Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟ.

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας (11/12/2014), πριν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο Δήμαρχος  Ακτίου – Βόνιτσας βράβευσε τον αθλητή Δημήτριο Μπακοχρήστο που κατάγεται απο το Μοναστηράκι.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Μπαλατσούρας και έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη ο οποίος αναφέρθηκε στις  επιτυχίες του Δημήτρη Μπακοχρήστου:
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Σήμερα ο δήμος μας θα βραβεύσει τον αθλητή μας Δημήτρη Μπακοχρήστο, που με το ήθος και αγωνιστικότητα του μας έκανε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Παγκόσμια υπερήφανους.
Ορατό παράδειγμα δύναμης ψυχής ο Δημήτρης, ασχολείται με το άθλημα άρσης βαρών σε πάγκο από το 2010 και από τότε μας χαρίζει μόνο μετάλλια και περηφάνια.

Το καλοκαίρι του 2010, συναντιέται τυχαία στη Λευκάδα με τον μέχρι και σήμερα προπονητή του Χρήστο Τριφύλλη, που τον παρακινεί να ασχοληθεί με το άθλημα και στη συνέχεια αναλαμβάνει την προπόνησή του. Χωρίς καμία βοήθεια από κανένα, ο Δημήτρης αποφασίζει και ακολουθεί το σκληρό δρόμο των προπονήσεων, μετακινούμενος με δικά του έξοδα στο Γιάννενα, στη Λευκάδα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, κάθε φορά που η Εθνική Ομάδα έχει προετοιμασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημ. Ιωαννίδη. 
Η επίπονη δουλειά, η επιμονή και η υπομονή του δεν άργησαν να φέρουν αποτελέσματα.
Από το 2010 και μέχρι σήμερα, είναι πρωταθλητής Ελλάδας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ανδρών στην κατηγορία των 54 κιλών. Αμέσως μετά έρχονται οι διεθνείς επιτυχίες:
3η θέση στο παγκόσμιο διεθνές τουρνουά με Ευρωπαϊκό ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2013 στο Dubai.
2η θέση στο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ρωσία το Μάιο του 2014, με 163 κιλά.
1η θέση στο ανοιχτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Πάγκου στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Ιανουάριο 2014 στην κατηγορία των 54 κιλών ανδρών με επίδοση 164 κιλά.
Εδώ και μερικά χρόνια κάνει προπονήσεις στο κλειστό μπάσκετ της Βόνιτσας όπου έχει μέσα γυμναστήριο και έχει βάλει δικά του όργανα γυμναστικής που του τα έχει δώσει η Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών
Ο Δήμος μας, αποφάσισε και διαμόρφωσε ειδική αίθουσα στο Μοναστηράκι, κοντά στο σπίτι του, όπου θα μεταφερθούν τα αθλητικά όργανα, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας του για τον επόμενο αγώνα του, τον Μάρτιο του 2015 στην Αθήνα.
Δημήτρη,
Σαν ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τιμής και της υπερηφάνειας που μας χάρισες και θα συνεχίσεις να μας χαρίζεις, σου απονέμουμε σήμερα αυτό το βραβείο και να είσαι σίγουρος ότι από σήμερα και στο εξής ο Δήμος θα είναι κοντά σου.
Στη συνέχεια  πήραν το λόγο οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης Κ. Φερεντίνος, Λιάπης και Μωραΐτης οι οποίοι μίλησαν κι αυτοί με τα καλύτερα λόγια και έδωσαν συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μπακοχρήστο.

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης στην συνέχεια βράβευσε και έδωσε αναμνηστικό κύπελλο στον αθλητή μας, που στην συνέχεια ευχαρίστησε το Δήμαρχο για όλα όσα κάνει γι’ αυτόν όπως και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.







ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ 
google page rank