Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Άποροι Πατρινοί πήραν άδεια να μαζέψουν τις ελιές του Δήμου και κατέληξαν στο κρατητήριο

Εξήντα άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρέων, στις οποίες δόθηκε η άδεια να μαζέψουν ελιές από αναξιοποίητες εκτάσεις του Δήμου προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες. Οι καταγγελίες σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα "Εθνος" που υπογράφει η Λίνα Μπάστα αφορούσαν στο γεγονός ότι δεν είχαν άδεια για να μαζεύουν τις ελιές - παρότι είχαν κανονικά άδεια από το Δήμο. Πιθανολογείται μάλιστα ότι οι καταγγελίες προέρχονται από κύκλωμα δημόσιων λειτουργών που εκμεταλλευόταν στο παρελθόν τις δημοτικές εκτάσεις μαζεύοντας παρανόμως τις ελιές.
Έτσι οι άποροι, άνεργοι και πολύτεκνοι Πατρινοί έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα μικρό εισόδημα. Τελικά αφέθησαν ελεύθεροι, ωστόσο οι ελιές είχαν ήδη μαζευτεί.
Ο αντιδήμαρχος Πάτρας Δημήτρης Πελεκούδας εξηγεί  ότι εδώ και χρόνια οι καρποί των περίπου 1.500 ελαιόδεντρων συλλέγονται αυθαίρετα από όποιον προλάβει να... φτάσει πρώτος. «Κάθε χρόνο οι ελιές μαζεύονται από ανθρώπους που έρχονται με αγροτικά αυτοκίνητα χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν και χωρίς να τους ενοχλεί ούτε η Αστυνομία ούτε οποιοσδήποτε άλλος. Ηταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο».

thebest.

google page rank