Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας και Βόνιτσας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας και Βόνιτσας με τη συνεχή μεταφορά των παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Αγρινίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στην Ερώτηση αναφέρεται:
«Σε απαξίωση οδηγούνται πλέον τα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας και Βόνιτσας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της παιδιάτρου και διευθύντριας του ΚΥ Βόνιτσας, που είναι και η μόνη ειδικότητα που υπάρχει στο ΚΥ, αλλά μεταφέρεται αρκετές μέρες το μήνα για να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Επίσης το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την παιδίατρο του ΚΥ Αμφιλοχίας. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου προσπαθεί με τέτοιες προσωρινές λύσεις και προχειρότητες να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις που έχει και το Νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η ίδια να μην μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της σαν διευθύντρια και το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και σε συνδυασμό με τη μεταφορά της παιδιάτρου και από το ΚΥ Αμφιλοχίας μία ολόκληρη περιοχή με πάνω από 40.000 κατοίκους στους Δήμους Ακτίου - Βόνιτσας και Αμφιλοχίας να μένει χωρίς παιδίατρο, όπου επίσης στο ΚΥ Βόνιτσας δεν υπάρχει κανένας γιατρός ειδικότητας (ακτινολόγος, καρδιολόγος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, μικροβιολόγος κλπ.). 

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε τραγικό αδιέξοδο τους γονείς μικρών παιδιών, που, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά μέτρα, τα χαράτσια κλπ., που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αδυνατούν να προσφύγουν σε άλλες λύσεις. Είναι φανερό ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπονομεύει την υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή μικρών παιδιών.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και της σημερινής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούν βήμα-βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας και των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανθρώπων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Υγείας, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά, τις έγκυες και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στα ΚΥ Αμφιλοχίας και Βόνιτσας και να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή.

Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία, για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες».
google page rank