Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τσιγαράδικο-φάντασμα χωρίς πλήρωμα


Στο μικροσκόπιο του Λιμενικού έχει μπει η περίεργη υπόθεση με φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου.
Βρέθηκαν λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγήςΤο πλοίο εντόπισε όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία στις ακτές του νησιού. Πρόκειται για το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, το οποίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του και βρέθηκε δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια.
Πάνω στο πλοίο, βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών, ενώ δεν βρέθηκε κανένα από τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των λιμενικών βρέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «AMARANTHUS» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο το «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο αν και υποτυπωδώς είχε σβηστεί.

Βρέθηκαν ακόμη λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό τους.
Οι λιμενικοί που έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία, έδεσαν το πλοίο με ασφάλεια ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος βύθισής του. Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική προκειμένου να γίνει άντληση θαλάσσιου νερού που είχε εισρεύσει στα αμπάρια αλλά και να τοποθετηθεί τσιμέντο για να στεγανοποιηθεί στοιχειωδώς σημείο του πλοίου που είχε υποστεί ζημιά από τα βράχια.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι του νησιού, καθώς το σημείο όπου βρίσκεται είναι επισφαλές.

zougla.gr
google page rank