Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου τα ΚΟΡΟΝΤΑ 1/2/2014


Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων θα γίνει την 1/2/2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110 – Πλ. Βικτωρίας).
                                             Το πρόγραμμα   
Εκφώνηση των επισήμων που τιμούν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Ομιλία της Προέδρου η εκπροσώπου του Συλλόγου.
Παρουσίαση της Συγγραφέως - εκπαιδευτικού κ. Βησσαρίας Ζορμπά - Ραμμοπούλου και η βραβευσή της με πλακέτα.
Παρουσίαση των χορευτικών.
Έναρξη χορευτικών ομάδων θα χορέψουν παροδοσιακούς χορούς.
Κοπή της πίτας
Στους συγχωριανούς θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά και στα μικρά παιδιά δώρα που είναι προσφορά του Συλλόγου.
xiromeritis

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Θυρρείου: Μαζική και μαχητική συγκέντρωση


Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Θυρρείου ενάντια στο κλείσιμο του Μουσείου. 
Στο μουσείο είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τους προϊσταμένους της  22η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι και το δημοτικό σχολείο του χώριού έδωσαν πολύωρο αγωνιστικό «παρών» στο χώρο του μουσείου, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα τους.
Τα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής Θυρρείου είναι:
Να προχωρήσει στην κάλυψη των οργανικών θέσεων στο μουσείο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
Να φροντίσει ώστε τα αρχαία ευρήματα της περιοχής να επιστραφούν στο μουσείο Θυρρείου όπου ανήκουν.
Να σταματήσει την μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων από το μουσείο Θυρρείου.

Τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης που συναντήθηκε μαζί τους.










Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ




ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Τρέμει και ανοίγει η γη στη δυτική Ελλάδα!

Πανικός στους κατοίκους, προβληματισμός στους επιστήμονες
Από την προηγούμενη Κυριακή που έγινε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, δε λέει να ηρεμήσει η γη στη δυτική Ελλάδα. Οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά είναι καθημερινό φαινόμενο, γεγονός που δεν αφήνει τους κατοίκους του νησιού να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ακόμα και αν αυτά δεν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
Προβληματισμό ωστόσο προκαλούν και κάποια άλλα φαινόμενα των τελευταίων ημερών στη δυτική Ελλάδα.
Χθες, άλλη μία νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Καυκανιάς, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, βλέποντας το χωριό τους να κόβεται στα δύο και τη γη να «καταπίνει» τις περιουσίες τους.
Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, το χωριό πλήττεται από καθιζήσεις με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να υποχωρούν, χωράφια να βουλιάζουν, ένα καφενείο και ο κεντρικός δρόμος του χωριού να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ήδη τρεις οικογένειες αναγκάζονται να απομακρυνθούν -για την ώρα- από τις κατοικίες τους.

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε στον ύπνο του 16χρονος μαθητής

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Αχαΐα
Δεν το χωρά ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στα Διγελιώτικα Αχαΐας.
Ο 16χρονος μαθητής Γιώργος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Όταν η μητέρα του προσπάθησε να τον ξυπνήσει εκείνος δεν αντιδρούσε. Η μητέρα του πλησίασε τον νεαρό διαπιστώνοντας πως το παιδί της ήταν νεκρό.
Οι φωνές της μητέρας του άτυχου Γιώργου ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονιά...
Τα αίτια του θανάτου του ήταν προφανώς παθολογικά αλλά τις απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.
Το παιδί φοιτούσε στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και όλη η μαθητική κοινότητα και οι καθηγητές του δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό χαμό ενός παιδιού χαμογελαστού, ταλαντούχου, γεμάτου ήθος και αξιοπρέπεια.
Ο χαμός του 16χρονου έχει σκορπίσει θλίψη σε ολόκληρη την περιοχή και βύθισε στο πένθος τους συγγενείς του. 

newsbomb

Έρχεται κακοκαιρία

Κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα εντός του Σαββατοκύριακου, όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, ενώ χιόνι θα πέσει από το βράδυ του Σαββάτου και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Φρικτός θάνατος -Γυναίκα στραγγαλίστηκε από το φουλάρι της που πιάστηκε στις κυλιόμενες σκάλες του Μετρό

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 48χρονη, όταν το φουλάρι της πιάστηκε στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό του Μόντρεαλ με αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Την ώρα που κατέβαινε στην αποβάθρα του μετρό, περίπου στις 09:15 (τοπική ώρα, 16:15 ώρα Ελλάδας), το φουλάρι της γυναίκας πιάστηκε στις κυλιόμενες σκάλες.
«Την ώρα που έσκυψε για να το τραβήξει» τα μαλλιά της πιάστηκαν στον μηχανισμό των κυλιόμενων σκαλών. «Οταν έφτασε στην αποβάθρα, το φουλάρι σφίχτηκε γύρω από τον λαιμό της» και το θύμα στραγγαλίστηκε, δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ Μπραμπάν, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μόντρεαλ.



 iefimerida.gr 

Έφτασαν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ Άρτας, αλλά τα πράγματά τους είχαν κάνει φτερά...!!!

Έφτασαν στην Αθήνα αλλά οι αποσκευές τους είχαν κάνει φτερά!
Οι επιβάτες του λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας, έμειναν άναυδοι καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως οι σάκοι που είχαν τοποθετήσει, πριν την αναχώρησή τους, στο πρακτορείο της Άρτας, εξαφανίστηκαν στη διαδρομή!!
Πρωτοφανές ήταν το συμβάν και για τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ Άρτας. Στα άπειρα δρομολόγια που έχει κάνει, δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο.
Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ. Η μία και μοναδική στάση που έκανε ήταν σε στο Ρίο, σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας, προκειμένου οι επιβάτες να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά και να πιούνε κάποιο καφέ.
Εκτιμάται ότι αυτά τα λίγα λεπτά ήταν αρκετά για τους άγνωστους που έδρασαν ακαριαία. Άνοιξαν τις μπαγκαζιέρες και πήραν ότι βρήκαν μπροστά τους.
Πέντε σακ βουαγιάζ εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ίδιο χώρο, έχουν καταγραφεί κι άλλα περιστατικά και καλό θα είναι όσοι ταξιδεύουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 epiruspost

Εκδήλωση το Σάββατο από τον Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων

Το Δ.Σ. του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ», με έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Κων/νου του Δήμου Αγρινίου, προσκαλεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 16.30 το απόγευμα στο κοσμικό κέντρο “Σταυροδρόμι” στον Άγιο Κων/νο,για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και την παρουσίαση των χορευτικών του τμημάτων.
agrinionews

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Ποντίων “Δ.Ψαθάς”


Η νέα  σύνθεση  του Διοικητικού  Συμβουλίου του  συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ.Ψαθάς»  , που προέκυψε ύστερα  από τις  αρχαιρεσίες οι οποίες διεξήχθησαν την 26-01-2014  σύμφωνα  με την αριθμ. 37/14/26-01-2014  πράξη  Γενικής Συνέλευσης  και  συγκροτήθηκε σε  σώμα δυνάμει της αριθμ. 02/14/29-01-2014  πράξης του  Δ.Σ. έχει ως εξής:
Ταφιάδης  Χρ.  Νικόλαος        Πρόεδρος
Γεωργιάδου  Αναστασία        Αντιπρόεδρος (αρμοδιότητα πολιτιστικού  τομέα)
Κουρουμπλή  Δέσποινα            Αντιπρόεδρος(αρμοδιότητα φιλανθρωπικού τομέα&παραδοσιακών φορεσιών)
Μαστρογιάννη  Κασσάνδρα        Γενική Γραμματέας(αρμοδιότητα διαδικτύου και τύπου)
Σιδηροπούλου   Μαρία            Ταμίας
Σωτηριάδης  Αλέξανδρος        Έφορος  υλικοτεχνικής υποστήριξης  δράσεων και υλικών απογραφής
Σωτηριάδης  Βασίλειος                      Έφορος χορευτικού/ βοηθός  αρμοδίου αντιπροέδρου (φορεσιές)
Με  αναπληρωματικά  μέλη  του  Δ.Σ:
1.    Ασβεστοπούλου  Παρασκευή , 2.  Καρανίκα   Ελένη , 3. Σιδηρόπουλος  Δημοσθένης

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κανακίδης  Ιωάννης , Ταφιάδης  Ι. Νικόλαος , Μαστρογιάννη  Μάνθα
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ   Π.Ο.Ε./Σ.ΠΟ.Σ.Ν.Ε. & Ν.
Ταφιάδης  Χρ.  Νικόλαος ,   Γεωργιάδου  Αναστασία
agrinionews

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Απαράδεκτη εικόνα στο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του Γυμνάσιου-Λυκείου στο Καναλάκι. Τρύπιο από παντού και oι μαθητές κάνουν... μπάνιο!

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο γυμναστήριο των σχολείων Γυμνασίου - Λυκείου, το οποίο πλημμυρίζει νερά, κάθε φορά που βρέχει, όπως καταγγέλλουν στο... Fanaripress.gr οι μαθητές οι οποίοι τράβηξαν και την φωτογραφία. Οι μαθητές μας τονίζουν ότι: O Δήμος το γνωρίζει και δεν έχει προβεί σε καμιά επισκευή - συντήρηση του κτιρίου. 
Οι καθηγητές τους, παρ όλο που το κτίριο έχει νερά, αδιαφορούν αν γλιστρήσει κανένα παιδί, και μας βάζουν κανονικά για γυμναστική αντί να το κλείσουν για ακατάλληλο. 
Ζητάμε καλύτερες συνθήκες ζωής Εμείς οι μαθητές του Γυμνάσιου Λυκείου Καναλακίου ευχαριστούμε το Δήμο που μας σκέφτηκε, και αποκτήσαμε ωραίο και σύγχρονο κολυμβητήριο.

*ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ....ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

fanaripress.gr

ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 2014- ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ένα από τα προγράμματα που θα υλοποιηθεί και πάλι το 2014 είναι η κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ όπου θα υλοποιηθούν μέσα στο 2014 50.000 προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς. 
Η προκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί αμέσως μετά την λήξη των συμβάσεων των πρώτων επιτυχόντων των 10.000 προσλήψεων δηλαδή περίπου στα τέλη Απριλίου.
Οι περισσότερες θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα αφορούν προσλήψεις στους δήμους και φορείς του δημοσίου Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και οι αμοιβές και το καθεστώς εργασίας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! – Αληθινό Περιστατικό που Αφορά Όλες τις Γυναίκες…

Στο facebook διαβάσαμε το παρακάτω περιστατικό που βίωσε γυναίκα από την Καβάλα! Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση που έκανε η συγκεκριμένη γυναίκα ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΑΣ.
“Με πλησίασαν χθες το απόγευμα, περίπου στις 15:30, σε parking Super Market δύο άντρες και με ρώτησαν τι άρωμα φορούσα. … Τότε με ρώτησαν εάν θα ήθελα να μου δειγματίσουν μερικά περίφημα αρώματα που ήταν πρόθυμοι να μου πουλήσουν σε πολύ λογική τιμή.
Πιθανότατα θα είχα συμφωνήσει εάν δεν είχα λάβει ένα email μερικές εβδομάδες πιο πριν με την προειδοποίηση:«Θέλεις να μυρίσεις αυτό το ωραίο άρωμα;» που πουλάνε σε πολύ φθηνή τιμή.

Εθνική Τράπεζα: Διευκολύνσεις και δάνεια στους πληγέντες από το σεισμό της Κεφαλονιάς!!!

 
Τη δέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
   Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, αναφέρει ότι ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στις νήσους Κεφαλονιά και Ιθάκης:
  Παρατείνει, κατά δύο μήνες, τις προθεσμίες πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, σε συνδυασμό με σημερινή απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων των πάσης φύσεως δανείων.

Ερχεται το βραχιολάκι για τους κρατούμενους που παίρνουν άδεια - Μετά την απόδραση Ξηρού...

Μετά την απόδραση Ξηρού το υπουργείο Δικαιοσύνης πατάει γκάζι στην εφαρμογή του νομού για το βραχιολάκι σε όσους κρατούμενος παίρνουν άδειες.
Ετσι, με βάση τα όσα είπε στη βουλή ο κ. Αθανασίου, το μετρό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης πιλοτικά σε δύο με τρεις μήνες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε ακόμα πως σε επτά με οκτώ μήνες και αφού έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.
Επίσης πρόσθεσε ότι εξετάζεται κάτω από ποιες προϋποθέσεις και αντικειμενικά κριτήρια είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται όσοι κατηγορούνται για ήπια κακουργήματα, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

 iefimerida

Αμοιβές – «λάστιχο» από 50 έως 400 ευρώ το μήνα προωθούν για τους νέους!!!


Το «χαλί» για να νομιμοποιηθεί η «μαύρη» απασχόληση των νέων με μηνιαίες αμοιβές κατά πολύ χαμηλότερες από τα 510,9 ευρώ το μήνα της υφιστάμενης Νομοθετικής Πράξης της κυβέρνησης Παπαδήμου «στρώνουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας ξανά το θέμα της περαιτέρω συμπίεσης των μισθών.

Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς στο δικαστήριο: Διαβάστε την κατάθεση ...

Επειδή κάθε περιγραφή είναι περιττή μπροστά σε όσα ακούστηκαν, ακολουθούν τα λόγια της Μαίρης Κοτρώτσου: 
«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! 
 Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι κ αν χρειαζόταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! 
Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει!
 Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! 
Όχι της είπα!

Κατέβασε τους διακόπτες το Lefkatas Tv

Μετά από 17 Χρόνια λειτουργίας από το 1993 μέχρι και σήμερα -Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 17.00μμ το Lefkatas Tv σταμάτησε να εκπέμπει από τα Ακαρνανικα Όρη .
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τηλεθεατές και διαφημιστές μας που όλα αυτά τα Χρόνια ήταν διπλά μας.    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.....................
Οι Ιδιοκτήτες του Σταθμού
Ευάγγελος και Βάσω Κτενά




Ακoλουθεί Φωτογραφικό υλικό από τις εκπομπές του Σταθμού.

Προσαγωγές σε διαμαρτυρία έξω από το γραφείο Βαρβιτσιώτη

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές φοιτητών, μέλη της Αριστερής Ενότητας που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στο Φαρμανκονήσι. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πάνω από 25 προσαγωγές.
Η διαμαρτυρία γινόταν έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, από περίπου 60 φοιτητές, οι οποίοι αφού ανάρτησαν πανό διαμαρτύρονταν με συνθήματα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος παρευρισκόταν, σε συνέντευξή του στο "Κόκκινο" έκανε λόγο για αναίτια επίθεση και ξυλοδαρμό σε διαδηλωτές, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, για τον ξυλοδαρμό και την προσαγωγή των νέων που διαμαρτύρονταν έξω από το γραφείο Βαρβιτσιώτη.
enet

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΚΑΡΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ


Ο ΛΙΑΠΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Μητροπολίτης απειλεί με «ηλεκτροπληξία» άπιστους πολιτικούς: Το ράσο μου πετά τριφασικό ρεύμα!!!

Σε μια ασυνήθιστα επιθετική ομιλία προέβη ο μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εκφράστηκε με πολύ σκληρά λόγια για άπιστους πολιτικούς και κυρίως των βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.
Ο μητροπολίτης Ιερεμίας, μιλώντας σε εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα, χαρακτήρισε παλιάνθρωπο τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και τόνισε ότι ξεφτίλισε την ορθοδοξία και το άγιο δισκοπότηρο, ενώ ζήτησε από τους Ελληνες ορθόδοξους να κάνουν πρώτα τον σταυρό τους πριν ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη.
Προκαλώντας αμηχανία προς στιγμήν στο ακροατήριο του από την ένταση, ο μητροπολίτης κ. Ιερεμίας ζήτησε «οι άρχοντες της χώρας μας να κάνουν το Σταυρό τους» για να τονίσει με ένταση «Άμα σου λέει ο άλλος ότι δεν πιστεύω θα δώσεις ψήφο σε αυτόν που δεν πιστεύει;».
Ο κ. Ιερεμίας κάλεσε τους πιστούς να βάλουν τον Χριστό στα σπίτια τους και στην πατρίδα για να έχουν προκοπή και ζήτησε από τους πολιτικούς να λένε τουλάχιστον «πιστεύω στο Χριστό, πιστεύω στην Παναγιά όχι να λένε εγώ δεν πιστεύω».
Λίγο πριν πει όλα αυτά ο μητροπολίτης σημείωσε πως βρίσκεται σε ξένη μητρόπολη, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών συγκεκριμένα, για να αναρωτηθεί: «Κι αν τα μάθει ο Αρχιεπίσκοπος;».
Την απάντηση την δίνει αμέσως ο ίδιος: « Θέλω να τα μάθει, και θα του αποδείξω ότι είμαι δεσπότης Δημητσάνας» για να συμπληρώσει πως «σε όποιον με πειράξει, το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα, γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο Ε΄» λέγοντας πως σε παλαιότερη επίσκεψη του στο Φανάρι ακούμπησε το ράσο του στην πόρτα όπου οι Τούρκοι κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο.

 iefimerida.gr

Προχωρούν έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας!!!

Η διεξαγωγή ανοικτής δημοπρασίας για την εκτέλεση 37 έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 7.365.185,58 ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Τα περισσότερα από αυτά τα έργα, αφορούν, κυρίως, έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία θα συμβάλλουν στην άρση της επικινδυνότητας και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με έργα και παρεμβάσεις και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, καθώς και μέσα στις πόλεις. Καθημερινά μαχόμαστε, με τα όποια προβλήματα, εν μέσω κρίσης, να συντηρήσουμε εμείς δρόμους που ήταν παρατημένοι εδώ και πολλά χρόνια», προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε για την συντήρηση του οδικού δικτύου».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος επεσήμανε πως «η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι μια περιοχή με τεράστιο οδικό δίκτυο και παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε ετοιμάσαμε ένα ευρύ πρόγραμμα συντηρήσεων».

2.809 μόνιμες θέσεις προσωπικού σε Φορείς του Δημοσίου από τον Φεβρουάριο!!!

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για 2.809 προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε Φορείς, 7 Υπουργείων (Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Οικονομικών).

Αναλυτικά, με νέο διαγωνισμό θα προσληφθούν:
-200 μηχανικοί και ελεγκτές στο Μετρό.
-150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα.
-500 ιατροί σε Νοσοκομεία.
-Μέσω της “κινητικότητας” θα απορροφηθούν, επίσης, 331 Σχολικοί Φύλακες, ως βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, ενώ από πίνακες επιλαχόντων παλαιοτέρων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν 200 γραμματείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, 300 εφοριακοί στο Υπουργείο Οικονομικών, 200διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και 328 στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
-Τέλος, από τις λίστες του ΟΑΕΔ προστατευόμενων ατόμων θα γίνουν 600 προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.
-200 μηχανικοί και ελεγκτές στο Μετρό
Οι προσλήψεις θα αφορούν ηλεκτροδηγούς, ελεγκτές και τεχνικό προσωπικό.

Η κρίση «γκρέμισε» τις τιμές των ακινήτων: Διαμερίσματα με 10.000 ευρώ -Που θα τα βρείτε

Κοντά στο 40% έχει φθάσει η πτώση των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας με παλαιά διαμερίσματα, στο κέντρο της Αθήνας, να πωλούνται ακόμη και κάτω από την τιμή κόστους… 
Ιδιοκτήτες ακινήτων, ανήμποροι να τα νοικιάσουν γονατισμένοι από φόρους, χαράτσια και δημοτικά τέλη, μπροστά στη νέα φορολόγηση στην οποία θα υποβληθούν από φέτος και η οποία θα υπολογιστεί με αντικειμενικές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τα πουλάνε όσο-όσο.
Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», με το ποσό που θα διέθετε κανείς για ένα ετήσιο ενοίκιο, μπορεί να αποκτήσει δυάρια και γκαρσονιέρες σε καλή κατάσταση. Διαμερίσματα σε τιμή ευκαιρίας πωλούνται στις εξής περιοχές:
•Κυψέλη
•Αγιος Παντελεήμονας
•Σεπόλια
•Κερατσίνι
•Χατζηκυριάκειο
• Πλατεία Αμερικής
• Παγκράτι
• Ιλίσια
Οι μεγάλες ευκαιρίες στα νεόκτιστα της Αττικής
Μεγάλες ευκαιρίες υπάρχουν στις λεγόμενες «μικρομεσαίες» περιοχές, δηλαδή σε:
• Νίκαια
•Κερατσίνι
• Πειραιά
• Πετρούπολη
• Περιστέρι
• Ελευσίνα
•Χολαργό
•Παγκράτι
•Βύρωνα
•Ηλιούπολη
Στις περιοχές αυτές καταγράφεται μείωση τιμών της τάξης του 30% και από τα 2.200ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο πριν από την κρίση, σήμερα οι αγοραπωλησίες γίνονται στα επίπεδα των 1.500 ευρώ/τ.μ.
Επίσης, ευκαιρίες παρουσιάζονται στην Ανατολική Αττική, δηλαδή στα Μεσόγεια όπου χτίστηκαν χιλιάδες μεζονέτες και μονοκατοικίες. Πριν από την κρίση οι τιμές κυμαίνονταν από 1.800ευρώ μέχρι 4.000 ευρώ/τ.μ., ενώ σήμερα οι τιμές κυμαίνονται από από 1.500 έως 1.000 ευρώ το τ.μ.
Βυθίζονται οι τιμές και στις ακριβές περιοχές
Πτώση, όμως, δεν σημειώνουν μόνο οι τιμές στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, αλλά και στα Βόρεια και στα Ανατολικά Προάστεια.
Συγκεκριμένα, σε Εκάλη, Καστρί, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Παλαιό Ψυχικό, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Λαγονήσι, Παλαιά Παραλία Θεσσαλονίκης και Πανόραμα διατίθενται πλέον πολύ εντυπωσιακά ακίνητα σε εξαιρετικές τιμές.
Βίλες αξίας 10 εκατ. ευρώ πωλούνται τώρα 6 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις και σε πιο φθηνά ακίνητα της τάξης των 600.000ευρώ – 1 εκατ.ευρώ, τα οποία πωλούνται έως και 40% φθηνότερα.



arouraios.gr

Φυλακή επτά μήνες σε δήμαρχο που πέταξε ποτήρι σε δημοτικό σύμβουλο!!!

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Ειρηνοδικείο Κύμης στον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρη Θωμά, για το ποτήρι που πέταξε στον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μπελιά, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.
Ιδια ποινή επέβαλε το δικαστήριο και στον δημοτικό σύμβουλο, για εξύβριση. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 23 Νοεμβρίου 2009 κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Θωμάς εκσφενδόνισε ποτήρι στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Μπελιά, μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους.
Ο Δήμαρχος είχε διπλή υπεράσπιση στο Δικαστήριο, από τους Δικηγόρους Άγγελο & Γιάννη Ποθητάκη (θα τους πληρώσει ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου), ενώ ο δημοτικός σύμβουλος είχε δικηγόρο τον Θανάση Τάρτη. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.



 iefimerida.gr

Η παγκοσμίου φήμης παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά άλλαξε -Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες

Nέες φωτογραφίες από τη διάσημη παραλία του Μύρτου μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κεφαλλονιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Tην αρχική, συγκλονιστική εικόνα από την παγκοσμίου φήμης παραλία στην οποία εμφανίζεται το σχίσμα του Χάρακα και έκανε το γύρο του Διαδικτύου ακολουθούν νεότερες φωτογραφίες, όπου αποτυπώνεται η καταστροφή της διάσημης παραλία της Κεφαλλονιάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πυλάρου.

Σοκάρει η απολογία του Πακιστανού!!!

Όπως σας γράψαμε και χθες, το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας καταδίκασε τον 23χρονο Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, σε… ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη.

Απολογία -ΣΟΚ
Ο «δράκος» της Πάρου επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι σκοπός του ήταν αρχικά να κλέψει το κινητό και όχι να κακοποιήσει την Μυρτώ, ενώ ζήτησε αρκετές φορές συγνώμη από την ίδια και την οικογένειά της.
Όπως υποστήριξε, αφού έκλεψε το κινητό αποφάσισε να τη βιάσει, να την χτυπήσει και να της πάρει τα ρούχα για να μην μπορεί να τον ακολουθήσει.
Απαντώντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του σε ερωτήσεις της έδρας, ο Βακάς επισήμανε:  «Περνούσα το δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε  μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσε, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της. Δεν ήθελε, με το ζόρι την βίασα. Με το ένα χέρι την κρατούσα από το λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγνώμη»
Η μάχη της Μυρτώς σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.
Την ώρα που ο δράστης της βάναυσης κακοποίησής της λογοδοτούσε στο δικαστήριο της Σύρου για τις εγκληματικές πράξεις του, η Μυρτώ έδινε τη δική της μάχη σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής μετά την επιστροφή της από την Βοστόνη.
Υπό την καθοδήγηση των γιατρών η 16χρονη κοπέλα πέρασε τη δεύτερη ημέρα ενός απαιτητικού εξατομικευμένου προγράμματος αποθεραπείας, το οποίοι σχεδιάστηκε με σκοπό να αποκαταστήσει ό,τι είναι δυνατό από τις λειτουργίες που χάθηκαν, λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που της προκάλεσε ο Πακιστανός.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου, που ανέλαβαν αφιλοκερδώς να την βοηθήσουν, δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι , ποντάροντας τόσο στο νεαρό της ηλικίας της, όσο και στη νοητική της επάρκεια.
Ωστόσο, οι γιατροί διευκρινίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να επανέλθει η Μυρτώ στην κατάσταση που ήταν πριν τη βάναυση κακοποίηση. Ευελπιστούν, ωστόσο, πως θα αποκαταστήσουν τη δυνατότητά της να μιλάει, να κινεί τα άνω και κάτω άκρα, ίσως ακόμα και να περπατήσει.


iefimerida

Απαράδεκτοι φαρσέρ τρομοκρατούν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς με σεισμό 9 Ρίχτερ!!!

Την ώρα που οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς μετρούν τις πληγές τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή, με τους περισσότερους να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, κακόγουστοι φαρσέρ επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με το inkefalonia, αρκετοί πολίτες καταγγέλλουν πως δέχθηκαν τηλεφώνημα δήθεν από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο τους καλούσε να δηλώσουν τα σπίτια τους γιατί όπως τους είπαν θα γίνει σεισμός 9 Ρίχτερ!
Είναι πραγματικά απαράδεκτο την ώρα που το νησί δοκιμάζεται και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, να υπάρχουν τέτοιοι τύποι που να προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό...



inKefalonia

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Πελοπόννησο -4,6 Ρίχτερ ταρακούνησαν την περιοχή της Ηλείας

Σεισμική δόνηση έγινε πριν από λίγη ώρα (11:03) αισθητή στην περιοχή της Ηλείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση είναι μεγέθους 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Κυπαρισσίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές. 






 iefimerida.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Θυρρείου για την Παρασκευή 31/01/2014 στο Μουσείο


« Οχι στο κλείσιμο του Μουσείου Θυρρείου»
«Ναι στην επαναλειτουργία του»
Στην εκβιαστική και απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου και της ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων η Λαϊκή Επιτροπή Θυρρείου καλεί τους  κατοίκους του χωριού να απαντήσουν περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης στο αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή 31/01/2014 και ώρα 09:00 π.μ. στο χώρο του Μουσείου

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΡΡΕΙΟΥ

Ο κόσμος δείχνοντας την αλληλεγγύη του, στο αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, για να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μας κληρονομιά ανταποκρίθηκε στην Καλοκαιρινή συναυλία (6/7/2014) του Βασίλη Λέκκα που έγινε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 

Δικαιώθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης του ΒΑΔΗΝ Αθανασία Τσουμελέκα μετά από 5 χρόνια!!!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα, κρίθηκε αθώα από το Εφετείο Αθηνών, σχετικά με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, για την οποία είχε κατηγορηθεί το 2009.
Η IAAF και η WADA είχαν κατηγορήσει την αθλήτρια για χρήση ουσιών το 2009, με το πρώτο δείγμα να είναι αρνητικό και το δεύτερο θετικό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου του 2008.
Η ίδια είχε δηλώσει αθώα και πέντε χρόνια μετά δικαιώθηκε, αν και τότε εξαιτίας του γεγονότος αυτού εγκατέλειψε την ενεργό δράση.
Τον Γενάρη του 2009 η Αθανασία Τσουμελέκα είχε δηλώσει:
«Ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με θετικό δείγμα σε έλεγχο που υποβλήθηκα στις 6 Αυγούστου 2008 με την ουσία ερυθροποιητίνη. Δεν θα μπω στην διαδικασία να δικαιολογηθώ, αν και δεν έχω κάνει εν γνώσει μου χρήση αυτής της ουσίας, διότι γνωρίζω και έχω αποδεχτεί προκειμένου να συμμετέχω σε αγώνες ότι είμαι απολύτως υπεύθυνη για ό,τι βρίσκεται μέσα στο δείγμα μου.
Το γεγονός ότι τα ίδια δείγματα αναλύονται πέραν της μιας φοράς (δηλαδή ανοίγουν και κλείνουν χωρίς την παρουσία μου), όπως το συγκεκριμένο όπου την πρώτη φορά ήταν καθαρό, μου προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα για όλη τη διαδικασία. Η ατυχής λοιπόν εμπλοκή μου μετά από μια επιτυχημένη αθλητική χρονιά με πολλούς αγώνες και κοινές και εμφανείς προετοιμασίες με φέρνει στην δυσάρεστη θέση να δώσω εγώ ένα τέλος στον πρωταθλητισμό που τόσο αγαπώ και να μην συνεχίσω μετά το πέρας της επικείμενης τιμωρίας μου.
Πραγματικά αδιαφορώ για το αν πάλι μετά από 6 μήνες μου πουν ότι τελικά το δείγμα είναι αρνητικό όπως και την πρώτη φορά. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς σε θέματα ντόπινγκ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη. Λυπάμαι γιατί γνωρίζω ότι η παρούσα περιπέτεια στενοχωρεί όλους αυτούς που με πιστεύουν και με αγαπούν και αναλαμβάνω το οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης μου αναλογεί»


Star.gr

ΝΕΚΡΗ Η 27ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!

Ενδείξεις για αυτοκτονία 

Τραγική η κατάληξη της πτώσης της 27χρονης γυναίκας που συνέβη σε πολυκατοικία της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 79 στη συμβολή με την οδό Κιλκίς στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr . Η 27χρονη υπέκυψε στα τραύματα της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι. Αν και η έρευνα συνεχίζεται ,φαίνεται πως τελικώς η πτώση έγινε από την ταράτσα της τριώροφης πολυκατοικίας και οι ενδείξεις συγκλίνουν σε αυτοκτονία. Η 27χρονη κατάγεται από την Αρτέμιδα Αττικής και φαίνεται πως στο Αγρίνιο ζούσε το τελευταίο διάστημα και για το λόγο αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στους περίοικους. Στα πλαίσια της προανάκρισης η αστυνομία συλλέγει μαρτυρίες και καταθέσεις όχι όμως ακόμη στενών συγγενών που αναμένονται, ώστε να διαφωτίσει τα αίτια του τραγικού συμβάντος που προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία.

agrinionews.gr

Πέτα την "θείτσα" από το τρένο της ζωής σου...

Στη σημερινή Ελλάδα, κάθε σόι κρύβει από μια έως πολλές θείτσες, με εξαίρεση έναν πολύ ελάχιστο αριθμό οικογενειών, που είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς,  μορφωμένοι, ταξιδεμένοι, με ανοιχτό μυαλό και με ευρωπαϊκή σύγχρονη κουλτούρα και παιδεία.
Από την στιγμή λοιπόν που όλοι συμφωνούμε ότι το πρόβλημά μας είναι η παιδεία μας, ήρθε η ώρα να δούμε, τι άνθρωποι είναι αυτοί που μας διδάσκουν αυτές τις αρχές, αυτήν την ηθική και αυτήν την παιδεία.
Η θείτσα λοιπόν, έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Όχι εξωτερικά, δεν είναι πλέον η γυναίκα που συναντούσαμε μόνο στα χωριά, αλλά σήμερα μπορεί να ζει και στα βόρεια ή νότια προάστια, τα καλοκαίρια να πηγαίνει στην Μύκονο, να φοράει Burberry και Louis Vuitton, μπορεί να είναι η καλή γυναικούλα (χαϊδευτικά) της διπλανής μας πόρτας, μπορεί να είναι η χαμογελαστή γλυκιά φουρνάρισσα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 2/2/2014



ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Σας Προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ενορίας μας την
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 10:30 το πρωί.
Εκ του Ιερού Ναού


ΔΡΥΜΟΣ: Αποκαλύφθηκε μεγάλη χριστιανική Βασιλική στο Δρυμό Βόνιτσας!!!

Η αιτωλοακαρνανανική γη δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει … Δεν έχει υπάρξει ανασκαφή, για έργο μικρό ή μεγάλο, που να μην έχει φέρει στο φως κάτι από τη ζωή της αρχαίας, ρωμαϊκής, βυζαντινής, μεταβυζαντινής, και νεότερης εποχής της περιοχής.
Νέοι οικισμοί, άγνωστα νεκροταφεία, αγροτικές εγκαταστάσεις, ιερά πόλεων και πολλές ακόμη ανακαλύψεις ,αλλάζουν συνεχώς τον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής, δίνοντας μας νέα στοιχεία για την ιστορία του τόπου. Αρχαίες πόλεις, οχυρά, θέατρα, ιερά, μοναστικά κέντρα, ναοί, σπηλαιώδεις εκκλησίες, βυζαντινά κάστρα, ενετικά και τούρκικα οχυρά, οι έρευνες για πολλά από τα οποία βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Κατά την εκτέλεση των μεγάλων έργων οδοποιίας των τελευταίων ετών ήρθε στο φως πληθώρα νέων αρχαιολογικών θέσεων και κινητών μνημείων.
Στο πλαίσιο της ανασκαφής από τον Αύγουστο του 2013 στον νότιο τομέα του συνδετήριου δρόμου Ιονίας οδού με το Άκτιο στην περιοχή Δρυμός Βόνιτσας, στη θέση Κελεφί, αποκαλύφθηκαν τα ερείπια μεγάλης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής!
Ο προϊστάμενος της 22ης εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ιωάννης Χουλιαράς, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη Ναύπακτο, μίλησε για τα όσα ήρθαν στο φως από την ανασκαφή, κάνοντας παράλληλα στην εισήγησή του μιαν προφορική παρουσίαση των ευρημάτων. 

Έπεσε γυναίκα από ταράτσα στην Ηρώων Πολυτεχνείου (φωτο)

Σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε πριν λίγα λεπτά στο Νοσοκομείο Αγρινίου 27χρονη γυναίκα μετά από πτώση που είχε είτε από το μπαλκόνι είτε από ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 79 και Κιλκίς.
Η αστυνομία ενεργεί έρευνα και συλλέγει μαρτυρίες για το περιστατικό χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά και να ή γυναίκα είναι κάτοικος της πολυκατοικίας ή όχι. Διερχόμενοι και περίοικοι στο σημείο παραμένουν αναστατωμένοι και ανήσυχοι για την εξέλιξη της υγείας της.
google page rank