Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τον δάγκωσε οχιά ενώ σκάλιζε τα λουλούδια

Επίθεση από οχιά τη στιγμή που σκάλιζε το παρτέρι με τα λουλούδια του, δέχθηκε ένας 63χρονος στο Διακόφτι της Πάτμου. Το ερπετό τον δάγκωσε στο χέρι που πρήστηκε γρήγορα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Οι γιατροί του χορήγησαν άμεσα ορό αλλά, παρ’ όλα αυτά, ο άτυχος άντρας παρουσίασε τάση για εμετό και η πίεσή του κατέβαινε συνεχώς, με αποτέλεσμα να διακομιστεί άμεσα με «δελφίνι» και με τη συνοδεία γιατρού στη Σάμο, όπου εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο. Ωστόσο χάρη στην έγκαιρη διακομιδή του, ο 63χρονος γλίτωσε τα χειρότερα και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.
Άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό διαδραματίστηκε στα Ιωάννινα, όταν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, οδηγούσε με συνοδηγό ένα… φίδι! Για καλή του τύχη, το ερπετό δεν ήταν κοντά του στη διαδρομή προς το γραφείο του.
Όταν, όμως, επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το είδε έκπληκτος κουλουριασμένο στη θέση του συνοδηγού! Άνδρες της Πυροσβεστικής που κάλεσε ο οδηγός προσπάθησαν να πιάσουν το ερπετό, το οποίο ξεγλίστρησε και χώθηκε σε ένα άλλο σταθμευμένο όχημα και χρειάστηκε να επιστρατευτεί μια… τσιμπίδα για να το βγάλουν οι πυροσβέστες και να το τοποθετήσουν σε ένα κουτί με το οποίο μετέφεραν το φίδι στο φυσικό του περιβάλλον, όπου το απελευθέρωσαν.
kontranews

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τα φίδια που γέμισε ο τόπος. Διαβάζουμε καθημερινά δημοσιεύματα σε πόλεις σπίτια χωριά που κάνουν την εμφάνιση τους.
Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται αυτά τα ερπετά που σέρνονται, πολλοί όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα.  Η αλήθεια είναι ότι παντού και πάντα υπήρχαν φίδια. Δεν τα βλέπουμε γιατί είναι πολύ διακριτικές παρουσίες.
Ένα τέτοιο ερπετό αρκετά μεγάλο έκανε και την εμφάνιση του πρόσφατα στο Δημαρχείο Κατούνας,  «σήμανε συναγερμός» και πριν συρθεί στα σκαλιά του Δημαρχεία το σκότωσαν. Πληροφορίες λένε πως το φίδι αυτό ήταν σαΐτα το λεγόμενο  σαιτούρι, άλλοι είπαν πως είναι δεντρογαλιά αλλά και άλλοι είδος οχιάς  χωρίς αυτό να΄ ναι σίγουρο. .
Πάντως πολλοί αγαπούν τα φίδια αλλά οι περισσότεροι τα φοβούνται η τα σιχαίνονται, υπάρχουν πολλά ρητά για τα φίδια και για τα ερπετά γενικότερα βγαλμένα μέσα από την ζωή.
«Ούτε φίδι στο κόρφο μας», «αν δεν το σκοτώσεις το χειμώνα θα σε φάει το καλοκαίρι», «φίλος σαν φίδι», «είσαι φίδι και σέρνεσαι», «σε ζώσαν τα φίδια», «θα σέρνεσαι σα φίδι»,
«Θα βγάλει το φίδι από την τρύπα», «Ζέσταινε φίδι το Χειμώνα, να σε φάει το Καλοκαίρι», «Ο καλός λόγος βγάζει το φίδι από την τρύπα», «Χύνει το φαρμάκι του σαν οχιά, σαν φίδι…»
 «Το αυγό του φιδιού και πάλι επωάστηκε», «εσύ δεν είσαι φίλος είσαι φίδι» και άλλα πολλά.
Δεν υπάρχει και ο μπάρμπας που περιφερόταν από χωριό σε χωριό που πουλούσε φιδόσκονη για προστασία από το δάγκωμα των φιδιών.
Πολλοί πάντως θεώρησαν την εμφάνιση του ερπετού ως οιωνό στην είσοδο του Δημαρχείου.





Καλημέρα από την ομορφιά της Βόνιτσας


Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στον αέρα ο ΑΟ Πλαγιάς;;;


Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται ο ΑΟ Πλαγιάς καθώς οι μέρες πέρασαν και ούτε κάποιο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ανάληψη της διοίκησης, ούτε καν εγγράφηκαν μέλη...
 Η αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας είναι έκδηλη, καθώς δεν δείχνει να τους καίγεται καρφί για το αν θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
 Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ο οικονομικός απολογισμός παρουσία ελάχιστων φίλων της ομάδας, όπου ο πρόεδρος παρέθεσε την οικονομική πραγματικότητα του ταμείου, η οποία έδειξε ένα χρέος το οποίο πρόκειται να καλυφθεί με χρήματα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 
 Το συγκεκριμένο χρέος ανέρχεται στα 3.000 Ευρώ, ενώ το ποσό που έχει δρομολογηθεί απο τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και πρόκειται να παραληφθεί από την επόμενη διοίκηση του ΑΟ Πλαγιάς ανέρχεται στα 4.000 Ευρώ.
 Ας ελπίσουμε τις επόμενες ημέρες να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς έχουν προγραμματιστεί εκλογές για την Κυριακή 6 Ιουλίου.

fcplagias

Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας 23χρονος και μια 24χρονη άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο

Τραγωδία στην άσφαλτο, μετά από ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 05.00 τα ξημερώματα στην οδό Αυστραλίας στην  Πάτρα. Εκεί άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας 23χρονος Πατρινός και μια 24χρονη κοπέλα που σπούδαζε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και μπήκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα. Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί το όχημα με τη μοτοσικλέτα και να σκοτωθούν ο νεαρός και η κοπέλα που επέβαιναν σε αυτή.








e-maistros

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πρόσωπο των ημερών είναι η Ελληνίδα πορνοστάρ της Sirina, Μαρία Αλεξάνδρου-Λιαγουροπούλου, που δεν δίστασε να… γδυθεί στο Σύνταγμα πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση της Εθνικής ομάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Η 22χρονη σεξοβόμβα πλέον έχει πάρει φόρα και ετοιμάζεται για νέο «χτύπημα» σε περίπτωση που η Ελλάδα κερδίσει αύριο την Κόστα Ρίκα και προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Όπως έμαθε το sportdog, η «καυτή» πορνορτάρ δηλώνει πως σε περίπτωση που η Εθνική περάσει στους «8″, θα υποδεχθεί την αποστολή των διεθνών στο αεροδρόμιο εντελώς γυμνή! 
Είναι έτοιμη, δηλαδή, να συγχαρεί από κοντά τους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας όπως τη γέννησε μαμά της… 
Φαντάζεστε, λοιπόν, τι έχει να γίνει αν τηρήσει κ αυτήν την υπόσχεση;


http://viva-radio.eu

Πυροβολισμός και διαπληκτισμοί στην Αμφιλοχία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η έρευνα της αστυνομίας, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη στον Κάμπο της Αμφιλοχίας, όταν μεταξύ τριών πολιτών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπληκτίστηκαν.
Αφορμή ήταν ο άσκοπος πυροβολισμός του ενός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του έτερου εμπλεκομένου, ο οποίος και, κατά δήλωση του πρώτου στις αρχές, τον χαστούκισε… και τώρα βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.
Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας 22 χιλιοστών.
agrinioreport

ΠΛΑΓΙΑ: ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ . Το χορευτικό του Συλλόγου «Παναγία Θεοτόκος» (Μέρος πρώτο)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς διοργάνωσε στις 27 Ιουνίου για μια ακόμα χρονιά στην πλατεία του χωριού εκδήλωση παρουσίαση χορών του τόπου μας. Ένα από τα χορευτικά που ενθουσίασε  τον κόσμο ήταν του Συλλόγου «Παναγία Θεοτόκος» με χορούς Μακεδονίας.
Δείτε το:   


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

H Λουτσίντα...

Υπάρχουν κάποια άνθρωποι που αθέατα και καθημερινά συμβάλουν στη διαμόρφωση της καθημερινότητας. Τους έχουν δοθεί πολλά ονόματα κατά καιρούς. Ο Ηλίας Πετρόπουλος ανέδειξε τη γνησιότητα και πρωτοτυπία του υπόκοσμου της εποχής του (κι όχι μόνο) και το πώς αυτός γονιμοποιεί μακροπρόθεσμα την κουλτούρα. Ο Γάλλος Μεσαιωνολόγος Jacque Le Goff μελετώντας την περιθωριακότητα του δυτικού χριστιανισμού δημιουργεί κατηγορίες: απορριγμένοι, περιπλανώμενοι, ξένοι, αιρετικοί, αυτόχειρες, ξεπεσμένοι, άρρωστοι, ανάπηροι, νόθοι, ηλικιωμένοι, ψυχασθενείς, ζητιάνοι, τοκογλύφοι, αλλά και τέρατα και εξωγήινοι ως αντιπρόσωποι των φανταστικών περιθωριακών (ιδιαίτερα σημαντική άποψη για το θέμα του αλλόκοσμου και πως διαμορφώνεται αυτός. σε κάθε εποχή). Ο Μichel Foucault θα μίλαγε για τους Μη  Κανονικούς.
Θυμάμαι από μικρός άκουγα, έβλεπα και μάθαινα για αντίστοιχες περιπτώσεις στην πόλη της Κέρκυρας. Υπήρχε ένας ιδιόμορφος σεβασμός απέναντι τους, ακόμα και το πείραγμα είχε μορφή τελετής, και θα έλεγα ότι αποτελούσαν μέρος κάποιας αθέατης διαδικασίας ομοιόστασης της κοινωνικής πραγματικότητας. Όχι πάντως στα σύγχρονα κτίρια και στους αυτοκινητόδρομους όπου δεν υπάρχει ιστορία και μνήμη. Σε καντούνια, στενά, ερείπια, παλιές εκκλησίες, ψαράδικα κι όπου υπάρχει παρελθόν ανάγλυφο στην πρωινή υγρασία, εκεί θα κινηθούν. Έμαθα, μέσα στο χρόνο, μερικά ονόματα αυτών : 'Τσίτος, Γιώη  Λού , Μπουμ-Μπάμ, Παπούτσης, Σπύρος και Νιόνιος, Ντόβουλος, Μόμολος, Μάνθος, Βερβιτσιότης,τα Μοντελάκια' κτλ.
Θα αναφερθώ στη Λουτσίντα επειδή τη θυμάμαι καλύτερα απ όλους αυτούς κι επειδή μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση όταν την έβλεπα μικρότερος να περνά μπροστά από την παλαιά Φιλαρμονική. Πέρα από τις δύο φωτογραφίες που βρήκα, εντόπισα και μια πολύ χαρακτηριστική λογοτεχνική περιγραφή που την παραθέτω παρακάτω.

''Απο το βιβλίο της  Λιάνας Βραχλιώτη - Μπλέ ποδιές, άσπρες κορδέλες''
''Να, εκεί κάτω από τα βόλτα, στη γνωστή της θέση, όπως πάντα μόνη της, η Λουτσίντα. Γι αυτήν κάθε μέρα είναι καρναβάλι, με τα δικά της στερεότυπα ντυσίματος και μακιγιάζ.

Πνίγηκε και αναστήθηκε! Ένα απίστευτο περιστατικό με λουόμενο που ανασύρθηκε “νεκρός”!

Στις 11:45΄ χθες το μεσημέρι σε παραλία της Ερέτριας ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θάλασσα ένας 83χρονος, συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός από Αθήνα, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στην περιοχή.
Όσο κι αν προσπάθησαν να τον βοηθήσουν μήπως και συνέλθει, όταν τον έβγαλαν στην ακτή, δεν τα κατάφεραν.
Ο ηλικιωμένος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας για τα περαιτέρω. Οι λιμενικές αρχές κατέγραψαν το συμβάν ως πνιγμό.
Όταν αργά το απόγευμα επικοινώνησαν από το λιμενικό με συγγενή του “νεκρού” για τα διαδικαστικά, έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν ότι ο 83χρονος αναστήθηκε, μετά από επίμονες προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους γιατρούς του νοσοκομείου Χαλκίδας.
Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος που κατάφερε να ξεγελάσει το χάρο, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται.
Έτσι λοιπόν στάλθηκε νέο σήμα από Λιμενικό και Αστυνομία, ότι δεν υπάρχει πνιγμός, αφού ο “νεκρός” αναστήθηκε !!!

lamiareport

ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ: Δύο απόπειρες αυτοκτονίας από γυναίκες

Δύο νέες απόπειρες αυτοκτονίας από γυναίκες σημειώθηκαν χθες στην περιοχή. 
Το μεσημέρι στο Αγρίνιο 24χρονη και το απόγευμα στην Κατούνα 37χρονη Αλβανικής καταγωγής επιχείρησαν να βάλλουν τέρμα στη ζωή τους καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. 
Και στις δύο περιπτώσεις οικείοι τους τις μετάφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Τα Αστυνομικά Τμήματα Αγρινίου και Κατούνας αντίστοιχα ενεργούν τις σχετικές έρευνες.
agrinionews

Tι σημαίνουν οι λέξεις: "καραμπουζουκλής" και "μπουζούκι"


Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος 
Ακούμε συχνά την προσφώνηση: ” γεια σου καραμπουζουκλή” και σχεδόν όλοι πιστεύουν πώς σχετίζεται με το μπουζούκι... Και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Το πρόθεμα Kara έχει βασικά την έννοια της μαύρης απόχρωσης, αλλά στην ελληνική γλώσσα έχει και μιά επιτατική εμφατική έννοια, που σημαίνει : πολύ και έντονο. Βıyık, στα τούρκικα ( και όχι büyük = μεγάλο ) , σημαίνει Μουστάκι. 
Ετσι λοιπόν Kara-Βıyık-li και ελληνοποιημένα Καραμπουγιουκλής, Καραμπουζουκλής σημαίνει Μαυρομούστακος, ή ο έχων μέγα μύστακα , επειδή δε το μουστάκι συνδεόταν με την ανδροπρέπεια κατ΄επέκταση το Καραμπουζουκλής σημαίνει και τον έντονα ανδροπρεπή !! Από την ίδια ρίζα βγαίνει και το επώνυμο Μπουγιουκλάκης / Βουγιουκλάκης. (βλ. φωτο του περίφημου Ζεϋμπέκη μαυρομούστακου / καραμπουζουκλή, Çakırcalı Mehmet Efe, 1871, γνωστού ώς Çakıci/ Τσακιτζή από την περιοχή της Σμύρνης Μ. Ασίας. Το τραγούδι του εδώ: Τέλος μιας και εξ αντανακλάσεως αναφερθήκαμε στο Μπουζούκι, να πούμε πώς το μουσικό αυτό όργανο ,ανήκει στην αρχαία οικογένεια των Πανδουροϊδών εγχόρδων οργάνων της ανατολικής μεσογείου , που στο διάβα των αιώνων είχε τα ονόματα: Πανδουρίς ή τρίχορδον, φάνδουρος, ταμπούρα, ταμπουράς (π.χ του Ρήγα Φεραίου και του Μακρυγιάννη). 

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Φωτιά σε λιοστάσι

35 ρίζες ελιές και έκταση 4,5 στρεμμάτων με ξερά χόρτα πρόλαβε να κάψει φωτιά που ξέσπασε πριν μία ώρα στην περιοχή Χαλιάδια της κοινότητας Σπολάιτας του Αγρινίου, στην κοίτη του Αχελώου. 
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα και πέντε άνδρες απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς που πιθανότατα ξεκίνησε από την απόπειρα κάποιου να κάψει ξερά χόρτα.
agrinionews

Ξεκίνησε ξανά το Αμβρακία-Άκτιο

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υποδομών πριν από μερικές ημέρες υποβλήθηκαν τα νέα κοινοπρακτικά σχήματα που αφορούν την 2η και την 3η εργολαβία, όπου εκεί είχαμε την είσοδο της εταιρείας ΤΟΜΗ (θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ).
Έτσι για τα τέσσερα έργα οι εργολαβίες διαμορφώνονται ως εξής:
Στο πρώτο έργο που περιλαμβάνει τα πρώτα 22χλμ ξεκινώντας από το Άκτιο, παραμένει η ΑΕΓΕΚ που όμως ήδη έχει εταιρική σχέση με τον ΑΚΤΩΡ.
Στο δεύτερο έργο από το 22ο χλμ μέχρι το 27ο χλμ έχουμε νέο κοινοπρακτικό σχήμα Ιόνιος-ΤΟΜΗ.
Στο τρίτο έργο από το 27ο χλμ μέχρι το 35ο χλμ έχουμε νέο κοινοπρακτικό σχήμα Ιόνιος-ΑΕΓΕΚ.

Aθώοι για τα κακουργήματα οι δύο αγρινιώτες αστυνομικοί

Για δικαίωση σε μεγάλο βαθμό των δύο στελεχών, τότε διοικητή και Αρχιφύλακα, της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου που κατηγορήθηκαν και προφυλακίστηκαν για την πολύκροτη υπόθεση που έσκασε σαν βόμβα τον Δεκέμβριο του 2012 γίνεται λόγος μετά την γνωστοποίηση των ποινών που επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Η δίκη διεξήχθη το τελευταίο δίμηνο και στο εδώλιο μεταξύ των δεκάδων κατηγορούμενων κάθησαν επτά αστυνομικοί που κατηγορούνταν για συμμετοχή ή συνέργεια σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. 
Οι δύο Αγρινιώτες απαλλάχτηκαν από τα κακουργήματα, για τα οποία είχαν προφυλακιστεί , ως τη δίκη μάλιστα ο Αρχιφύλακας.
Τα φερόμενα κακουργήματα άλλωστε ήταν αυτά που στιγμάτισαν τα δύο στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και τα οποία κατά την ακροαματική διαδικασία κατέπεσαν. 
Καταδικάστηκαν για πλημμελήματα (όπως ψευδή βεβαίωση ο πρώτος και  παράβαση καθήκοντος ο αρχιφύλακας) για τα οποία ελπίζουν πλέον σε δικαίωση στο Εφετείο.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του ΚΔΑΠ Ακτίου- Βόνιτσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του ΚΔΑΠ Ακτίου- Βόνιτσας την Κυριακή 22 Ιούνη στην πλατεία του Αγίου-Δημητρίου. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ που παρουσίασαν με εντυπωσιακό τρόπο τραγούδια του ρεμπέτικου και παραδοσιακού ρεπερτορίου. 
Εδέσματα κερασμένα και φτιαγμένα από τις μητέρες των μικρών μας φίλων, χειροποίητες δημιουργίες, κρασί, χορός και πολύ τραγούδι από τη ζωντανή ορχήστρα που αποτελούνταν από τους Αναστασία Ζακυνθινού, Διονύση Σκλαβενίτη και Σταύρο Γκοβίλα μαζί με τις παιδικές χαρούμενες φωνές γέμισαν την πανέμορφη πλατεία! 
¨Έλα να πάμε τσάρκα…¨ ο τίτλος της εκδήλωσης, και πραγματικά το ταξίδι με το ΚΔΑΠ ήταν από τα ωραιότερα! 
Για μία ακόμη χρονιά τα παιδιά του ΚΔΑΠ έδειξαν την σπουδαιότητα του Κέντρου για την τοπική μας κοινωνία και την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ως μόνιμη κοινωνική δομή στο Δήμο μας.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 5 (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 2009) ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ (ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ) ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Κ.Δ.Α.Π. ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για την εγγραφή των παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ για τη σχολική χρονιά 2014-2015.
Εφόσον το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες θα πρέπει άμεσα όσες μητέρες είναι άνεργες ή ασχολούνται με τα οικιακά να εκδώσουν ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ προκειμένου η κάρτα να έχει ημερομηνία προγενέστερη της πρόσκλησης!!!
Παρακαλούμε ενημερώστε και όσους γονείς γνωρίζετε ότι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο κέντρο απασχόλησης.
Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2643023118 και ώρες από τις 8.00 έως τις 3.00
Ευχαριστούμε.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΟΡΚΩΜΟΣΊΑ


ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ  ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 28/2014 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡ. 44 ΤΟΥ 3852/2010 .   

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ  «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 

ΣΩΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                          (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΤΖΕΦΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                    (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ          (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΠΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ         (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΤΡΑΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                     (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                   (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΣΤΟΥΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                   (ΜΕΔΕΩΝΟΣ)
ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ            (ΜΕΔΕΩΝΟΣ)
ΒΕΜΗ- ΚΑΡΕΛΟΥ ΑΘΗΝΑ              (ΜΕΔΕΩΝΟΣ)
ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)
ΦΡΑΔΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)
ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)
ΛΙΤΟΥ -ΣΑΛΛΙΑΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ           (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΓΟΥΔΑΣ  ΜΙΧΑΗΛ          (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ-ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΜΕΔΕΩΝΟΣ)
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΘΩΜΑΣ     (ΜΕΔΕΩΝΟΣ
ΣΑΛΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   (ΜΕΔΕΩΝΟΣ)
ΣΕΡΕΠΙΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)
ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΑΛΑΙΡΟΥ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 
ΛΙΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ  (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ)



















ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

Ένα όμορφο εκκλησάκι σε σπηλιά: Παναγία Αγία Ελεούσα στην Τρύφο

Η εφημερίδα μας στην προσπάθεια της για την ανάδειξη των εκκλησιαστικών και ιστορικών μνημείων του τόπου μας σήμερα για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε ένα από αυτά που δεν έχει παρουσιασθεί από άλλο έντυπο. 
Το εκκλησάκι (σπήλαιο) βρίσκεται Β.Δ. του χωριού Τρύφου κοντά στα ιαματικά λουτρά  λέγεται  πως στην σπηλιά αυτή ασκήτευε  και ο Άγιος Βάρβαρος.
Παίρνοντας το μονοπάτι από τα ιαματικά λουτρά Αγίου Βάρβαρου Τρύφου και ανεβαίνοντας άκρη – άκρη το ποτάμι, περίπου σε μια απόσταση δύο χιλιομέτρων ξαφνικά βλέπουμε μπροστά μας σε μια σπηλιά ένα πανέμορφο εκκλησάκι την Aγία Eλεούσα. 
Ένα όμορφο δημιούργημα που δυστυχώς δεν έχουμε όλες τις  πληροφορίες ποιανού ιδέα ήταν, αλλά και ποιος το κατασκεύασε. Τα αρχικά πάνω στην σιδερένια πόρτα του γράφουν «Α Θ Κ Ν»  όπως ενημερωθήκαμε από κατοίκους του χωριού Τρύφου η τελευταία ανακατασκευή έγινε περίπου το 1985 από τους αδελφούς Αθανάσιο και Θύμιο Κ. Νίκου όπου τοποθετήθηκε εξωτερική πόρτα και κάγκελα κατά μήκους του ναού.  Μπαίνοντας στο εσωτερικό συναντάμε ένα όμορφο ιερό τέμπλο ασβεστωμένο με όμορφα καντήλια και  εικόνες αγίων αφιερωμένες. Πάντως ο δημιουργός είχε μεγάλη φαντασία και αξιοποίησε την σπηλιά αυτή φτιάχνοντας ένα πανέμορφο εκκλησάκι με παραδοσιακά σκαλάκια ασβεστωμένα.
Αξιοπερίεργο  είναι πως κουβαλήθηκαν μέχρι εκεί μερικά υλικά και έγινε αυτό το εκκλησάκι πάντως η προσπάθεια ήταν μεγάλη.
Η αγία ελεούσα προσφέρεται σαν ένα εκκλησιαστικό μνημείο για όσους το καλοκαίρι έμενουν και στο ξενοδοχείο των ιαματικών λουτρών. Από εκεί μπορούσαν να περπατήσουν το μονοπάτι που υπάρχει και να προσευχηθούν στο ερημικό αυτό εκκλησάκι. Κάναμε προσπάθειες να μάθουμε τον αρχικό δημιουργό του αλλά δεν τα καταφέραμε θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και  όταν το μάθουμε θα σας ενημερώσουμε έτσι για να υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένο, ότι γράφουμε είναι με επιφύλαξη και προέρχεται  από προφορικές πληροφορίες.

Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

«Βοά το δράμα των τοξικομανών στις πιάτσες της χώρας και σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια και οι μόνοι που δεν ακούν αυτή τη βουή είναι η ΕΕ και βέβαια η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συνεχίζουν την ίδια αποτυχημένη αδιέξοδη πολιτική του δήθεν περιορισμού της βλάβης.
Τα επίσημα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των χρηστών, για την περιθωριοποίησή τους, για τα τραγικά αδιέξοδα που η κρίση έχει πολλαπλασιάσει.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 6o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το 6ο αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων του αλόγου στην πανέμορφη περιοχή  Νήσσα περιφέρειας Μεδεώνος.
Από το βράδυ άρχισαν οι προετοιμασίες και το ψήσιμο των προβατίνων για την καθιερωμένη γιορτή.
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας και την ιππική παρέλαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στην συνέχεια έγινε η βράβευση των καβαλάρηδων που συμμετείχαν, από τα μέλη του Δ.Σ. του Ιππικού Ομίλου Κατούνας.
Στην συνέχεια οι επισκέπτες απόλαυσαν την ψητή προβατίνα και την ζωντανή μουσική της ορχήστρας, ενώ οι μικροί φίλοι απόλαυσαν παγωτά γνωστής εταιρείας.
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο που είναι  γεμάτο πλατάνια και την ηρεμία των κρυστάλλινων νερών του ποταμού.

Σύλληψη ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού στη Βόνιτσα

Στη σύλληψη ενός 64χρονου άνδρα που διατηρεί ραδιοφωνικό σταθμό σε χωριό της Βόνιτσας, προχώρησαν σήμερα το απόγευμα αστυνομικοί του Α.Τ. Βόνιτσας. H διαδικασία  έγινε παρουσία εισαγγελέα στον χώρο από τον οποίο εκπέμπει ο σταθμός, ενώ στον έλεγχο προχώρησε από κοινού με την Αστυνομία η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομειών που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών φασμάτων.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο ιδιοκτήτης στερούνταν άδεια λειτουργίας του σταθμού, ενώ έγινε κατάσχεση πομπών και λοιπών μηχανημάτων.
agrinionews.

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ! ΕΛΛΑΣ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ!


ΒΟΝΙΤΣΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ)


Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 12.000 προσλήψεις ανέργων

Aπό μέρα σε μέρα, αφού πρώτα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση από τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση-προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για 12.000 προσλήψεις ανέργων στον ιδιωτικό τομέα ηλικίας 25 έως και 66 ετών, με επιδότηση μισθού ως τα 450 ευρώ τον μήνα.
Το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του νέου ΕΣΠΑ και για τονλόγο αυτό εκκρεμεί η υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης η οποία θα προσδιορίζει επακριβώς και τη χρηματοδότησή του. Σημειωτέον ότι η εν λόγω απόφαση έχει πάρει υπογραφές από τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Τρελάθηκε η Φουρέιρα με το γκολ του Σαμαρά

Το γκολ του Γιώργου Σαμαρά στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού σήκωσε στο πόδι ολόκληρη την Ελλάδα.
Η σύντροφος του διεθνούς ποδοσφαιριστή Ελένη Φουρέιρα λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram την φωτογραφία του από την στιγμή του πανηγυρισμού.
Ο Γιώργος Σαμαράς σχημάτισε με τα χέρια του μια καρδιά αφιερώνοντας με αυτό τον τρόπο το γκολ που πέτυχε στα πρόσωπα που αγαπά.


google page rank