Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ "Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ " 6 ΕΩΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
11.00 : ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΧΩΝ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΝΙΤΣΑΝΕΣ.

17.00 : ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

18.00 : ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ Δ.Σ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.
20.00 : SPORT CAFE 5Χ5 VONITSAS
ΚΑΦΕΣ  ΠΟΤΟ KAI ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
17.00 : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΤΟΥ Η ΤΗΝ ΤΣΑΠΑ ΤΟΥ.ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΚΡΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.ΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ , ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΝΕΤΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
18.00 : ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΙΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ  < ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ >.
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
17.00 : ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ.Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
ΚΛΗΡΩΣΗ  ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ.
18.00 : ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
20.30 : ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ:ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ.
21.00 : ΟΜΙΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  "Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ " ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΛΙΟΓΙΩΡΓΟΣ.
21.30 : ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  -  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΓΙΑΣ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ < ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ >.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΝΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  < ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ >.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ :ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 17.00.

Η πορνεία στην Ελλάδα: 1500% αύξηση, φοιτήτριες, πόρνες πολυτελείας και στούντιο

Εφιάλτης γίνεται η πορνεία στην Ελλάδα, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερες νέες κοπέλες στο πεζοδρόμιο. Ακόμη και φοιτήτριες «κάνουν πιάτσα» προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Δεν λείπουν οι πόρνες πολυτελείας, αλλά και οι ναρκομανείς που θέλουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από κοινού από τον Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και τον Συνήγορο του Πολίτη, τα στοιχεία είναι δραματικά, καθώς η πορνεία τα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε κατά 1.500%.
Όπως σημειώνει το άρθρο του ΒΗΜΑgazino, πολλά κορίτσια εγκλωβίζονται στο φάσμα της ανεργίας και τελικά προστίθενται στα διαρκώς αυξανόμενα θύματα του trafficking.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΒΡΟΧΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ


Εκδήλωση συλλόγου Δρυμιωτών: «Το ανασκαφικό έργο της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο Δρυμό. Δεδομένα και προοπτικές»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας (Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας) στις 12 και 13 Αυγούστου και συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων στις 12 Αυγούστου στις 20.00΄στην πλατεία Δρυμού, θα διεξαχθεί μια πολύ σημαντική εκδήλωση με θέμα: «Το ανασκαφικό έργο της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο Δρυμό Βόνιτσας. Δεδομένα και προοπτικές». Η διοργάνωση είναι του συλλόγου Δρυμιωτών. Ομιλητές θα είναι αντιπροσωπεία της 22ης ΕΒΑ με επικεφαλής τον προιστάμενό της κ. Ιωάννη Χουλιαρά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τεχνική υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων Βόνιτσας.

Λήγει η προθεσμία για την πρώτη δόση

Όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη δήλωσή τους στην εφορία έως και τις 14 Ιουνίου θα πρέπει σήμερα να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος που τους αναλογεί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις καθώς από την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μήνα μπαίνει και πρόστιμο 10%.
Για παράδειγμα, αν δεν πληρωθεί η πρώτη δόση που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ σήμερα τότε αυτόματα την 1η Αυγούστου θα επιβαρυνθεί με τόκο 3,65 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 503,65 ευρώ (500 + 0,73% ). Αν δεν εξοφληθεί ούτε τον δεύτερο μήνα τότε θα αυξηθεί στα 507,32 ευρώ (503,65 + 0,73%), ενώ αν υπάρξει και τρίτος μήνας καθυστέρησης τότε μπαίνει πρόσθετος φόρος 10% που υπολογίζεται στην αρχική οφειλή. Ετσι το ποσό της οφειλής θα ανέλθει στα 557,32, ευρώ (507,32+50).
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να λήγει στις 31 Ιουλίου. Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο της οφειλής θα έχουν έκπτωση 1,5%

iefimerida.gr
agrinioreport

ΠΑΝΑΚΑΡΝΑΝΕΙΑ 2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Την Τρίτη 22/07 τα Πανακαρνανεια 2014 ξεκίνησαν με τους εκκολαπτόμενους χορευτές του Πολιτιστικού , για άλλη μία χρονιά τιμώντας την παράδοση και τον τόπο καταγωγής τους, κατάφεραν και συγκίνησαν το πλήθος κόσμου που είχε παρευρεθεί για να τους θαυμάσει, ενώ απέσπασαν επάξια το χειροκρότημα τους.  
Συνεχίσαμε την Τετάρτη όπου  γκάιντα, κλαρίνο και καβάλι μας συνόδευσαν στο μουσικοχορευτικό πέρασμα απ τον  τόπο μας προς τα Βόρεια.
 Σείστηκε το λιμάνι με χορούς Μακεδονίας και  Θράκης από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας. Αν και ο καιρός δεν ήταν και πολύ ευνοϊκός  το κέφι χορευτών και θεατών ανέδειξε τις εκδηλώσεις σε μια παράσταση μεγάλου βεληνεκούς.
Οι όμορφες μπαλαρίνες της Εύας Τοντου μας μάγεψαν την Πέμπτη το βράδυ με τα ανοίγματα τους ενώ τα παιδιά του μουσικού ωδείου Ρόζας Μαλιγιάννη μας ταξίδεψαν με τις φωνές και τα όργανα τους.  και συνεχίζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας στην Αμφιλοχία, την Τρίτη 5 Αυγούστου










“Στόχος η μηδενική λαθροθηρία στον Αμβρακικό”

Απολογιστική σύσκεψη για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επιτρέπει το υπό όρους κυνήγι στον Αμβρακικό κόλπο, έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.Σε δηλώσεις της, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Βίκυ Ευταξά υπογράμμισε πως είναι η δεύτερη σύσκεψη που γίνεται για το θέμα, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα, συγκριτικά με τη λαθροθηρία, από άλλες χρονιές.«Στόχος μας είναι να δούμε και να εξετάσουμε το εάν υπάρχουν και άλλες δυνατότητα για την αειφόρο θήρα. Θεωρούμε, ότι η εν λόγω ΚΥΑ βοήθησε πολύ σχετικά με τη λαθροθηρία» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτης Σκαμαντζούρας εξήρε τη σημασία της σωστής θήρας στον Αμβρακικό. «Κατά 100% δεν υπήρχε αποτροπή της λαθροθηρίας. Για αυτό και τα αυτιά μας και τα μάτια μας είναι στον Αμβρακικό. Προσλάβαμε δε τρεις θηροφύλακες και πήραμε δυο τζιπ, ώστε να περιπολούν μέρα και νύχτα στον Αμβρακικό» είπε.



πηγή:vimanews.gr

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Το …. σέρνει καράβι». Μια φράση που αντέχει 2500 χρόνια και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη...


Στην αρχαία Ελλάδα, πριν τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, οι ναυτικοί προκειμένου να αποφύγουν τον γύρο της Πελοποννήσου, κατέφευγαν στη μέθοδο της διόλκησης. Δηλαδή της ρυμούλκησης των πλοίων στο στενό τμήμα γης του ισθμού, με τη βοήθεια κορμών δέντρων.... 
Η διαδικασία αυτή ήταν κουραστική και χρονοβόρα. Οι ναυτικοί όμως την προτιμούσαν, καθώς ο περίπλους της Πελοποννήσου απαιτούσε περισσότερο χρόνο. 
Υπήρχε όμως και άλλος λόγος. Η Κόρινθος ήταν διάσημη, πέρα από τα εργαστήρια αγγείων και κρανών, και για τα «ιερά της Αφροδίτης». 
Επρόκειτο για οίκους ανοχής, που εξυπηρετούσαν κάθε είδους ερωτική επαφή. Οι οίκοι αυτοί ήταν τόσο διάσημοι σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο (χάρη στις ιστορίες των ναυτικών βέβαια), όσο και το Άμστερνταμ σήμερα, με τις «βιτρίνες του έρωτα». Έτσι λοιπόν, όταν έσερναν τα καράβια στην στεριά, παράλληλα είχαν και το χρόνο να βρεθούν με τις ιερόδουλες. Το εντυπωσιακό είναι, ότι η φράση άντεξε πολλές χιλιάδες χρόνια, παρά το γεγονός ότι στην Κόρινθο, εδώ και πολλούς αιώνες, ούτε καράβια σέρνουν, ούτε υπάρχουν ιερά του έρωτα. Νίκος Γιαννόπουλος ιστορικός... 

mixanitouxronou

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΩΡΑ !!!





ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: Νέα αυτοψία στα εργοτάξια του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία: Αναγκαία η ολοκλήρωση και των 4 εργολαβιών εντός χρονοδιαγράμματος

Τα εργοτάξια των εργολαβιών από τον Δρυμό έως την λίμνη Αμβρακία  του υπό κατασκευή  οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία επισκέφθηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα.

Η νέα αυτή επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων της βουλευτού αλλά και της πρώτης αυτοψίας σε όλο το μήκος των υπόλοιπων εργολαβιών, οι οποίες επανεκκινήθηκαν έπειτα από  τις μεγάλες καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πρόσφατης κήρυξης των αναδόχων εταιρειών ως έκπτωτων.
Ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας και υπεύθυνος του έργου στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κατσίκας ενημέρωσε την κ. Φούντα για τις δύο τελευταίες εργολαβίες επισημαίνοντας ότι οι κατασκευαστικοί ρυθμοί στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού προχωρούν ικανοποιητικά, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση και παράδοση του έργου μέσα στο νέο χρονοδιάγραμμα, έως το τέλος του 2015.
Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δε, αφορούν σε παράδοση της τρίτης και τέταρτης εργολαβίας μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2015, με κάποια τμήματά τους μάλιστα να παραδίδονται εντός του 2014.
Φαίνεται, επίσης, να αίρονται εκ νέου τα προβλήματα με την μισθοδοσία των εργαζομένων, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης είχαν προχωρήσει σε στάση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, τόσο της κ. Φούντα όσο και του κ. Κατσίκα, πως οι εργασιακοί όροι δεν επιτρέπεται να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι αδήριτη ανάγκη να μην ξαναεμφανιστούν τέτοιου είδους προβλήματα. Τα έργα ολοκληρώνονται με δουλειά ανθρώπων, που αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό –και η απαξίωση της εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους είναι κάτι που δεν πρέπει να ξαναβιώσουν οι εργάτες ενός δρόμου που για χρόνια παρουσιάζει τέτοιου είδους αστοχίες από πλευράς των εργολάβων.
Κατά την συνάντηση επισημάνθηκαν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που προκαλούν κάποιες επιμέρους χρονικές καθυστερήσεις:  αυτά των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών ευρημάτων.
Η λύση για την υπογειοποίηση του δρόμου στο ύψος του Δρυμού φαίνεται να έχει βρεθεί και τεχνικά, ώστε το σημαντικό εύρημα της σπάνιας χριστιανικής βασιλικής να μπορεί να αναδειχθεί, αλλά και το έργο να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.
Τα επιμέρους ζητήματα δε των απαλλοτριώσεων, αναμένουν την λύση τους άμεσα, με τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.
Ευελπιστούμε, πως όλα αυτά θα υπερκεραστούν, πάντα με τήρηση της νομιμότητας και με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες. Από την πλευρά μας, θα παρακολουθούμε εντατικά τις διαδικασίες και θα επέμβουμε όπου χρειάζεται.
Η κ. Φούντα κατά την διάρκεια της συνάντησης επισήμανε και πάλι την σπουδαιότητα του άξονα Άκτιο-Αμβρακία, αφού η ολοκλήρωση του αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Ακαρνανίας, δημιουργώντας νέες επενδυτικές δυνατότητες, αλλά και ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.  
Με το τέλος της συνάντησης, δήλωσε μεταξύ άλλων:
"Η έγκαιρη περάτωση του έργου προϋποθέτει ευελιξία και ταχύτητα στις αποφάσεις. Είναι αναγκαία η ολοκλήρωσή του μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ώστε να εξυπηρετήσει -με ασφάλεια- τόσο τις αυξημένες μεταφορικές και συγκοινωνιακές ανάγκες των πολιτών, όσο και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.
Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την αδυναμία των προηγούμενων αναδόχων να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. Ελπίζουμε η νέα κατάσταση πραγμάτων να δώσει ώθηση στο έργο. Το Υπουργείο οφείλει να πιέσει πολιτικά ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούν οι αστοχίες του παρελθόντος. Ο άξονας οφείλει να γίνει εντός των προθεσμιών και με απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα των εργαζομένων.
 Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαίο οι κατασκευάστριες εταιρίες να τηρούν την εργατική νομοθεσία, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τους όρους και τις συνθήκες εργασίας για το απασχολούμενο στο έργο προσωπικό.
Επιπλέον, θα πρέπει άμεσα να ενισχυθεί ο μηχανισμός παρακολούθησης και εποπτείας των έργων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να περιοριστούν με κάθε βεβαιότητα οι όποιες καθυστερήσεις που ενδεχομένως  θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή ολοκλήρωση του έργου".

Ν.Α.Ο.ΑΣ: 2η ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Μέχρι να μπείς......βγήκες..!!!


Ο Δήμος Ξηρομέρου καταπολεμά την ανεργία. Προσλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων με χρονική διάρκεια ενός (1) μηνός....!!!!. Αιτήσεις μέχρι 30/7. Αποτελέσματα αύριο 31/7. Πρώτη (1) Αυγούστου  αυτοί που θα επιλεγούν πιάνουν δουλειά. Τσακ μπαμ δηλαδή... 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
Αστακός, 28.07.2014
Αριθ. Πρωτ.: 10364
Πληρ: Γερόλυμος Σωτήριος 
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 
T.K. 300 06 
Τηλ.: 26463 60538 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Ο Δήμος Ξηρομέρου ύστερα από την υπ’ αριθ. 67/10.06.2014 απόφαση του Δ.Σ (Α.Δ.Α.6ΦΓ4ΩΚΖ-ΣΧΝ), ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) υπαλλήλων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό υπαλλήλων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα χρονική περίοδο:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Δ.Ε. Ναυαγοσωστών



2
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι οποιουδήποτε πτυχίου ή απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου ειδικότητας.
2. Άδεια Ναυαγοσώστη εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.   

01.08.2014 έως
31.08.2014

Δ.Ε. Οδηγών  Αυτοκινήτων


1
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι οποιουδήποτε πτυχίου ή απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου ειδικότητας.
2. Άδεια Οδήγησης.  

01.08.2014 έως
31.08.2014

 Υ.Ε. Εργατών Καθαριότητας


       1

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι οποιουδήποτε πτυχίου ή απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης.                              -

01.08.2014 έως
31.08.2014


Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού. 
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07. 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ξηρομέρου (Δ/νση: Αστακός Αιτωλ/νίας, τηλ: 2646360539) και αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κα Σκαπέτη Ιωάννα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία τριών (3) ημερών ήτοι έως και την 30.07.2014.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ksiromeritikimatia

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΚΤΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Αεροδρόμιο Ακτίου μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής
Με αναβάθμιση κι οργάνωση και όχι απαξίωση των δομών του
Τον Αερολιμένα Ακτίου επισκέφθηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον αερολιμενάρχη κ. Γαλάνη Θεόδωρο και εργαζομένους από όλους τους κλάδους υποστήριξης της λειτουργίας του.
Η Βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς για τα θέματα του αεροδρομίου και την λειτουργία του κατά το εξάμηνο της επιβατικής κίνησης, αλλά και για σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την βελτίωση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών και των διαθέσιμων υποδομών του.

Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Eορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Βόνιτσα και στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της εορτής, όπου τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. 
Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ι. Εικόνας και των Ι.Λειψάνων στην κεντρική οδό της πόλεως και στην συνέχεια στο λιμάνι της Βόνιτσας και σε ειδική εξέδρα, τελέσθηκε Αρτοκλασία και αμέσως μετά ο  Μητροπολίτης κ.Κοσμάς  κήρυξε τον θείο λόγο προς τους συγκεντρωμένους πιστούς.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 25/7/2014 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΥΝΑΣ (ΜΠΟΙΚΟΥ)

Δεκάδες πιστοί ανέβηκαν στο ιστορικό εκκλησάκι της οσιομάρτυρος Παρασκευής στου Μπόικου στις 25/7/2014 την παραμονή της γιορτής της το απόγευμα όπου παρακολούθησαν τον Μέγα Εσπερινό και προσκύνησαν το ιερό λείψανο και στην συνέχεια έστησαν ένα παλιακό γλέντι αφού κάθισαν μέχρι το πρωί.
Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται δυτικά στο δρόμο προς την Νύσσα σε έναν από τους παλαιοτέρους οικισμούς ο οποίος υπήρχε πριν την δημιουργία της Κατούνας.
Η εκκλησία ήταν παλιά αλλά με την βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα αυτών που φέρονται πως κατάγονταν από εκεί έχει γίνει σήμερα πανέμορφη. Δίπλα της ακριβώς βρίσκονται τα χαλάσματα του συνοικισμού Μπόικου και ήταν η προστάτιδα του.
Τα αρχικά χαρακτηριστικά του ναού δεν διακρίνονται σήμερα, εκτός από μερικές τοιχογραφίες, εξαιτίας των οικοδομικών παρεμβάσεων
Η κατασκευή της εκκλησίας χρονολογείται από το 1547 και ήταν πρώτα γυναικεία μονή.
Ο οικισμός του Μπόικου με την Αγία Παρασκευή μαζί με άλλους οικισμούς όπως του Αγίου Προκοπίου που κατάγονταν ο κλεφταρματολός Πάνος Μειντάνης και  η Αγία Δευτέρα έδωσαν πολλά στον αγώνα της επανάστασης του 21.
Παραμονή και ανήμερα της γιορτής της πάρα πολύς κόσμος ανεβαίνει στην περιοχή του λόγγου να προσκυνήσει.
Τα παλιά χρόνια πολλοί συγχωριανοί μας κοιμόταν το βράδυ στην Ιερά μονή και τις πρωινές ώρες παρακολουθούσαν την Θεία λειτουργία. 
Έτσι έγινε και φέτος, αφού μετά τον απογευματινό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και την περιφορά εικόνας και του ιερού λειψάνου στήθηκε ένα γλέντι με ψητά των συγχωριανών μας που μοιράστηκαν σε όλους και στην συνέχεια χόρευαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  
Και του χρόνου…





ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ :

Συλλήψεις για απόπειρα ομαδικού βιασμού

Σε χωριό του Δήμου Αγρινίου-Ιδιαίτερα προβληματική χαρακτηρίζεται η όλη κατάσταση-Συνελήφθη και ο πατέρας της ανήλικης για παραμέληση-Στον ανακριτή αύριο οι δύο επίδοξοι βιαστές.
Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί την αστυνομία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς μια παρέα ανδρών σε χωριό του Δήμου Αγρινίου προσπάθησε να βιάσει μια 15χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com δεν υπάρχει βιασμός, όπως βεβαίωσαν και οι γιατροί που εξέτασαν την ανήλικη, όταν μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, υπάρχει απόπειρα ομαδικού βιασμού εναντίων της, από παρέα ανδρών που συνδιασκέδαζαν. Ο ένας συνελήφθη το ίδιο βράδυ, ο άλλος χθες. Η αστυνομία είχε συλλάβει και τον πατέρα της ανήλικης, για παραμέληση, ο οποίος όμως αφέθη.
Ένας από τους δράστες είναι παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά. Η κοπέλα τους γνώριζε και τους κατήγγειλε στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψή τους.
Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…
agrinioreport

Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας Βόνιτσας και Αστακού Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας -ειδικά στους καιρούς μας- οφείλει να είναι προτεραιότητα

Τα Κέντρα Υγείας Αστακού και Βόνιτσας επισκέφθηκε η βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα.
Η Βουλευτής επιβεβαίωσε εκ νέου τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τόσο για τους ασθενείς  όσο και για τους εργαζόμενους, αφού τα ήδη διαπιστωμένα προβλήματα οξύνονται εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και λόγω απουσίας απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού.
Όπως ενημέρωσε την κ. Φούντα ο Διευθυντής του Κ.Υ Αστακού κ. Ιωάννης Χρόνης, η στελέχωση είναι τόσο ελλιπής στα αναγκαία για την σωστή λειτουργία ιατρικά τμήματα, που κάποιες φορές δε μπορούν να παρασχεθούν ούτε οι βασικές υπηρεσίες υγείας - πόσο μάλλον οι «ποιοτικότερες». Συγκεκριμένα το Κ.Υ καλύπτεται μόλις από δύο γιατρούς, οι οποίοι καθημερινά καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων, ενώ παράλληλα,  λόγω της μερικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μύτικα, καλούνται  να καλύψουν υγειονομικά και την συνολικότερη περιοχή ευθύνης του.
google page rank