Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΤΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ο ΜΠΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ


 Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής Δ Κατηγορίας που έγινε σήμερα στο Ολυμπιακό χωριό ο Μπάκας Γιάννης του Σπύρου και της Αθηνάς Πέτα η καταγωγή είναι από την Κομποτή Ξηρομέρου και αγωνίζεται στην Ολυμπιάδα Ζακύνθου όπου είναι και η πόλη διαμονής του.

 Δείτε πολλές φωτο: 

Δίχως «έλεος» ο Παναμβρακικός Μπούκας συνέτριψε με 11 – 1 την ΑΕ Μπαμπίνη

Ο Παναμβρακικός Μπούκας συνέτριψε σήμερα το απόγευμα την ΑΕ Μπαμπίνη και πέτυχε το επτά στα επτά. Οι παίκτες του Τραγουδάρα “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο αφού σημείωσαν τα πέντε από τα έντεκα γκολ. Η ομάδα του Παναμβρακικού ήταν εξαιρετική πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη στη κατηγορία. Τα γκολ πέτυχαν: Μπεκατώρος Σ. (2) – Βλάχος Τ. (1) – Τσιτσομήτσος Δ. (1) – Φιλος Διο. (3) – Κοτσώρης Φ. (2) – Παπανίκος Θ. (1) – Ζήσης Β. (1)

ΠΑΛΑΙΡΟΣ - ΚΑΤΟΥΝΑ - ΒΟΝΙΤΣΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ, Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

Οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, τα χωριά μας άρχισαν να φορούν τα γιορτινά τους.  Οι Tοπικές Kοινότητες σε συνεργασία με το Kέντρο Mέριμνας και Aνάπτυξης του Δήμου άρχισαν να στολίζουν τα χωριά μας.  Ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ξεκινάει για τα παιδιά στα τρία μεγαλύτερα χωριά του Δήμου σαν πρώτη φορά και από του χρόνου σε περισσότερα.  Η γιορτινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις πλατείες Παλαίρου (Παρασκευή 12/12/2014),  Κατούνας (Σάββατο 13/12/2014) και Βόνιτσας (Κυριακή 14/12/2014), το απόγευμα στις 5:30 και θα περιλαμβάνει:
-Την φιλαρμονική της Βόνιτσας
-Στολισμός και ο φωτισμός του δένδρου από όλα τα παιδάκια
-Χορωδία και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ τραγούδια από τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας του Αγίου Αθανασίου(Στην Κατούνα).
-Παραδοσιακά νηστίσιμα γλυκά από τις γυναίκες
-Παιχνίδια για τα παιδιά
-Γράμμα στον Αϊ Βασίλη
-Μουσική χορός τραγούδια και πολλές άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Σας καλούμε στην γιορτινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία μας το απόγευμα στις 5:30.
Η εκδήλωση είναι με την συμμετοχή του Τοπικών Συμβουλίων και του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας (στην Κατούνα και της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας).
Σας καλούμε όλους Σχολεία, Φορείς, και Συλλόγους να συμβάλλετε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτινή εκδήλωση στην πλατεία,  που τα παιδιά μας το έχουν ανάγκη.


Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας

Όταν μια σπίθα ανάβει πυρκαγιά … Ξεκίνησαν μαθήματα χορού στο Δημοτικό Σχολείο Κωνωπίνας !

Πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη για την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου για ν’ ανακαινιστεί το εγκαταλελειμμένο  Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο, προκειμένου  αξιοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο, ώστε να παραμείνει  ζωντανό κύτταρο του χωριού, αλλά και του Δήμου μας γενικότερα, ήλθαν τα ευχάριστα μαντάτα από την γενέτειρά μας !
Συστάθηκε ήδη, με πρωτοβουλία της χωριανής μας και μέλους του Συλλόγου μας, κας Αθανασία Κάτρη-  Μπαλάφα, χορευτικό Τμήμα για τα παιδάκια του χωριού μας, με έδρα το Δημοτικό μας Σχολείο !
Τα μαθήματα χορού ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ,  σε μία από τις αίθουσες του ορόφου του Σχολείου, που ήταν σε καλύτερη κατάσταση και πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη διδασκαλία και τα δέκα τρία (13) παιδάκια που συμμετέχουν, υπό την καθοδήγηση της κας Αθανασίας Κάτρη - Μπαλάφα, φιλοδοξούν να αποκομίσου  χρήσιμες  χορευτικές δεξιότητες, ωφέλιμες για το μέλλον τους.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΙΟΥ - ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ 2-0

Με δυο γκολ του Νίκου Παλούκη στο 65 και στο 75 λεπτό το Θύρειο πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν οπωσδήποτε. Η ομάδα του Θυρρείου ήταν καλύτερη στην καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Έχασε τρεις καλές ευκαιρίες μία στο πρώτο ημίχρονο και δύο στο δεύτερο που η μπάλα βρήκε τα δοκάρια της αντίπαλης ομάδας. 

«Ιστορικό» γλέντι στο ΚΚΕ Αμφιλοχίας

Με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα, τιμήθηκαν τα 96 χρόνια του ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου, 29  Νοέμβρη, στην Αμφιλοχία. 
Στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αμφιλοχίας του ΚΚΕ συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.
Η βραδιά διοργανώθηκε στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Ετοιμάστηκε με το μεράκι και τη διάθεση των κομμουνιστών, ενώ όλα τα πλούσια εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν προσφορές αγωνιστών και απλών ανθρώπων, αγροτών και κτηνοτρόφων, εργαζομένων και επαγγελματιών.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στέλεχος του ΚΚΕ
Η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

Ο Αιτωλοακαρνάνας σεφ που κατέκτησε το Μανχάταν

Αφιέρωμα στον Αιτωλοακαρνάνα σεφ, με καταγωγή από τον Αστακό, Γιάννη Τόμπα κάνει η εφημερίδα Εspresso με τίτλο «Ο σεφ που κατέκτησε το Μανχάταν» και «Παραδοσιακές πίτες τρελαίνουν τους κατοίκους του Big Apple».
Ο Έλληνας σεφ έχει ξετρελάνει τους Νεοϋορκέζους. Τόσο μάλιστα που υπάρχει γι αυτόν ολοσέλιδο αφιέρωμα στην NY Daily News.
«Πρόκειται για ένα υπέροχο παιδί με πολύ ταλέντο στην μαγειρική. Τις παραδοσιακές συνταγές τις έμαθε από την γιαγιά του ενώ θήτευσε και δίπλα σε μεγάλους σεφ όπως τον Γιώργο Χελώνα της οικογένειας Ωνάση.
.Αν και μόλις 26 ετών ο Γιάννης έχει πολλές επιτυχίες Εκτός από τις χειροποίητες παραδοσιακές πίτες, τα γλυκά του Γιάννη είναι ανεπανάληπτα όπως ο μπακλαβάς, το γαλακτομπούρεκο, καθώς και το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι.» καταλήγει το ρεπορτάζ.

thebest.gr
agrinioreport

Πλαγιά: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για μια φορά η  προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς αφού αρκετοί συγχωριανοί έδωσαν αίμα.

Η αιμοληψία έγινε σήμερα από  κινητή μονάδα και μαζεύτηκαν αρκετές φιάλες αίματος. 

Δείτε φωτο:

ΟΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΞΕΝΟ” ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΛΑΓΙΑ = 8-0

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, στα αυτιά τους έφτασαν πολλά. Ο εγωισμός τους πληγώθηκε. Απέναντι στην Πλαγιά παρουσιάστηκαν… αφιονισμένοι. Ο ζήλος τους μοναδικός. Στα πρόσωπα των παικτών του Τηλυκράτη, στους πανηγυρισμούς μετά από κάθε γκολ, όταν το σκορ ήταν 6-0 και 7-0 και όλοι τους φαντάζονταν χαλαρούς, το πάθος τους ήταν ίδιο. Και ήταν μεγάλο, αφού ήθελαν να δώσουν απαντήσεις.

Απέναντι τους η Πλαγιά. Η αγνώριστη Πλαγιά. Οι οπαδοί της ομάδας που έφτασαν στο Δημοτικό Στάδιο, οι αναπληρωματικοί παίκτες, ο προπονητής, νόμιζαν ότι έβλεπαν κάποιο κακό… όνειρο. Τέσσερα γκολ παθητικό σε 900 λεπτά (10 αγώνες) είχε η ομάδα τους, τέσσερα γκολ σε 30 λεπτά δέχτηκε από τον Τηλυκράτη. Απίστευτο. Αλλά και αληθινό. 

Με μεγάλη επιτυχία το πρώτο αντάμωμα του συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων «ο Αμβρακικός» (Β μέρος. Ρεπορτάζ-φωτο-βίντεο- ανακοίνωση του συλλόγου)


Δεκάδες Βονιτσάνοι και Βονιτσάνες και φίλοι αντάμωσαν την Παρασκευή 28/11/2014 στην ταβέρνα Δίαυλος στο Θησείο ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου των Εν Αθήναις Βονιτσάνων «ο Αμβρακικός». Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αντικρίσαμε τόσο πολύ κόσμο σε εκδήλωση των Βονιτσάνων στην Αθήνα. Δυο αίθουσες γεμάτες οικογένειες, ανθρώπους κάθε ηλικίας που βρέθηκαν με τους συγχωριανούς τους, να κουβεντιάσουν, να γλεντήσουν να θυμηθούν στιγμές από το χωριό τους την όμορφη Βόνιτσα. 
Το νέο Δ.Σ. που παρευρίσκονταν και δούλεψε σκληρά γι’ αυτή την εκδήλωση είναι:  Διονύσιος Χόρτης (Πρόεδρος), Μερισιώτη Ράνια (Αντιπρόεδρος), Μπρούμος Γιώργος (Γραμματέας), Μπίτσης Σπύρος (Ταμίας) και τα μέλη: Καράμπαλης Αποστόλης, Παππάς Γεράσιμος, Πάτσης Μίλτος, Κυρίκος Χρήστος και Φερεντίνος Σπύρος επίσης πρόσφεραν και τα παλιά μέλη του Δ.Σ.. 
Την εκδήλωση ξεκίνησε ο κ. Χόρτης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: Το πρωτόκολλο λέει να μην συστηθώ να μην σας καλωσορίσω εγώ, ας έρθει κ. Τσαβαλάς. 
Ο κ. Κώστας Τσαβαλάς επίτιμος πρόεδρος σήμερα πήρε το λόγο, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχήθηκε σε όλους και αναφέρθηκε για λίγο στην πορεία του συλλόγου. Στην συνέχεια κάλεσε τον νέο πρόεδρο κ. Διονύσιο Χόρτη ο οποίος με την σειρά του αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους είπε: «ονομάζουμε σήμερα αυτό σαν το πρώτο αντάμωμα φανταστείτε η οραματιστείτε τα παιδιά μας να φτάσουν στο χρυσό αντάμωμα».  

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: ΓΙΟΡΤΑΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ



Σήμερα το πρωί γιόρτασε ο Άγιος Ανδρέας Παλαίρου που βρίσκεται στο κοιμητήριο. Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε από τον Παπα Κώστα και πλήθος πιστών πήγαν να προσκυνήσουν. 

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η Γιαννιώτισσα υπολοχαγός του φυλακίου στη Στρογγύλη

Στη νήσο Στρογγύλη, την οποία επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά μια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες από την Αθήνα.
Τον κ. Δένδια και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε μια καταδρομέας υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιφύλακας του φυλακίου στη Στρογγύλη. Ο υπουργός Άμυνας φωτογραφήθηκε μαζί της και με την στρατιωτική ηγεσία κάτω από την τεράστια ελληνική σημαία που κυματίζει στο νησί της Δωδεκανήσου, το ακροτελεύτιο όριο της ελληνικής επικράτειας στα ανατολικά.

Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Θύελλα Σινώπης-Πανλευκάδιος 0-3
ΑΟ Σύβρου-ΠΑΣ Παλιάμπελα 4-1
Απόλλων Πάργας-ΑΕ Πρέβεζας 2-1
Αμβρακικός Βόνιτσας-Θρίαμβος Λούρου 2-1
ΑΟ Καρυάς-ΠΑΣ Σφακιώτες 0-1
ΠΣ Πρέβεζα-Κεραυνός Θεσπρωτικού 1-0
Δόξα Ωρωπού-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 0-2
Τηλυκράτης Λευκάδας-ΑΟ Πλαγιάς 8-0

Πρέβεζα: ΔΕΙΤΕ τα εγκαίνια του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στον Παντοκράτορα – PHOTO & VIDEO


Πρέβεζα: ΔΕΙΤΕ τα εγκαίνια του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στον Παντοκράτορα – PHOTO & VIDEO

Όλη η τελετή - Πως πραγματοποιήθηκε η ιερά ακολουθία στο ιερό και το σφράγισμα της Αγίας Τράπεζας - Πλούσιο φωτορεπορτάζ
Δεκάδες πιστοί παρακολούθησαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στον Παντοκράτορα στην Πρέβεζα.
Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος με την παρουσία ιερέων της Μητρόπολης.

ΣΤΙΓΜΕΣ ......ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ (Α ΜΕΡΟΣ)

Δεκάδες Βονιτσάνοι και Βονιτσάνες και φίλοι αντάμωσαν την Παρασκευή 28/11/2014 στην ταβέρνα Δίαυλος στο Θησείο ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου των Εν Αθήναις Βονιτσάνων «ο Αμβρακικός». Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αντικρίσαμε τόσο πολύ κόσμο σε εκδήλωση των Βονιτσάνων στην Αθήνα. Δυο αίθουσες γεμάτες οικογένειες, ανθρώπους κάθε ηλικίας που βρέθηκαν με τους συγχωριανούς τους, να κουβεντιάσουν, να γλεντήσουν να θυμηθούν στιγμές από το χωριό τους την όμορφη Βόνιτσα. 
Το νέο Δ.Σ. που παρευρίσκονταν και δούλεψε σκληρά γι’ αυτή την εκδήλωση είναι:  Διονύσιος Χόρτης (Πρόεδρος), Μερισιώτη Ράνια (Αντιπρόεδρος), Μπρούμος Γιώργος (Γραμματέας), Μπίτσης Σπύρος (Ταμίας) και τα μέλη: Καράμπαλης Αποστόλης, Παππάς Γεράσιμος, Πάτσης Μίλτος, Κυρίκος Χρήστος και Φερεντίνος Σπύρος επίσης πρόσφεραν και τα παλιά μέλη του Δ.Σ.. 
Την εκδήλωση ξεκίνησε ο κ. Χόρτης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: Το πρωτόκολλο λέει να μην συστηθώ να μην σας καλωσορίσω εγώ, ας έρθει κ. Τσαβαλάς. 
Ο κ. Κώστας Τσαβαλάς επίτιμος πρόεδρος σήμερα πήρε το λόγο, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχήθηκε σε όλους και αναφέρθηκε για λίγο στην πορεία του συλλόγου. Στην συνέχεια κάλεσε τον νέο πρόεδρο κ. Διονύσιο Χόρτη ο οποίος με την σειρά του αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους είπε: «ονομάζουμε σήμερα αυτό σαν το πρώτο αντάμωμα φανταστείτε η οραματιστείτε τα παιδιά μας να φτάσουν στο χρυσό αντάμωμα». 

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για τον ετήσιο Έρανο Αγάπης

Αγαπητά μου παιδιά,
Πλησιάζοντας προς την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, όλοι μας αναλογιζόμαστε τις αυξημένες υλικές απαιτήσεις της περιόδου προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα αγαθά για τις εορτές.
Δόξα τω Θεώ. Αγωνιζόμαστε να είμαστε συνετοί χριστιανοί και θέλουμε να ζήσουμε άξια και άγια τα Χριστούγεννα. Ως χριστιανοί, λοιπόν, δεν μένουμε μόνο στις ιδικές μας ανάγκες, αλλά σκεπτόμαστε και τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ζουν πιο δύσκολες καταστάσεις και στερούνται άρτου και βασικής τροφής.
Ως πατέρας όλων αυτών των αδελφών, που δοκιμάζονται, που πεινούν, που ζητούν τροφή, ενδυμασία, παρηγοριά, θεραπεία, τολμώ να σας ενοχλήσω και πάλι εφέτος και να ζητήσω την συμπαράστασί σας. Ομολογώ πως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια εδίσταζα να ζητήσω την βοήθειά σας, και εφέτος διστάζω, γιατί παρακολουθώ και βιώνω τις δυσκολίες σας, τους αγώνες σας, τις θυσίες σας.

Σε δική14 για το Βατοπαιδι-μεταξύ των κατηγορουμένων ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας το 2007 Δ. Πελέκης

Μεταξύ αυτών τρεις Αιτωλοακαρνάνες, οι ναυπάκτιοι δικηγόροι Διονύσιος (πατέρας) , Δημήτριος και Αικατερίνη Πελέκη (αδέρφια, γιος και κόρη του Διονύση). Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας με μεγάλες αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία και συμμετοχή στα κοινά.
Άλλωστε ο Δημήτρης Πελέκης έχει διατελέσει πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, με την ανοδική του πολιτική παρουσία να διακόπτεται λόγω της υπόθεσης Βατοπεδίου και Αικατερίνη Πελέκη είναι πρώην σύζυγος του κορυφαίου υπουργού των Κυβερνήσεων Καραμανλή Γ.Βουλγαράκη.

Άλλοι 200 τόνοι παράνομης ξυλείας στον Βάλτο

Πριν καλά καλά ξεκινήσει ο χειμώνας, το Δασαρχείο Αμφιλοχίας συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε στην πάταξη της λαθροϋλοτομίας, κατάσχοντας τις τελευταίες μέρες 200 τόνους παράνομης ξυλείας καυσοξύλων, στον ορεινό Βάλτο. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένη έρευνα οι δασοφύλακες  του Βάλτου,  βρήκαν και κατέσχεσαν  την εβδομάδα που πέρασε 19 χ.κ.μ. δρυός (περίπου 10 τόνοι) στη θέση «Παλικαράκια» της Τ.Κ. Αγριδίου,   99 χ.κ.μ δρυός (περίπου 50 τόνοι) στη θέση «Αγιος Δημήτριος» Δρομίτσας, ΤΚ Θυάμου, και-σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- 285 χ.κ.μ. δρυός (περίπου 140 τόνοι) στη θέση «Βατάκι» της Τ.Κ. Αμοργιανών.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε Γυμνάσιο του Αγρινίου

Αναφορά γονέων , για «φυσιολογική κατάσταση» για ένα σχολείο κάνει λόγο η Διεύθυνση του 6ου Γυμνασίου
Τρία επεισόδια με πρωταγωνιστές μαθητές και δυο διακομιδές στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μέσα σε ένα δεκαήμερο σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο του Αγρινίου, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς όμως προς το παρόν να φαίνεται πως υπάρχει μια διάθεση αντιμετώπισης του προβλήματος.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του «Γ» ούτε ένα,  ούτε δυο,  αλλά τρία περιστασιακά ξυλοδαρμών σημειώθηκαν μέσα σε δέκα μόλις μέρες, με τελευταίο θύμα μαθητή του γυμνάσιου που μεταφέρθηκε στις 18 Νοέμβριου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μετά από χτύπημα στον αυχένα.

Παπαστράτος: Επένδυση 25 εκατ. με εξαγωγικό προσανατολισμό

Μία νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά όγκου παραγωγής στην Ελλάδα και τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες ανακοίνωσε η Philip Morris.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Philip Morris International, επικεφαλής των εργοστασίων της PMI  στην Ευρώπη, κ. Μάσιμο Αντολίνα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν στον κ. Σκρέκα την απόφαση της Philip Morris International να υλοποιήσει μια νέα επένδυση, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ με σκοπό τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο.

Τύφλωσε σκύλο με οξύ στα μάτια!

Αποτροπιασμό προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρέθηκε ένα σκυλί στην περιοχή της Πάχνης από κυνηγό.
Το ζώο που έχει δεχθεί επανειλημμένα κακοποίησαν από τον άγνωστο δράστη έχει τυφλωθεί καθώς έχει δεχθεί οξύ στα μάτια του, με αποτέλεσμα όχι απλώς να χάσει την όρασή του αλλά να παραμορφωθούν σε σημείο που να λιώσουν!
Επίσης καυστικό υγρό υπάρχει σε όλο του το σώμα – κυρίως τα πόδια και το θώρακα- με έντονα και επώδυνα εγκαύματα σε σημείο που να φαίνονται τα κόκαλά του ενώ στο παρελθόν του έχουν κόψει τα αυτιά.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΦΟΞ που επικοινώνησαν με το XanthiPress.gr το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στην πόλη της Ξάνθης και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη κλινική, λόγω του προγράμματος στειρώσεων που ήταν σε εφαρμογή. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Δυο τροχαία ατυχήματα με το καλημέρα…

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 8.30 περίπου, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην περιοχή του Μεσολογγίου, λίγο πριν την είσοδο της πόλης, όταν ένα αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Αντίρριο, το οποίο οδηγούσε ένας 54χρονος άνδρας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα άλλο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο 74χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, επιχείρησε να βγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ που υπάρχει στο σημείο και να κατευθυνθεί προς Αγρίνιο. Έτσι η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και οι δυο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, με ελαφρά τραύματα. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της τροχαίας Μεσολογγίου, καθώς και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προκειμένου να επιληφθούν του γεγονότος, αλλά και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία η οποία για αρκετή ώρα γινόταν, εκ περιτροπής, από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ o Θ. Παπαθανάσης

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, να αναλάβω Αντιπρόεδρος στην  Επιτροπή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας  της ΚΕΔΕ. Η συγκεκριμένη θέση μόνο με ευθύνες και όραμα για δουλειά με γεμίζει», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ναύπακτου και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Θανάσης Παπαθανάσης.
 "Στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε ο αγώνας που πρέπει να δοθεί είναι μεγάλος και διαρκής. Η αγανάκτηση των γονιών που ξεχειλίζει όταν βλέπουν τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας είναι δικαιολογημένη. Είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη η υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει και να αναβαθμίζει τη δημόσια παιδεία, ειδικά στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές όπου η μαθητική διαρροή αποτελεί διαρκή κίνδυνο.

Εγραψε στο Facebook ότι θα αυτοκτονήσει και το έκανε

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα βρέθηκαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι στο Ρωμανου, όταν εντόπισαν το άψυχο σώμα ενός άνδρα- κατοίκου της περιοχής- στην παραλία. Ο αυτόχειρας είχε βάλει τέλος στη ζωή του με όπλο και ήταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και πιστοποίησαν την αυτοκτονία. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε προαναγγήλλει μέσω facebook την πρόθεση να αυτοκτονήσει, αλλά κανείς από τους φίλους του δεν έδωσε σημασία.
Πλέον οι αστυνομικοί παίρνουν σειρά καταθέσεων από συγγενείς και φίλου του αυτόχειρα προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της αυτοκτονίας που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

eleftheriaonline 

Σημαντικές αλλαγές στον ΕΣΠΑ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ΕΣΠΑ επέρχονται με νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση ως τις 2 Δεκεμβρίου.
Οι αλλαγές έχουν ως στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων έργων, της επιτάχυνσης των διαδικασιών, της υποστήριξης και ενίσχυσης των δικαιούχων, και των φορέων υλοποίησης, καθώς και της ενίσχυσης της διαφάνειας, της πρόληψης και της καταπολέμησης της απάτης.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
- Πράξεις, των οποίων το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης αποκλίνει σημαντικά, τίθενται σε καθεστώς «προειδοποιητικής απένταξης», εντός του οποίου ο φορέας θα πρέπει να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες επιτάχυνσης, άλλως το έργο απεντάσσεται.
- Η εγγραφή της κύριας εργολαβίας γίνεται εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές ενέργειες για την ουσιαστική έναρξη του έργου (μελέτες, έρευνες, κήρυξη απαλλοτριώσεων).

Εκδήλωση: “Οι προοπτικές πρόσβασης των μαθητών της Ακαρνανίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης “Θωμάς & Αφροδίτη Παπανίκος” (ΙΤΑΘΑΠ)  προσκαλεί σε ειδική εκδήλωση με θέμα: “Οι προοπτικές πρόσβασης των μαθητών της Ακαρνανίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος” την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττού (St. George Lycabettus), Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
1. κ. Παναγιώτης Πετράτος, Καθηγητής Διοίκησης Πληροφορικών Συστημάτων, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (California State University – Stanislaus), ΗΠΑ. Ηλεκτρονική Εκπαίδευση και Προοπτικές Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ

Ξεκίνησαν οι εργασίες πριν λίγες μέρες στην πόλη της Βόνιτσας του έργου που αφορούν την ανάπλαση των εισόδων της με τίτλο διαμόρφωση ανατολικής και δυτικής εισόδου της Βόνιτσας : 1) Ανατολική είσοδος (Εθνική Οδός Βόνιτσας – Αμφιλοχίας) και 2) Δυτική είσοδος (Εθνική Οδός Βόνιτσας – Λευκάδος).
Ένα έργο με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΕΔ) και ιδίους πόρους του Δήμου.
Έργο που είχε ξεκινήσει με δυο μελέτες και δύο ξεχωριστές εργολαβίες του τότε Δημάρχου Ανακτορίου Γιώργου Αποστολάκη με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέας» η πρώτη εργολαβία, καθώς επίσης η δεύτερη εργολαβία από το «Θησέα και το Πράσινο Ταμείο.
Το πρώτο έργο είχε ολοκληρωθεί και αφορούσε την δυτική είσοδο που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο έργο αφορούσε την ανατολική είσοδο και τμήμα πλακόστρωσης της δυτικής εισόδου.
Το έργο σταμάτησε με την διάλυση της εργολαβίας λόγω προβλημάτων στην χρηματοδότηση που οφείλονταν στην κρίση και αφορούσε όλα τα έργα που εκτελούνταν στην χώρα και χρηματοδοτούνταν από Εθνικούς Πόρους.
Το έργο αυτό ξεκίνησε αυτές τις μέρες πάλι με την σημερινή δημοτική αρχή και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Βόνιτσας. 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Περιληπτικά μερικές εργασίες που περιλαμβάνει είναι: Την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, την κατασκευή πεζοδρομίων και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου (Πεζοδρόμιο, πλάτους 2,00 m, στην παρειά της Εθνικής Οδού Βόνιτσας – Αμφιλοχίας που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας. Ποδηλατόδρομος σε τμήμα της παρειάς της Εθνικής Οδού Βόνιτσας – Αμφιλοχίας που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας. (Το πλάτος του ποδηλατοδρόμου θα είναι ίσο με  2,50 m).
Την κατασκευή τμημάτων αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, την κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης, την κατασκευή πεζοδρομίου και την αποπεράτωση του ήδη υπάρχοντος πεζοδρομίου στην Νότια παρειά της Ανατολικής εισόδου. Την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων και την κατασκευή πεζοδρομίου στην Νότια παρειά της Δυτικής εισόδου της Βόνιτσας. Πεζοδρόμιο στην Νότια παρειά της Εθνικής Οδού Βόνιτσας – Αμφιλοχίας.

Την αποπεράτωση των υπαρχουσών πεζοδρομίων που βρίσκονται στην Βόρεια παρειά της Δυτικής εισόδου της πόλης της Βόνιτσας και εκτείνονται από την οδό του σχεδίου πόλεως Βόνιτσας η οποία βρίσκεται Ανατολικά
Την κατασκευή πεζοδρομίου χωρίς την τοποθέτηση τσιμεντοπλακών σε αυτό                                  (κατασκευάζονται κράσπεδα, ρείθρα και θα διαστρωθεί σκυρόδεμα.
Έτσι θα αποκτήσει η Βόνιτσα μια εικόνα που της αξίζει στις δύο κύριες εισόδους της.
Υπάρχει όμως κάποιο θέμα στο έργο αυτό που θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας. 




Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα μεταφορών 2014-2020 το Ακτίο -Αμβρακία

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 εντάχθηκε η σύνδεση του Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου – φάση Β’ σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Μεταφορών. Αντικείμενο το έργου είναι η πλήρης κατασκευή Οδικής Σύνδεσης του Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου στην περιοχή της Λίμνης Αμβρακίας, μήκους 48,5 χλμ.
Η αρχή της Σύνδεσης τοποθετείται στα διόδια του Ακτίου αμέσως μετά το πέρας του Υποθαλασσίου Έργου Ζεύξης Ακτίου – Πρέβεζας και καταλήγει περνώντας Ανατολικά των Ακαρνανικών Ορέων στον Δυτικό άξονα, ο οποίος διέρχεται Ανατολικά της λίμνης Αμβρακίας και της υφισταμένης Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, εξασφαλίζοντας έτσι τη Σύνδεση του έργου της Ζεύξης με τον Δυτικό Άξονα και την υφισταμένη Ε.Ο. και στην ουσία τη συνέχεια του άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα προς Νότο».

www.epirusgate.blogspot.gr

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τον Σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας

Ο Σύλλογος Γυναικών Βόνιτσας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazaar 12-13-14 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Βόνιτσας). Τα χρήματα θα τεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 
Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας προσφέροντας τρόφιμα, ρουχισμό κλπ. για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εκ του Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Μεγάλη ανταπόκριση η πρωτοβουλία του κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε Μοναστηράκι και Κατούνα

Αρκετοί συνδημότες μας επισκέφθηκαν και έκαναν προληπτικό καρδιαγγειακό έλεγχο στο Μοναστηράκι (25/11/2014) και Κατούνα (27/11/2014)  που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων έβγαιναν εκείνη την στιγμή και τις έπαιρνε ο κάθε εξεταζόμενος και στην συνέχεια θα απευθύνονταν στον γιατρό του. Στο Μοναστηράκι συνέβαλαν και οι γιατροί από το κέντρο Υγείας Βόνιτσας. 
Οι εξετάσεις που επεβλήθησαν ήταν (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, έλεγχος αρτηριακής πίεσης, γλυκόζη αίματος κ.α.). Στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Κατούνας προσήλθαν και εξετάστηκαν περίπου στα 100 άτομα και στο Μοναστηράκι περίπου στα 70 άτομα.

Τα χωριά του Δήμου μας έχουν ανάγκη τέτοιες δραστηριότητες που αφορούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. 




Υπογράφτηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας των σχολείων στη Βόνιτσα


Υπογράφτηκε χθες 26/11/2014 ανάμεσα στον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και τον ανάδοχο η σύμβαση για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του κτηρίου που είχε πληγεί από τον σεισμό του 2003 στη Λευκάδα και στεγάζει το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας.
Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον περασμένο Φεβρουάριο και έχει προϋπολογισμό 1.930.000 ευρώ. Το έργο έχει προθεσμία περαίωσης 18μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εν λόγω σχολεία έχει χαρακτηρισθεί ο δεύτερος όροφος ακατάλληλος για μάθηση και λοιπούς εκπαιδευτικούς λόγους, ενώ ο πρώτος κατάλληλος (!!!). 
Η απόφαση αυτή των κλιμακίων που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα που προκλήθηκε από τον σεισμό της Λευκάδα του 2003 «ξεπερνάει» κάθε επιστημονικό όρο, καθώς και κάθε όρο κοινής λογικής. Ωστόσο με το συγκεκριμένο έργο θα αποκατασταθεί συνολικά το πρόβλημα της στατικής επάρκειας του κτηρίου που στεγάζει το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας.

Πυρκαγιά στην αντιπροσωπία της Mercedes στο Αγρίνιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη αντιπροσωπία της Mercedes στην εθνική οδό Αγρινίου- Ιωαννίνων . 
H φωτιά ξέσπασε sστον φούρνο της αντιπροσωπίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και η κατάσβεση συνεχίζεται από εφτά οχήματα της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Αγρινίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου – Βόνιτσας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε ψήφισμα ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το ψήφισμα είχε ως εξής:
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου - Βόνιτσας χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που έδωσαν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη για να μην υλοποιηθεί το σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών και προϊσταμένων που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στην Αμφιλοχία.

ΟΑΕΔ: Έως τις 28/11 οι αιτήσεις επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων

Ανοίγουν το επόμενο διάστημα οι αιτήσεις για 2.500 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών με επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες. Η επιχορήγηση για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ, ενώ θα μπορούν να ασφαλιστούν για 25 ημέρες το μήνα.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 18 Νοεμβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου.
google page rank