Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
         
ΒΟΝΙΤΣΑ  29/1/2015  
Πολλά μέλη του συλλόγου μας, τις τελευταίες μέρες μας παραπονέθηκαν, πως  φοβούνται  ότι η διέλευση από τα διόδια της υποθαλάσσιας Ακτίου- Πρέβεζας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνεται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ, όπως γινόταν από την  έναρξη λειτουργίας της. Περιττό να πούμε, ότι  αν δεν υπάρχει καμία έκπτωση στη διέλευση από τα διόδια, θα έχει άμεσα δυσμενέστερες οικονομικές συνέπειες (στους είδη απαξιωμένους μισθούς). Όχι μόνο στα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά  και στους εκατοντάδες εργαζόμενους και αγρότες που χρησιμοποιούν καθημερινά την υποθαλάσσια.....
Ο Σύλλογός μας ήρθε  σε επικοινωνία με τους  υπεύθυνους (;) των διοδίων για να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει.

Από μια πρώτη ενημέρωση, μας είπαν ότι για τον μήνα Φεβρουάριο δε θα υπάρξει καμία αλλαγή.
Για το μήνα Μάρτιο δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει, αλλά θεωρούν  ότι η πολιτική της εταιρείας θα είναι κοινή για όλα τα διόδια που είναι ιδιοκτησία της.
Μας μίλησαν για μια «έξυπνη» κάρτα και για περισσότερες πληροφορίες μας παρέπεμψαν στα διόδια Μαλγάρων.
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τα Μάλγαρα , ο υπεύθυνος μας απέστειλε με φαξ τις οδηγίες με το τι θα ισχύσει.Το φαξ αναφέρει ότι δε θα υπάρξει καμία έκπτωση και το «έξυπνο» της κάρτας είναι ότι αντί για το αντίτιμο των 3 ευρώ (μέχρι στιγμής) θα χρεώνεται η προπληρωμένη κάρτα με το ίδιο ποσό.
Επειδή το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που ξεκίνησε την 1/1/2015 με την απόλυση ΟΛΩΝ των εργαζομένων και έχει δείξει την αναλγησία του ζητούμε:
-Να μην τολμήσουν να αυξήσουν το κόστος διέλευσης για ένα έργο που ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει και κανονικά θα έπρεπε η διέλευση να είναι δωρεάν.
-Τέλος καλούμε όλους τους εργαζομένους,αγρότες και όσους χρησιμοποιούν συχνά την υποθαλάσσια , να είναι σε εγρήγορση ώστε να ανατρέψουμε τα σχέδια της εταιρείας για περισσότερα κέρδη εις βάρος μας.
-Προειδοποιούμε κάθε υπαίτιο ότι θα οργανώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο των διοδίων, εάν εφαρμόσουν αυτές τις ανάλγητες αποφάσεις.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ
google page rank