Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αυτός είναι ο 40χρονος παιδεραστής που βίαζε παιδιά μέσα σε βαν

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 40χρονου παιδεραστή, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να βιάσει 13χρονο αγόρι μέσα σε βαν στο Περιστέρι.
Πρόκειται για τον Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη. Για την δημοσιοποίηση έδωσε άδεια η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί, ο δράστης συνήθιζε να αποκαλεί τα παιδάκια «μπουμπουκάκια», ενώ συνολικά φέρεται να είχε μιλήσει διαδικτυακά με περισσότερα από 300 ανήλικα. Η Αστυνομία γνωρίζει ότι την ημέρα της σύλληψής του είχε ραντεβού με τέσσερα παιδάκια, τα οποία θα πήγαινε να συναντήσει με το βαν.

Αυτό που προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί είναι πόσα από τα παιδάκια με τα οποία ήρθε σε επαφή διαδικτυακά μπορεί να έχουν πέσει θύματα βιασμού.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνει έμφαση στο γεγονός ότι την 1η Μαρτίου 2015 όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν τη στιγμή που επιβίβαζε στο κλειστό φορτηγάκι του, το 13χρονο αγόρι είχε πει στους γονείς του ότι θα πάει στη γιαγιά του. Μετά τη σύλληψή του υποστήριξε ότι άδικα κατηγορείται διότι είχε ακόμη τέσσερις συναντήσεις με ανήλικους με σκοπό να τους δώσει «γλυκά» που οι γονείς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τους δώσουν.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στο μικροσκόπιο των Αρχών από παλιότερα αλλά δεν βρισκόταν στη φυλακή. Και αυτό γιατί παρά τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στο παρελθόν σε βάρος του για άλλη υπόθεση παιδοφιλίας η Δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο.
huffingtonpost
google page rank