Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Νέα αλλαγή στα σύνορα των δήμων; Ίσως να ενδιαφέρει κάποιους…

Αν και ο αρμόδιος υπουργός κ. Βούτσης εμφανίστηκε κάπως επιφυλακτικός με το να αλλάξει και πάλι η χωροταξία των δήμων, στο μυαλό κάποιων είναι βέβαιο ότι η ιδέα θα γυροφέρνει μέχρι το 2019 που θα το κουβεντιάζουμε. Χρόνο έχουμε άλλωστε, έστω κι αν τα χρήματα δεν μας περισσεύουν. Επισήμως το υπουργείο λέει ότι αν είχε ο Καλλικράτης την… προίκα του θα πήγαινε καλύτερα αλλά κι ότι, όπως έχουν τα πράγματα τώρα, χρειαζόμαστε κάπου 4 δις για να κάνουμε τις…μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται!
Ποιες μεταρρυθμίσεις; Περίπου να επανέλθουμε στην κατάσταση των μικρών δήμων και των κοινοτήτων που έλεγε μέχρι πρότινος το βασικό κυβερνητικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν βγαίνουμε”, κοινώς, είναι σαν να λένε πια τα στελέχη, ξέροντας κατά βάθος ότι στην κρίση τα μικρά σχήματα δεν έχουν τύχη.
Όμως στο μυαλό κάποιων δεν μπορεί να έχει εκλείψει η ιδέα. Στα μέρη μας κάποιοι αυτοδιοικητικοί τα πίστευαν πολύ αυτά τα μικρά σχήματα. Για παράδειγμα, ο κ. Τραπεζιώτης είχε δώσει μεγάλες μάχες για έναν παρατριχώνιο δήμο. Ίσως έχει, λοιπόν, στο μέλλον την ευκαιρία να επανέλθει. Ανάλογα ασφαλώς και με την γενικότερη οικονομική κατάσταση κι ανάλογα κι αν άλλοι πρώην δήμοι έχουν παρόμοιες τάσεις. Γιατί να γίνει, για παράδειγμα, ένας δήμος Θεστιέων σαν τον παλιό είναι κάπως δύσκολο. Αν και, εδώ που τα λέμε, με δραχμή για νόμισμα δεν ακούγεται και τόσο παράλογη η ιδέα…
google page rank