Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Πότε και που θα βρέξει – Που θα πέσουν χιόνια


Τι καιρό θα κάνει από την Κυριακή των Βαϊων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Τι προβλέπει για το Newsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Που θα εκδηλωθούν βροχές και που θα πέσουν χιόνια.
Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο φαίνεται πως ο καιρός φτιάχνει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των Βαϊων
Με βάση τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η Κυριακή των Βαϊων φαίνεται οτι θα είναι συννεφιασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές τα πράγματα θα είναι καλύτερα και φαίνεται οτι δε θα έχουμε βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 19 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου.
Βροχερός ο καιρός Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη

Τις δύο πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος και οι βροχές θα περιορίζονται στις περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις νοτιοτερες περιοχές οπου εκεί η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Χαλάει περισσότερο ο καιρός Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή
Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη εως και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχες της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά από 1300 με 1400 υψόμετρο και πάνω. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Με λιακάδες θα γίνει το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα
Οπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας. Νεότερη πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό με αναλυτικά στοιχεία θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.
aerasnews
google page rank