Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Έντεκα χρόνια φυλάκιση για το βιασμό που συγκλόνισε το Αγρίνιο

Με θύμα 15χρονη μαθήτρια από χωριό της Δ.Ε. Νεάπολης – Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση του 68 χρονου σήμερα κατηγορουμένου
Ήταν Ιούνιος του 2012, όταν αποκαλύφθηκε η καταγγελία για τον κατ” εξακολούθηση βιασμό με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι σε χωριό της Δ.Ε. Νεάπολης του δήμου Αγρινίου, από έναν 65χρονο κάτοικο και επαγγελματία της περιοχής.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και μετά την καταγγελία της 15χρονης και της μητέρας της,  η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 65χρονου, που μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.
Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία χρόνια, ο κατηγορούμενος να αποφυλακιστεί μετά την παρέλευση 18μήνου, η οικογένεια να περάσει τον δικό της Γολγοθά και το κορίτσι να παρακολουθείται από ψυχολόγους μερί σήμερα, ώστε η υπόθεση να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και συγκεκριμένα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Μ.Ο.Δ.)  της Λευκάδας, μετά και από αναβολές, στις 23 Μαρτίου. Με την οικογένεια να ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου.

Στο δικαστήριο, τα μάτια όλων,  όπως ήταν φυσιολογικό, έπεσαν στο θύμα, την 18χρονη σήμερα μαθήτρια, που περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες το τι έζησε στα χέρια του τότε 65χρονου επαγγελματία. Μίλησε για τους κατ’εξακολούθηση βιασμούς της , επτά φορές συνολικά όπως υποστήριξε και την απόφαση της να καταγγείλει τελικά όλα όσα έγιναν, αφού μίλησε με την μητέρα της στις 28 Ιουνίου του 2012, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο κατηγορούμενος την ενοχλούσε από την περίοδο που ήταν μαθήτρια της 1ης Γυμνασίου. Το θύμα, κατέθεσε στη δίκη κεκλεισμένων των θυρών.
Υπέρ της μαθήτριας κατέθεσαν ακόμη οι γονείς της, ένας αστυνομικός καθώς και ένας ακόμα συγγενής, ενώ υπέρ του 68χρονου σήμερα κατηγορουμένου κατέθεσαν μια κάτοικος του χωριού και ένας συγγενής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του 68χρονου, υποστήριξε πως πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του, που «σκηνοθέτησε» η μητέρα του κοριτσιού, μαζί με την ίδια, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα ενώ επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί πως είναι άνθρωπος με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοιες πράξεις και μάλιστα κατ’επανάληψη.
Συγκεκριμένα ο  δικηγόρος του κ. Δημήτρης Τσιμπούκης, υποστηρίζει μιλώντας στο «Γ» το ίδιο που υποστήριξε και στο δικαστήριο ο πελάτης του. Ότι πρόκειται δηλαδή για σκευωρία, προκειμένου να υπάρξει οικονομικό όφελος για την οικογένεια. «Σε αυτές τις περιπτώσεις εγείρεται θέμα αγωγής αποζημίωσης», εξηγεί ο κ. Τσιμπούκης. Ο ίδιος αναφέρει ότι ο πελάτης του είναι,  λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ανίκανος να έρθει σε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή.
Το δικαστήριο τελικά δεν πείστηκε από τα όσα η πλευρά του κατηγορουμένου υποστήριξε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία και τον καταδίκασε  για τις κατηγορίες του βιασμού ανήλικης κατ’εξακολούθηση με την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης και για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου με τριετή κάθειρξη . Η συνολική ποινή κάθειρξης διαμορφώθηκε στα έντεκα χρόνια.
Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και η έκτιση της ποινής έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο. Κατά την υπεράσπιση του 68χρονου η απόφαση είναι «ικανοποιητική» αλλά και η αναστολή της εκτέλεσης της ποινής  »αποτελεί πρόκριμα για τη δικαίωση του κατηγορούμενου, σε δεύτερο βαθμό, εκδίκαση της υπόθεσης.»
Από την πλευρά της 18χρονης σήμερα, η οικογένεια βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της και ελπίζει γρήγορα να διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και να τελειώσει «το μαρτύριο που υφίσταται» και ο σε πρώτο βαθμό καταδικασθείς για τον βιασμό να οδηγηθεί στη φυλακή.
Eφημερίδα «Γεγονός»
google page rank