Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παρουσιάστηκε απο τον Ιταλό συγγραφέα Alberto Diso το καινούργιο του βιβλίο L'uomo del freddo στη Βόνιτσα.

Παρουσιάστηκε στην Βόνιτσα στις 4-7-2015 έξω από το Δημαρχείο το βιβλίο L'uomo del freddo " Ο Άνθρωπος από το κρύο" 
Αν ένα από τα χαρακτηριστικά ενός καλού βιβλίου είναι και η λειτουργία του ως μηχανισμός αφύπνισης. Ανοίγοντας ένα βιβλίο μας εγείρονται προβληματισμοί, ανακαλούνται μνήμες, κοινοποιούνται συναισθήματα, γεννιούνται ιδέες, επικαιροποιούνται μηνύματα και αναδύονται βιωματικές εμπειρίες από ένα παρελθόν που καθόρισε την σημερινή μορφή της Ευρώπης.
Αναφέρθηκε στην σημερινή Ιστορική συγκυρία που βιώνει  η Ελλάδα και συνέστησε τους πολίτες αυτής της υπεροχής χώρας, σαν έμπειρος οικονομολόγος, ότι στις ράχες της παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια με μόνο απώτερο σκοπό την Οικονομικής της καταστροφής, όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει αυτή η υπόγεια και πραγματική Εξουσία τέτοια θέματα,....
Στον << Άνθρωπο από το κρύο >>, η φαντασία, η περιπέτεια, τα δυνατά συναισθήματα, η μαγεία,το απροσδόκητο είναι μερικά από εκείνα τα στοιχεία που μετατράπηκαν σε ένα αληθινό παιχνίδι ανάγνωσης . 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας Ρένα Μπίντζου, η Πρόεδρος των Γεφυρών στον κόσμο Δέσποινα Μάκρη, η πρόεδρος του Ρωσικού Σύλλογο Λευκάδας Smirnova Galina και η Διευθύντρια  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας Γεωργία Τσαβαλά και πάρα πολύ πολίτες.  Τον Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπαλατσούρας. 
Ευχαριστούμε τον Alberto Diso, τον Άνθρωπο, που τιμά κάθε χρόνο την Βόνιτσα και έχει ενσωματωθεί με την μικρή  κοινωνία, που τιμά και αναφέρεται με πάθος  για αυτή την όμορφη πόλη. 
Οργανωτική ομάδα της Παρουσίασης ήταν: Αλέξ Κτενα & Violeta-Elena Ciucu, Ειρήνη Μακρή και η Χριστίνα Λαΐου.
Και μην ξεχνάτε ..το άνοιγμα ενός βιβλίου ή το γύρισμα μιας σελίδας μπορεί να μας προκαλέσει τέτοιο θαυμασμό που δεν έχουμε ξανανιώσει......
Στο πάνελ της παρουσίασης ήταν η Τάνια Κόκοτα εκπαιδευτικός που διάβασε μερικές σελίδες του βιβλίου από τα ιταλικά στα Ελληνικά. 
Η Μαριλένα Φρέρη πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας η οποία μετέφραζε την παρουσίαση του Συγγραφέα στα Ελληνικά και τέλος ο συγγραφέας Alberto Diso που παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο του "ο Άνθρωπος από το κρύο".
Το βιβλίο αναφέρεται στην εποχή του ψυχρού πολέμου και πως σχεδιάστηκε η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και της Αργεντινής και ποιος είναι ο σημερινός Πάπας. 
Ο Alberto Diso στο τέλος έκλεισε λέγοντας πως στην Ελλάδα έμαθε πως τα μικρά πράγματα έχουν την μεγαλύτερη αξία. Αγαπάει την Ελλάδα, πονάει για την Ελλάδα και ζούμε σε ένα μικρό παράδεισο και ευχαρίστησε όλους. 
Η όμορφη αυτή βραδιά στην Βόνιτσα έκλεισε με τα ευχαριστήρια του προέδρου του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κ. ΠαντελήςΑποστολάκη και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Alberto Diso που είναι πρεσβευτής της Βόνιτσας στο εξωτερικό.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Alberto Diso θεωρεί τη Βόνιτσα πηγή έμπνευσης και τα βιβλία του και τα γράφει κατά τις διακοπές του στην Βόνιτσα. 
Ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Κουτιβής 






































google page rank