Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο Τρομάρας δεν τρομάζει». Ο Έλληνας αθλητής πάλης που νίκησε τον «Σαγόνια» από τον Τζέιμς Μποντ.

Ο Γιώργος Τρομάρας είναι ένας πρώην αθλητής της ελευθέρας πάλης, που συνέχισε τη μεγάλη λαϊκή παράδοση της επίδειξης μυϊκής δύναμης σε ανοιχτούς χώρους. Σαμψών, Κουταλιανός, Τζίμης ο Τίγρης, είναι μερικά θρυλικά ονόματα που έδωσαν αμέτρητες παραστάσεις σε πάρκα και πλατείες, βγάζοντας πιατάκι. Ο Τρομάρας ήταν ο μόνος που έκοβε εισιτήριο σε κλειστούς χώρους, όπως προαύλια σχολείων. 
Ίσως είναι και ο τελευταίος «των δυνατών» μιας και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής διάδοχος. Ξεκίνησε να ασχολείται με την πάλη από μικρός, στον πατρίδα του, το Αγρίνιο. Αρχικά πήρε μέρος σε ερασιτεχνικούς αγώνες, αλλά αργότερα ασχολήθηκε επαγγελματικά με το κατς και όπως έχει δηλώσει, έβγαζε αρκετά χρήματα. 
Σε έναν από τους αγώνες του, ήρθε αντιμέτωπος με τον «Σαγόνια» από την ταινία του Τζέιμς Μποντ και παρά τη μεγάλη διαφορά μεγέθους, κατάφερε να τον κερδίσει. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Ο Τρομάρας δεν τρομάζει!» Το  όνομά του είναι πραγματικό και όχι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Όταν οι αγώνες κατς άρχισαν να μην είναι δημοφιλείς, ο Τρομάρας στράφηκε στις επιδείξεις μυϊκής δύναμης. Τα νούμερα του ήταν εξίσου εντυπωσιακά με αυτά των προκατόχων του, του Κουταλιανού, του Σαμψών και του Τζίμη Αρμάου. 
Ο Τρομάρας όμως δεν ένιωθε καλά με το να βγάζει δίσκο μετά από κάθε νούμερο, ζητώντας χρήματα από τον κόσμο και έτσι καθιέρωσε το εισιτήριο. Οι θεατές ανταποκρίθηκαν και γέμιζαν κάθε φορά τους χώρους που εμφανιζόταν ο αθλητής. 
Ο Γιώργος Τρομάρας συνέχισε να προσφέρει θέαμα ακόμα και μετά το 50 έτος της ηλικίας του. Σε ηλικία 54 ετών μετακίνησε δύο βαγόνια τρένου στον Πύργο της Ηλείας. 


mixanitouxronou.gr
google page rank