Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Οικογενειακά επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί η τέταρτη δόση

Σε επανέλεγχο έστειλαν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ περίπου 60.000 αιτήσεις χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων στις αρχές του Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι τώρα οι πολίτες που υπέβαλαν το έντυπο Α21, αλλά δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του επανελέγχου.
Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουν τις πιθανότητες για να λάβουν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών με την καταβολή της τέταρτης (δ”) δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν ως την καταβολή της πρώτης (α”) δόσης το 2016. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δουν τον λόγο που δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα από το site του Οργανισμού (www.oga.gr), μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
google page rank