Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας για τις καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων.

Αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας μετέβη στην Πάτρα την 26-11-2015 αποδεχόμενη την πρόσκληση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγου κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αριστείδη όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο.
Η Ένωση μας αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τις πιθανές καταργήσεις των Αστυνομικών Τμημάτων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προχωρήσει σε σειρά επαφών τόσο με την Φυσική μας ηγεσία όσο και με πολιτικούς παράγοντες του ευρέως Δημοκρατικού τόξου, καθιστώντας τους σαφές ότι τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας είναι τα πλήρως απαραίτητα για να μπορεί ο Έλληνας Αστυνομικός να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες του νομού μας , προστατεύοντας έτσι την ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Τελικώς οι προβλέψεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και αυτό που μας προτάθηκε είχε να κάνει με την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων Κατούνας και συγχώνευση της στο Α.Τ Βόνιτσας , Αγίου Βλασίου και συγχώνευση στο Α.Τ Αγρινίου και Γαβαλούς όπου την εδαφική αρμοδιότητα του θα την αστυνομεύει το Α.Τ Αγρινίου.
Στην ανωτέρω αρνητική εξέλιξη πήραν τον λόγο, οι κ. Δήμαρχοι Αμφιλοχίας κ. ΚΟΙΜΗΣΗΣ Απόστολος –Ακτίου Βόνιτσας ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ Νικόλαος
οι οποίοι με δυναμική, πυγμή και απίστευτα ορθή επιχειρηματολογία προσπάθησαν να ανατρέψουν την διαφαινόμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων που μας παρουσιάζονταν.
Οι λόγοι κατάργησης των ανωτέρω τμημάτων που μας δηλώθηκαν είναι: α) Εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, β) Ορθολογικότερη χρήση του Ανθρωπίνου Δυναμικού, κάτι το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση του Α.Τ Αγίου Βλασίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση διότι πριν από έναν χρόνο ο Δήμος Αγρινίου είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο δωρεάν κτίριο για την μετεγκατάσταση του Α.Τ Αγίου Βλασίου όπου μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί.
Η Ένωση μας δηλώνει παρόν και είναι αλληλέγγυα στις προσπάθειες των τοπικών αρχόντων για ειρηνικές διαμαρτυρίες για την μη κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων του νομού μας.
Ιδιαίτερως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Δημάρχους Αμφιλοχίας κ. ΚΟΙΜΗΣΗ Απόστολο –Ακτίου Βόνιτσας ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Γεώργιο και Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗ Νικόλαο για την στήριξη που παρέχουν στην Ένωση μας και στα δίκαια αιτήματα των πολιτών για την μη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι τοπικοί Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αν και προσκλήθηκαν, έλαμψαν δια της απουσίας τους, γεγονός το οποίο μας προκαλεί ερωτήματα.
Τέλος αναφέρουμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επαγγελματίες Αστυνομικοί, ανεπηρέαστοι των γεγονότων, παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους για τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
agriniolike
google page rank