Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28/3/2015 ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ "Ενδοοικογενειακή Βία - Σχολικός Εκφοβισμός"

Ενδοοικογενειακή βία, ένα πρόβλημα που προϋπήρχε, σε μικρότερο ίσως βαθμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με την κρίση θεσμών και αξιών που διατρέχουν και την ελληνική κοινωνία, γιγαντώθηκε όμως στις συνθήκες της ακραίας οικονομικής κρίσης που βιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.
Είναι ένα θέμα «ταμπού», είναι από αυτά τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας, που κανείς δεν παραδέχεται και δεν συζητά δημόσια, αφορά πάντα τους άλλους, ο θύτης και το θύμα δεν επιθυμεί να μοιραστεί με κανένα, ούτε την υπόλοιπη οικογένεια ή την κοινωνία παρότι για όλους συνήθως είναι «κοινό μυστικό».
Το χειρότερο και το πιο επώδυνο είναι ότι για τα θύματα, κυρίως για τις γυναίκες και τα παιδιά, δημιουργείται από τον θύτη ένα πλέγμα συνενοχής ή ενοχικής συμπεριφοράς, περίπου ότι το αξίζει, ότι είναι δίκαιο, ότι την προκάλεσε με κάτι που είπε, με κάτι που έκανε, οδηγώντας τα σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, περνώντας στο υποσυνείδητο τους την αίσθηση της τιμωρίας και τον απόλυτο εξευτελισμό.
Το πραγματικά δε εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η δραματική κατάσταση δεν έχει σαφείς κοινωνικούς διαχωρισμούς, μπορεί οι εμπλεκόμενοι να είναι υψηλού ή χαμηλού επιπέδου μόρφωσης , με ή χωρίς εισοδήματα, σε αστικές περιοχές ή στην ύπαιθρο , ακουμπά όλο τον κοινωνικό ιστό και γιγαντώνεται.
Η μόνη λύση είναι να μιλήσουμε, να μιλήσουμε όλοι ανοιχτά γι΄αυτό,  γιατί μας απασχολεί ως κοινωνία, απασχολεί τον συγγενή, τον φίλο, τον γείτονά μας, πρέπει να σπάσει το πλέγμα της σιωπής, της συνενοχής , να διαρρηχθεί ο φαύλος κύκλος.  Η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει και από τα σχολεία, να χτυπηθεί εν τη γενέσει του το πρόβλημα, να μεγαλώσουμε παιδιά υγιή ψυχικά, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, που δεν θα ανέχονται παρόμοιες καταστάσεις, ως παιδιά , έφηβοι και αργότερα ενήλικες.
Στην αίθουσα του π. Δημαρχείου Κατούνας το Σάββατο 28/3/2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μέρα της ημερίδας με θέμα Οικογένεια και παιδί «Ενδοοικογενειακή βία –Σχολικός Εκφοβισμός. Την οποία συνδιοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με την συμμετοχή των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου-Γυμνασίου και Λυκείου Κατούνας, επίσης του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας, του εν Αθήναις πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιππος ο Ακαρνάν, της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας και του βοήθεια στο σπίτι.
Η ημερίδα ξεκίνησε στις 11 το πρωί με τον χαιρετισμό του Αναπληρωτή Δημάρχου Κ. Θεόδωρου Στούπα
Και στην συνέχεια η κα Καραίσκου Κωνσταντίνου παρουσίασε και έδωσε το λόγο στους ομιλητές που ήταν:
Πόπη Τσουφλίδου, (Ψυχολόγο)  που μίλησε για τον ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη του παιδιού και την δυσλειτουργική οικογένεια. Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στην Αλεξάνδρα Χασακή (Ψυχολόγο) η οποία αναφέρθηκε στις μορφές κακοποίησης και στις συνέπειες στην σωµατική και ψυχική υγεία του παιδιού. Η επόμενη ομιλήτρια ήταν η Κυριακή Ζαρκανίτη, Κοινωνική Λειτουργός - Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου η οποία αναφέρθηκε στην κακοποίηση ως παράγοντας κινδύνου για αντικοινωνική και παραβατική συµπεριφορά. Η τελευταία ομιλήτρια ήταν η Κα Κατσάβαρου Ειρήνη (ψυχολόγος) όπου αναφέρθηκε στον σχολικό εκφοβισμό bullying που είναι και το επίκαιρο θέμα των ημερών.
Παρόλο τα προβλήματα  αυτά μένουν κρυφά, φωλιασμένα μέσα στην οικογένεια πάρα μόνο λίγοι τα βγάζουν προς τα έξω, όταν η κατάσταση φτάσει στα άκρα η προσέλευση των γονιών ήταν πολύ σημαντική. Σημασία όμως σε μια ημερίδα τέτοιου επιπέδου όσα λέγονται είναι να πιάνουν τόπο. Η ημερίδα στο τέλος μετατράπηκε σε μια συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις γονιών και εισηγητών. Η τοποθέτηση του καθενός από τους παρευρισκόμενους ήταν σημαντική και πιστεύουμε πως βοήθησε στην ευρύτερη ανάλυση των θεμάτων και προβλημάτων που υπάρχουν.
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η Κωνσταντίνα Καραίσκου και ο Βαγγέλης Κουτιβής
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την Δημοτική Αρχή ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Αποστολάκης Παντελής, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της κοινωφελούς Προδρομίτης Σωτήρης η δημοτική σύμβουλος Καρέλου Αθηνά ο Πόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και ο πρόεδρος της Κωνωπίνας Χρήστος Τίγκας. Επίσης πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των συλλόγων που συμμετείχαν. Ο Σύλλογος γυναικών και ο αγροτικός συνεταιρισμός έφτιαξε πίτες και εδέσματα για τον κόσμο. 









































ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Α.Ο. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ - ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΟΥ 1 - 3

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ! ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΥ,ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΕ 1-2 ΣΤΟ 70 ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΑΨΟΜΩΤΟΥ Κ.! ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΔΟΜΕΝΕΑ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΤΕΡΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 1-3! 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΔΟΜΕΝΕΑ ΕΜΠΕΣΟΥ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΡΥΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 18 η 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΥΖΙΑΚΟΥ ΜΥΤΙΚΑ!!!



google page rank