Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

“Mια απο τις παραδοσιακές νεροτριβές στο Μοναστηράκι Ακτίου - Βόνιτσας”


Στο Μοναστηράκι Ακτίου-Βόνιτσας στο κέντρο του χωριού λίγο μετά απ την πηγή του Κεφαλόβρυσου βρίσκεται μια από τις νεροτριβές του Μοναστηρακίου το νερό της νεροτριβής έρχεται κατευθείαν από τα Ακαρνανικά Όρη, η νεροτριβή του Κώστα Πετροπούλου.
Βρίσκεται εκεί σε πείσμα των καιρών να θυμίζει τους παλιούς καιρούς, να θυμίζει την αρμονία των ανθρώπων με την φύση, μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής, να διευκολύνει τα νοικοκυριά προσφέροντας εύκολο και οικολογικό πλύσιμο των ρούχων (φλοκάτες, κουβέρτες, παπλώματα,  ματανίες, απλάδια, χαλιά) καθαρίζονται και φρεσκάρονται σε ένα όμορφο περιβάλλον. Είναι εκεί και πάντα θα είναι σαν αξιοθέατο σαν ύμνος προς την παράδοση, σαν αγκαλιά του ανθρώπου προς την φύση. Οι νεροτριβές ήταν ένα σημείο συνάντησης.
Σπάνια θα δεις σε όλη την Ελλάδα τέτοιες νεροτριβές όπως αυτές του Μοναστηρακίου Ακτίου-Βόνιτσας.
Το katouna News μάλιστα έχει προγραμματίσει την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ που τραβήχτηκε στις νεροτριβές του Μοναστηρακίου. 
Επίσης στην αναπαράσταση του πλυσίματος των ρούχων σε αυτή την νεροτριβή στις εκδηλώσεις του 2016 σε συνεργασία των τοπικών φορέων και του ιδιοκτήτη όπως και του φίλου και συνεργάτη μας Διονύση Πετρόπουλου.
Πατήστε εδώ για παλαιότερο άρθρο του katounanews με τις νεροτριβές του Μοναστηρακίου. 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:






Ο Κώστας Πετρόπουλος στα νιάτα του










google page rank