Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθη για τη δολοφονία 23χρονου ύστερα από 18 χρόνια

Την άκρη του νήματος για μια στυγερή δολοφονία, βρήκε μετά από 18χρονια η ειδική ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το θύμα ένας 23χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε γεγονός που οδήγησε στη συνέχεια στην σύλληψη μετά από ένταλμα του 53χρονο- σήμερα – δράστη της δολοφονίας.
Η υπόθεση που πήρε διαστάσεις θρίλερ, αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 1998 ,όταν σε δασική περιοχή της Πέλλας βρέθηκε δολοφονημένος ένας νεαρός. Το θύμα έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ο δολοφόνος , προκειμένου να δυσχεράνει τις αστυνομικές έρευνες, ως προς την ταυτοποίηση της ταυτότητας του θύματος, προσπάθησε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του είχε βάλει φωτιά.
........

Για δεκαοκτώ χρόνια η υπόθεση ήταν ένας γρίφος ,καθώς δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος για το θύμα ,ούτε τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Ο φάκελος της στυγερής δολοφονίας είχε μπει στο αρχείο με τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε τελικά από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελείται από τέσσερις αστυνομικούς που ανοίγουν φακέλους και εξετάζουν από μηδενική βάση ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αναβάθμιση των συστημάτων κατάφεραν να ταυτοποιήσουν πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες ,τον 23χρονο ο οποίος ήταν σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών.

Κατάρτισαν στη συνέχεια αξιοποιώντας μαρτυρίες μια λίστα υπόπτων και άρχισαν να συλλέγουν υλικό. Κάποια στοιχεία που είχαν βρεθεί στον χώρο του εγκλήματος επανεξετάσθηκαν και η αστυνομία έφθασε στο δράστη.

Τα κίνητρα της δολοφονίας όπως προέκυψε αφορούσαν προσωπικούς λόγους. Σε βάρος του 53χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και «Παράνομη οπλοχρησία».Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Έδεσσας.

πηγή:  tanea.gr
google page rank