Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πρεμιέρα για το κίνημα του Βαρουφάκη

Ο πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κηρύσσει απόψε την ίδρυση του πανευρωπαϊκού κινήματος DIEM 25 στο Βερολίνο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει μεταξύ άλλων και η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς Κ. Κίπινγκ. 


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ιδρύει σήμερα ένα πανευρωπαϊκό κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ, όπως υποστηρίζει. Η ιδρυτική πράξη για το Κίνημα γίνεται απόψε στη σκηνή του θεάτρου Volksbühne του Βερολίνου με είσοδο 12 ευρώ και όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.
Στόχος του νέου πανευρωπαϊκού «Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» (DIEM 25) είναι ο περιορισμός της δύναμης του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου και η αναχαίτιση του υφέρποντος κατακερματισμού της ΕΕ. .....

Η σημερινή κατάσταση, προειδοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης, οδηγεί στην επιστροφή στα εθνικά κράτη, στην αναβίωση του εθνικισμού και του φασισμού, όπως στη δεκαετία του '30. Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την ΕΕ και τους θεσμούς της για αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων. «Οι θεσμοί στερούνται δημοκρατικής νομιμότητας», είπε. Η λύση είναι ο εκδημοκρατισμός της ΕΕ και μεγαλύτερη διαφάνεια, πράγμα που θα επιτευχθεί με την ευρύτερη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών όπως και με την έναρξη μιας διαδικασίας για ένα ευρωπαϊκό Σύνταγμα με πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτών.
Κίνημα, όχι κόμμα 

google page rank