Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

H Η άποψη του mytikaspress για τον αγώνα Εντός έδρας ήττα 0 - 1 για τον Αλυζιακό από τον Αετό.

Την ήττα με 0 - 1 γνώρισε ο Α.Ο. Αλυζιακός από τον Αετό Ξηρομέρου μέσα στον Μύτικα στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6.2 στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής. Θα επιλέξουμε να μην κάνουμε καμία αναφορά στην αγωνιστική εικόνα του συγκεκριμένου αγώνα και απλά θα πούμε μερικά πράγματα με το θάρρος της γνώμης μας και εκφράζοντας μόνο τον εαυτό μας και κανέναν άλλον.
Πιστεύουμε ότι το πνεύμα της ενασχόλησης με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι να προσφέρει μία διέξοδο στην νεολαία του τόπου, είναι η χαρά, η ψυχαγωγία, η άθληση, η υγεία, το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το ευ αγωνίζεσθε, η καλή παρέα και πάνω από όλα το παιχνίδι να μην το ξεχνάμε.
Επίσης δεν παραγνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε ότι το να ασχολείται κανείς σήμερα παραγοντικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ δύσκολο και ψυχθοφόρο. 
Απαιτεί χρόνο, κόπο, χρήμα και από την τσέπη κάποιες φορές, ψυχολογική πίεση, τρέξιμο κάθε Σαββατοκύριακο σε όλα τα σημεία του νομού, διατάραξη της οικογενειακής ηρεμίας και ισορροπίας, ευθύνη για να μεταφέρεις πιθανόν ανήλικους παίκτες, εντάσεις, άγχη και επικίνδυνες ακόμα καταστάσεις που είναι πιθανόν να έχουν επίπτωση ακόμα και σε αυτή την υγεία αυτών που ασχολούνται και τρέχουν μία ερασιτεχνική ομάδα. Πάρα πολλές δυσκολίες προκύπτουν, που κάποιοι ούτε μπορούν να φανταστούν. Μόνο αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι λούκι τραβάνε για να βγει αισίως η ποδοσφαιρική χρονιά.
Όλα αυτά τα λέμε γιατί μιλάμε συχνά με ανθρώπους που βρίσκονται στην διοίκηση του Α.Ο. Αλυζιακού και μας εκμυστηρεύονται στα πλαίσια της φιλικής συζήτησης μερικά πράγματα που έχουν ζήσει.
Γι αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο που ελάχιστοι πλέον παίρνουν το ρίσκο να ασχοληθούν με την διοίκηση μίας ερασιτεχνικής ομάδας. Μόνο για αυτά που αναφέραμε παραπάνω, αξίζουν τα εύσημα και τουλάχιστον δικαιούνται και πρέπει ένας ελάχιστος σεβασμός σε όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Εμείς γυρίζοντας πίσω στο πνεύμα της ενασχόλησης με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είμαστε της άποψης ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτό και ούτε να μπαίνουμε σε σκέψεις και διαδικασίες εντελώς ξένες με αυτό το πνεύμα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα και μόνο προβλήματα αυτό θα φέρει, πρώτα μέσα στην δική μας ομάδα, αλλά και στις σχέσεις μας με γειτονικές μας ομάδες, που μας ενώνουν κοινωνικοί δεσμοί πολλών χρόνων.
Όταν οι φουρνιές των ντόπιων παικτών μας είναι καλές να πηγαίνουμε ψηλά και να ανεβαίνουμε κατηγορία και όταν οι φουρνιές των παικτών μας δεν είναι τόσο καλές να πηγαίνουμε χαμηλά και να πέφτουμε κατηγορία, χωρίς αυτό να θεωρείτε καταστροφή ή η συντέλεια του κόσμου. 
Μα θα μου πει κάποιος..., «ξέρεις τι κάνουν οι άλλες ομάδες». Η απάντηση μας είναι ας κάνουν ότι θέλουν. Ας υπάρχουν και κάποιοι που να βλέπουν το θέμα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λίγο διαφορετικά, ρομαντικά και αγνά και ας τους κολλήσουν και το γνωστό κοσμητικό επίθετο δεν πειράζει. Άμα εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και την συνείδηση σου δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Πέντε χρόνια τώρα παρακολουθούμε και προβάλουμε τις δραστηριότητες της ομάδας μας, είμαστε φίλαθλοι της και την παρακολουθούμε από πολύ παλιά και ομολογούμε ότι την αγαπάμε.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι στον Αλυζιακό θα πρέπει να γίνει μία επανεξέταση του τι θέλουμε από την ομάδα μας. Να γίνει μία επανεπιβεβαίωση και ένας επανακαθορισμός ότι έχουμε την ομάδα του χωριού μας για να υπηρετούμε το πνεύμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κατά γράμμα και αυτό να περάσει και να γίνει κτήμα και πεποίθηση σε όλη την οικογένεια του Συλλόγου.
Πιστεύουμε ότι πρέπει η ομάδα να βγει από αυτή την δύσκολη στιγμή, να συνεχίσει να υπάρχει και να πορεύεται, γιατί επιτελεί σημαντικό έργο στην μικρή μας τοπική κοινωνία. Να πέσουν λοιπόν οι τόνοι και με ψυχραιμία να προχωρήσει η ομάδα παρακάτω, καταγράφοντας στην ιστορία της μαζί με τις τόσες πολλές όμορφες στιγμές που μας έχει χαρίσει και μία δυσάρεστη μελανή στιγμή. Όλες οι ομάδες άλλωστε έχουν καταγράψει στην ιστορία τους και άσχημες στιγμές. Ο Αλυζιακός λοιπόν πρέπει να προχωρήσει μπροστά και είμαστε σίγουροι ότι εκ μέρους της διοίκησης θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθει η ηρεμία στον Σύλλογο και η ομάδα θα πάει μπροστά. Επίσης θα πρέπει να γίνει και λίγο αυτοκριτική και να παρθούν και κάποιες αποφάσεις δύσκολες.


google page rank