Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ημέρα σκέψης και περισυλλογής η 26η Ιουνίου – Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα 26-27 Ιουνίου, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη των συμπολιτών μας από τη μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών...

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι μέρα γιορτής για εμάς, αλλά μία ημέρα για περισσότερη σκέψη και περισυλλογή. Μία ημέρα από την οποία πρέπει να βρίσκουμε έναυσμα ώστε να μπορούμε και να ενημερώνουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε, όσα περισσότερα παιδιά. Βασική μας επιδίωξη είναι η μείωση της χρήσης παράνομων ουσιών στις νεαρές ηλικίες, αλλά και η έγκαιρη πρόληψη» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος σημειώνει: «Με τη συνεργασία όσων περισσότερων φορέων γίνεται, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, μαχόμαστε μαζί με τους νέους μας για να εξαλειφθεί το φαινόμενο, για ένα καλύτερο αύριο».

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται γίνονται σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», με τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Λεύκας Πατρών και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας.



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κυριακή 26 Ιουνίου

10 π.μ. – 1 μ.μ. Παραλία Πάτρας: Θα τοποθετηθεί περίπτερο (έναντι super market «Lidl», παραπλεύρως του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Χωριάτικο»), με σκοπό ενημέρωση πολιτών για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών.

8 μ.μ. Πλατεία Υψηλών Αλωνίων: Εκδήλωση σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, επιπλέον θα τοποθετηθεί περίπτερο με όλο το υλικό που έφτιαξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για διανομή που αφορά στην πρόληψη κατά των ναρκωτικών.

Δευτέρα 27 Ιουνίου

8 μ.μ. Κάτω Αχαΐα: Στην πλατεία Παπαγιαννόπουλου θα τοποθετηθεί περίπτερο με διανομή υλικού για ενημέρωση πολιτών για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών.

google page rank