Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Με θέματα και εντάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο

Καθαρίστριες και κυνηγοί στο προσκήνιο του Δημοτικού Συμβουλίου-Έντονη αψιμαχία μεταξύ Παπαναστασίου και Τραπεζιώτη, χαρακτηρισμοί «με σύγκριση μεγεθών» από πλευράς Παπαναστασίου προς Τραπεζιώτη.
20160627_205926
Ομόφωνα ψηφίστηκαν τα θέματα των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών αλλά και των αιτημάτων των κυνηγών στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Ένταση υπήρξε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση» κ. Τραπεζιώτη και του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαναστασίου αναφορικά με ερώτηση του πρώτου για το πως δόθηκαν 1 εκατ. ευρώ σε ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου. Τα αίματα άναψαν και οι δυο άνδρες ανέβασαν τους τόνους όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί:

«Δώστε μιαν απάντηση αν ο γενικός γραμματέας πρέπει να είναι υπόλογος για αρμοδιότητες Αντιδημάρχων. Πόσοι είναι οι ειδικοί συνεργάτες. Ποιοι είναι το αντικείμενο της δουλειάς τους και γιατί αμείφθηκαν με 1 εκατ ευρώ μέσα σε ένα χρόνο;»,  είναι μερικά από αυτά που ρώτησε έντονα ο κ. Τραπεζιώτης τον κ. Παπαναστασίου, χωρίς να λάβει όμως κάποια σχετική απάντηση.
20160627_191842
Αρχικά επί του θέματος των καθαριστριών που ζητούν ανθρώπινο ωράριο με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη τοποθετήθηκε ο κ. Παπαναστασίου λέγοντας πως είναι υπέρ του ψηφίσματος των υπαλλήλων της καθαριότητας ως δημοτική αρχή. «Συνδράμουμε στον αγώνα καθώς οι καθαρίστριες αυτές υπερβαίνουν εαυτών ακόμη κι όταν είναι κλειστά τα σχολεία. Πρέπει να σταματήσει να είναι σε καθεστώς χειραγώγησης το όλο θέμα πια. Προτείνω να ψηφιστεί ομόφωνα το ψήφισμα».

20160627_213127
Επί τάπητος τοποθετήθηκαν ο κ. Μερμήγκης από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» ο οποίος αναρωτήθηκε αν μπορεί η δημοτική αρχή να βοηθήσει στη μετάβαση όλων όσων θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 30 Ιουνίου ενώ ο κ. Παπανικολάου είπε πως θα συμβάλλει και η δική του παράταξη στο ψήφισμα καθότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό. «Πρέπει να αγωνιστούν και οι ίδιοι για να πετύχουν κάποια πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.
20160627_191849
Ο κ. Γκρίζης τόνισε πως στήριξαν οικονομικά τις καθαρίστριες ως Δήμος Αγρινίου παρόλο που δεν είχαν έρθει τα συμφωνηθέντα χρήματα ενώ η εκπρόσωπος των καθαριστριών κ. Σαμαντά ευχαρίστησε το Δήμο που είναι συμπαραστάτης στο θέμα τους και είπε πως όλα όσα είπε ο Δήμαρχος τα έκανε πράξη.

20160627_192012
Την εισήγηση για το  θέμα των κυνηγών αναφορικά με ψήφισμα σχετικά με τον εθνικό διάλογο που διεξάγεται το παρόν χρονικό διάστημα για το κυνήγι και όσα έχει εισηγηθεί ο υφυπουργός κ. Τσιρώνης έκανε ο κ. Παπάς, μέλος του κυνηγετικού Συλλόγου. Ο κ. Παπάς τόνισε πως η χώρα εισπράττει μόνο εύσημα από τη δραστηριότητα του κυνηγιού.

20160627_192043
«Τα τελευταία χρόνια ακούμε για περικοπές και μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό. Ο υφυπουργός περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης βλέπει ότι το κυνήγι είναι μια περιττή δραστηριότητα η οποία πρέπει να καταργηθεί. Ο κ. Τσιρώνης ανήκει στους Οικολόγους Πράσινους και συνεπώς δεν είναι αντικειμενικός. Με λίγα λόγια θέλει να περιορίσει χρονικά την κυνηγετική περίοδο, να καταργήσει την ορεινή πέρδικα και να καταργήσει κατ΄ ουσία το κυνήγι. Πρέπει να μην προλάβει να πάει αυτό το νομοσχέδιο στη βουλή. Ζητούμε να δημιουργηθεί ένα ψήφισμα που θα αποτρέψει την υπερίσχυση τέτοιων προτάσεων».

20160627_192226
Ο κ. Τραπεζιώτης είπε πως τίθεται το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και συνεπώς ο υπουργός πρέπει να ξεκινήσει έναν υγιή διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων και να ζητηθεί η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Αγρινίου σε αυτό το διάλογο.

20160627_192254
Ο κ. Παπανικολάου με τη σειρά του είπε πως έχει σημασία να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και πως υπάρχουν συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το κυνήγι. «Ψηφίζουμε το ψήφισμα αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα βρουν το στόχο που θέλουν οι κυνηγοί».

20160627_192622
Με την έκδοση του κατεπείγοντος συζητήθηκαν και τα θέματα για την παραχώρηση τάφων στο νεκροταφείο της Αβόρανης κατά το οποίο ο κ. Γρίβας τόνισε πως σύμφωνα με σχετική απόφαση ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να ενταφιαστεί σε όποιο κοιμητήριο θέλει. Επ΄αυτού ο κ. Τραπεζιώτης ρώτησε αν γίνεται κάτοικος Καλαμάτας να ταφεί στο νεκροταφείο Αγρινίου ενώ ακολούθησε ένταση.

20160627_194711
Ο κ. Ρέπας με τη σειρά του ρώτησε αν έχουν καθαριστεί οι αγροτικοί δρόμοι κι αν, όπως ακούγεται, θα ανακατασκευαστεί το γήπεδο με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γκρίζη να απαντά πως πράγματι ξεκίνησε ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων στο δήμο Αρακύνθου και Παναιτωλίου ενώ το γήπεδο στους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμο, αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο και μετά.

20160627_195948
Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ με τον κ. Παπαναστασίου να λέει πως θα τεθούν υπό συζήτηση για την αύξηση κάποιων δρομολογίων κατά τη διάρκεια του βραδιού από και προς το Νοσοκομείο.

Ο κ. Αντωνάκος μίλησε για το ζήτημα των εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς λέγοντας πως η χρηματοδότηση υπέστη μείωση και πως κινδυνεύουν οι κατά τεκμήριο αρμόδιοι για τους παιδικούς σταθμούς και πολλές δομές θα κλείσουν.
Το θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί στην ΠΕΔΕ την Πέμπτη και θα υπάρξει ανάλογη απόφαση. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πριν της παράταξης του κ. Τραπεζιώτη.
agrinioreport 
google page rank