Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ …

Όπως αναμενόταν, η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το Plan X της κυβέρνησης δεν πέρασε από τη Βουλή.
Συνολικά ψήφισαν 271 βουλευτές, με τους 96 να τάσσονται υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, 155 να τάσσονται κατά και 20 παρών.
Η συζήτηση στη Βουλή έγινε δίχως τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να μην συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Φοβάστε κάτι κ.κ. συνάδελφοι; Δεν θέλετε να μάθετε τι πραγματικά έγινε αυτούς τους 6 μήνες; Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι όσο απομακρυνόμαστε από τα τραγικά γεγονότα του 2015 τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη να διερευνήσουμε τι έγινε. Φτάσαμε κοντά σε μία εθνική τραγωδία το 2015», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.
Από τη συνεδρίαση πάντως δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατακόρυφα, έπειτα από την ειρωνική αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα «δύσκολα παιδικά χρόνια» του κ. Μητσοτάκη. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν έντονα και τον υπουργό Οικονομικών να μπαίνει σε αντιπαράθεση τόσο με τον Αδωνι Γεωργιάδη όσο και με τον Κώστα Τζαβάρα.

iefimerida.gr
google page rank