Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (φωτορεπορταζ και βιντεο)

Eορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Βόνιτσα και στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Ο Ι.Ν. βρίσκεται στο δρόμο όπως πηγαίνουμε για το κάστρο και είναι πετρόκτιστος. 
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 27/7/2016 το απόγευμα της εορτής, όπου τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός εσπερινός από τον Πρωτοσύγκελο Πάτερ Επιφάνειο, τον Αρχιμανδρίτη Πάτερ Νεκτάριο Τριάντη, και τους Ιερείς Πάτερ Δημήτριος Χέλμης (Βόνιτσας), Πάτερ Χρήστος Βέττας (Βόνιτσας), Πάτερ Κώστας Γατσούλης (Παλαίρου), Πάτερ Άγγελος Παναγιωτίδης (Μοναστηρακίου), Πάτερ Γεώργιος (Δρυμού), Πάτερ Βελισάριος Καντούνης (Επανομής), Πάτερ Χρυσόστομος (Κατούνα).  
Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ι. Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής Βόνιτσας στην κεντρική οδό της πόλεως και στην συνέχεια στο λιμάνι της Βόνιτσας. Ανάμεσα μέσα στο πλήθος διακρίναμε τον Δήμαρχό μας Γιώργο Αποστολάκη που πήρε και τον άρτο, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Θεόδωρο Στούπα, την Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Πανταζή και τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Ασπρογέρακα και Θανάση Κασόλα.  
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

















google page rank