Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν ένα χρόνο περίπου στη Σκουρτού Ξηρομέρου

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί, πριν ένα χρόνο περίπου, σε διανομέα τσιγάρων στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ενός 50χρονου ημεδαπού για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει δυο ακόμα συνεργούς του 50χρονου των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, την 8-7-2015 το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Αστακού – Αγρινίου, στο ύψος της Σκουρτού, τρία άτομα, τα οποία επέβαιναν σε επιβατηγό αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, ανέκοψαν την πορεία φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 54χρονος διανομέας και με την απειλή όπλων τον ανάγκασαν να κατέβει από το όχημα.

Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν από τον 50χρονο διανομέα το κινητό του τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων ευρώ, ενώ ένας από αυτούς επιβιβάστηκε στο όχημα που οδηγούσε ο παθόντας και τράπηκε σε φυγή ακολουθούμενος από τους συνεργούς του.
Το επαγγελματικό όχημα που οδηγούσε ο 50χρονος διανομέας, βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε μικρή απόσταση από τον ίδιο, ενώ οι δράστες είχαν αφαιρέσει από μεταλλικό κουτί στο εσωτερικό του οχήματος περίπου 17.000 ευρώ τα οποία αποτελούσαν εισπράξεις από τις παραγγελίες τσιγάρων.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκε πολύμηνη  έρευνα από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία τα οποία προέκυψαν με επιστημονικές και τεχνικές μεθόδους ταυτοποίησαν τη συμμετοχή του 54χρονου στη ληστεία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.
agriniotimes
google page rank