Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Νέες εξελίξεις στο διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση

Νέες εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην ιστορία του διαζυγίου της Αθηνάς Ωνάση και του Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση μπλόκαρε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Βέλγιο και όχι στη Βραζιλία.
Επρόκειτο για μια κίνηση-ματ για να δείξει στον Αλβάρο ότι δεν είναι διατεθειμένη να του δώσει τίποτε περισσότερο από αυτά που δικαιούται, σύμφωνα με το προγαμιαίο συμφωνητικό που είχαν υπογράψει, που ήταν 11 εκατομμύρια δολάρια -ένα για κάθε χρόνο έγγαμου βίου- και τίποτε παραπάνω. Μόνο που, σύμφωνα με όσα διαρρέουν τα τελευταία 24ωρα από το περιβάλλον του Βραζιλιάνου, ο Ντόντα δεν φαίνεται να θεωρεί δίκαιο αυτό το ποσό ως αποζημίωση. 

Γι’ αυτό και φέρεται να διεκδικεί, σε μια δικαστική μάχη που μόλις ξεκίνησε, τη μισή περιουσία της εν διαστάσει συζύγου του, δηλαδή περί τα 400 εκατομμύρια δολάρια! Πρόκειται περισσότερο για μια κίνηση απελπισίας, λένε οι πληροφορίες που διαχέονται από έγκριτους νομικούς κύκλους, προκειμένου ο Αλβάρο να πείσει την Αθηνά ότι δικαιούται κάτι περισσότερο γι’ αυτά τα 11 χρόνια γάμου. Μόνο που η Αθηνά Ωνάση δεν φέρεται καθόλου πρόθυμη να αποζημιώσει αδρά τον άνθρωπο που την απάτησε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, επιλέγοντας να του καταβάλει τα νόμιμα και ούτε cent παραπάνω.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Πέμπτη 16 Ιουνίου το πρώην ζεύγος εισήλθε με άκρα μυστικότητα και με διαφορά ολίγων λεπτών σε δικαστήριο των Βρυξελλών, προσπαθώντας να μη γίνει αντιληπτό από κανέναν. Στην αίθουσα που οδηγήθηκαν το «παρών» έδωσαν μόνο αυτοί, οι δικηγόροι τους και τα μέλη του δικαστικού σώματος που θα εκδίκαζαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εγγονής του Ωνάση, με την οποία ζητούσε να μπλοκαριστούν προσωρινά και μέχρι να τελεσιδικήσει η εκδίκαση του διαζυγίου της, οι κοινοί τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Ηταν μια στρατηγική κίνηση της Αθηνάς προκειμένου να κλείσει τη στρόφιγγα ρευστότητας στον Αλβάρο, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, δεν διέθετε κάποια ιδιαίτερη περιουσία όταν την παντρεύτηκε. Σύμφωνα με τις ελάχιστες διαρροές, Ντόντα και Αθηνά δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, αφήνοντας τους δικηγόρους τους να αντιδικήσουν πριν από την απόφαση του δικαστηρίου. Μια απόφαση που δικαίωσε τη ζάμπλουτη κληρονόμο, αφού έκανε δεκτή την αίτησή της και μπλόκαρε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί με τον Αλβάρο μέχρι την εκδίκαση του διαζυγίου τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Αθηνά αποχώρησε εμφανώς ικανοποιημένη, αφήνοντας, σύμφωνα με το παρασκήνιο, τον εν διαστάσει σύζυγό της να συσκέπτεται με τους δικηγόρους του για την επόμενη κίνησή του. Η δικαστική διαμάχη οφείλεται, λένε πηγές από το περιβάλλον του, στο γεγονός ότι ο ίδιος προσπάθησε αρχικά να σώσει την κατάσταση με φράσεις του τύπου «θα παλέψω μέχρι τέλους για την αγάπη μου». Όταν όμως διαπίστωσε μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσιοποίηση της είδησης -η διαρροή στην «Epoca» πιστώθηκε σε αυτόν λόγω και των δηλώσεών του- ότι η Αθηνά δεν είχε καμία πρόθεση να του δώσει τίποτε παραπάνω από τα νόμιμα, αποφάσισε να πάει για τα πολλά. Αφού συμβουλεύτηκε έγκριτη νομική φίρμα, η οποία του έδωσε ελπίδες γι’ αυτά που διεκδικεί -η αμοιβή των δικηγόρων του θα καθοριστεί από το τελικό ποσό που θα του επιδικαστεί-, προσπαθεί πλέον να βγει όσο το δυνατόν κερδισμένος από το διαζύγιό του με τη χρυσή κληρονόμο των Ωνάσηδων.
aftodioikisi
google page rank