Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ (ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ)

Μέρες που είναι τι θυμηθήκαμε κι εμείς, Καλοκαίρι  του 2007 τότε αν δεν κάνω λάθος, που όπως λέει και ο Θωμάς ταΐζαμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Εκεί όπως καθόταν ο Θωμάς στην πλατεία δίπλα στην ταβέρνα του, επικοινωνούσε με διάφορους καλλιτέχνες. 
Κάθε καλοκαίρι ο Θωμάς και η παρέα του έφερναν διάφορους καλλιτέχνες στο προαύλιο του Λυκείου Κατούνας,  που να τους θυμηθώ τώρα όλους Άντζελα Δημητρίου, Λευτέρης Πανταζής, Θάνος Πετρέλης, Χριστοδουλόπουλος, Αδαμαντίδης, Ζωιδάκης, Κιάμος, Κουρκούλης, Κελεκίδου, Στέλλα Καλη, Στικουδη, Θέλξη, Ελευθερία Ελευθερίου, Χαρά Βέρρα, Σαφέτης, Βελισάρης και πολλοί άλλοι, αλλά μας άφησε με το παράπονο τότε δεν έφερε την Πάολα κι ο καημός είναι μεγάλος. 
Δεν χαμπάριαζε τίποτα ο Θωμάς τότε, από είκοσι χρονών είχε μπει στα κόλπα "σέσφαζε" με το πεντοχίλιαρο και το πεντακοσεύρω. Στις συμβόλαια  που έκλεινε ο Θωμάς με τους καλλιτέχνες μέσα στις υποχρεώσεις τους έγραφε πως πρέπει  να φάνε η να πιουν καφέ στο καφεγλυκοπωλείο ο Σίμος στην πλατεία με παρέα τον Αποστόλη.
Ένα λοιπόν από αυτά τα καλοκαίρια αφού οι μέρες περνούσαν και το καλοκαίρι έφτανε κάποιος τραγουδιστής που είχε κλείσει "του την έκανε" του Θωμά και τσατίστηκε, σηκώνεται από την καρέκλα ο Θωμάς αγριεμένος και λέει στον Αποστόλη, φεύγω για Αθήνα τώρα!!!!
Τι λες τώρα, του λέει ο Αποστόλης, πότε θα πας, ποιον θα βρεις, πότε θα γυρίσεις δεν έχουμε χρόνο.
Πετάγεται ο Θωμάς και λέει και χρόνο έχουμε κι "απούλα τα καλά" έχουμε. Μπες μέσα στο αμάξι τώρα. 
Μπαίνουν και πάνε κάτω στο γήπεδο. 
Σε 10 λεπτά προσγειώθηκε Ελικόπτερο ο Αποστόλης έτριβε τα χέρια του. Το Ελικόπτερο προσγειώθηκε μπαίνει μέσα  ο Θωμάς και φώναζε τον Αποστόλη να μπει κι αυτός. 
Ο Αποστόλης όμως δεν ήθελε, η φοβόταν το ελικόπτερο, η είχε δουλειές μιας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της περιοχής και κουβαλούσε με το τσουβάλι τα λεφτά, όπως έλεγε ο Θωμάς και τα πήγαινε στην τράπεζα.
Φεύγει λοιπόν ο Θωμάς με το ελικόπτερο πάει Αθήνα στη βίλα του Πανταζή και το κανονίζουν να έρθει στην Κατούνα  εκείνο το καλοκαίρι. Έτσι το Καλοκαίρι είχαμε  τον Πανταζή και την Τζούλια Αλεξανδράτου αφού πρώτα πέρασαν και έφαγαν το γλυκό τους στον Αποστόλη.
Έχουμε κι' άλλες τέτοιες ιστορίες με τον Θωμά τον σημερινό πρόεδρο της Κατούνας. Αυτά έβλεπε ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης και τον είχε κρυφό χαρτί στις Δημοτικές εκλογές κι όταν μεγάλωσε τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο.  

Ευάγγελος Δ. Κουτιβής 

google page rank