Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Για ολιγωρία στην αποκατάσταση των δρόμων κατηγορεί την κυβέρνηση ο Θαν. Καββαδάς

Με το παρακάτω δελτίο τύπου ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θαν. Καββαδάς καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι η αποκατάσταση των δρόμων για τις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, παρά τις αρχικές υποσχέσεις από την πλευρά του ΥΠΟΔΕΜΙ, και υπενθυμίζει παράλληλα τη μείωση των επισκεπτών και τις συνέπειες στον τουρισμό, ειδικά στη Νότια Λευκάδα:
«Οκτώ μήνες μετά το σεισμό που έπληξε τη Λευκάδα τα έργα αποκατάστασης των προσβάσεων στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού δεν έχουν καν ξεκινήσει. Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών, οι περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες.

Προσωπικά ως βουλευτής Λευκάδας, όλο το προηγούμενο διάστημα είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό και στελέχη του υπουργείου, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί έως το τέλος του Ιουνίου θα είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης. Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση ξεδιπλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο η κρατική ολιγωρία.
Για εφέτος οι διασημότερες παραλίες της Λευκάδας, που είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, δεν θα είναι προσβάσιμες και ασφαλείς για τους επισκέπτες. Ήδη έχει γίνει εμφανές το κόστος στην οικονομία του νησιού, ειδικά στην Νότια Λευκάδα, από τη μείωση των επισκεπτών. Ας ελπίσουμε ότι οι οικονομικές συνέπειες από την αδιαφορία της κυβέρνησης θα περιοριστούν μόνο στη φετινή τουριστική περίοδο και εφόσον και όταν ξεκινήσουν τα έργα, να αφορούν όχι μόνο την αποκατάσταση των δρόμων αλλά και την ασφάλειά τους».
google page rank