Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος ή θέατρο του παραλόγου; provata Συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος ή θέατρο του παραλόγου;

«Τα μικρόβια έφαγαν την συνδεδεμένη.»
Τις τελευταίες δύο μέρες φτάνουν στα γραφεία του agrotes.eu δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από κτηνοτρόφους οι οποίοι πήραν, από λίγο ως καθόλου, την περιβόητη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος και το τονίζουμε αυτό ιδιαίτερα. Τελικά πάλι αυτοί που ευνοήθηκαν ήταν οι μεγαλοκτηνοτρόφοι με τα ζώα ξένων φυλών (LACAUNE, ASSAF κλπ) και όχι όλοι αυτοί που επιμένουν σε πείσμα των καιρών να διατηρούν ζώα ντόπιων φυλών που και ανθεκτικά είναι και μικρές απαιτήσει έχουν. Δεν έχουν όμως την μεγάλη παραγωγή γάλακτος (πάει το όριο των 120 κιλών ανά προβατίνα-αίγα) και συνήθως αρμέγονται με τα χέρια (πάει το όριο του 1.000.000 μικροβίων) πάει όμως και η συνδεδεμένη. Ύστερα πώς να μην χάσουμε τη φέτα.

Εκεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πάντως ή πρόβλημα συνεννόησης έχουν ή δόλιους σκοπούς (μήπως έρχονται τίποτα εκλογές), γιατί δεν γίνεται να βάζεις τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν απλά αριθμό ενήλικων θηλυκών περνώντας στα ψιλά τους περιορισμούς οι οποίοι για το αιγοπρόβειο κρέας είναι από το γάλα (μικρόβια κτλ.) και στην μέση της χρονιάς να τους ενεργοποιείς περιορισμούς όμως που θα ισχύσουν για την επόμενη χρονιά. Αλλά τι να λέμε έτσι δεν έκαναν και με τους υποψήφιους Νέους Αγρότες πέρυσι που αγόρασαν δικαιώματα μαζί με τα ζώα ή χωράφια και με ξαφνική τροπολογία τους τα πήρε το εθνικό απόθεμα ‘’εν μία νυκτή’’. Το αστείο του πράγματος όμως είναι ότι δεν επεστράφησαν (όπως ορίζει ο νόμος) στους πρώτους ιδιοκτήτες παρά μόνο μετά από αρκετές φωνές και απειλές αγωγών από κτηνοτροφικούς συλλόγους το ‘’γενναιόδωρο’’ Υπουργείο μοίρασε φέτος δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα . Η μοιρασιά έγινε όμως ‘’επί δικαίων και αδίκων’’ (έφτασαν στα αυτιά μας φήμες για αγρότες που πήραν δικαιώματα χωρίς να έχουν ούτε κότα που λέει ο λόγος). Ξεφύγαμε όμως από το θέμα μας, ζητούν όριο 120 κιλών γάλακτος από παραγωγούς ορεινών περιοχών που σταβλίζουν τα πρόβατα τους σε πρόχειρα καταλύματα από τσίγκο και ξύλα δεν έχουν δικαίωμα ούτε άδεια λειτουργίας (άλλο καυτό θέμα που έρχεται οσονούπω) να βγάλουν (που να φτιάξεις κάτι μόνιμο άμα σε περιλάβει το δασαρχείο και η αρχαιολογία θα σε πάρει δεκαετία) γιατί έκαναν το μοιραίο λάθος να ρίξουν μια φτυαριά τσιμέντο για να μην κάθεται η παγολεκάνη στην κοπριά.
Αμ το άλλο, πώς να ρίξεις τα μικρόβια του γάλακτος αού στα πρόχειρα καταλύματα αρμεχτικό δεν μπορείς να βάλεις. Μάταια φωνάζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως η σύγχρονη κτηνοτροφία με τσαντίρια του προηγούμενου αιώνα δεν γίνεται. Ποιος τον ακούει; «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
google page rank