"Ευρωστία" προγράμματα προαγωγής υγείας.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ.... TI ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ???? ΚΡΕΟΠΩΛΕΙA ΤΣΕΛΙΓΚΑ

Κιμά κοτόπουλου με μακαρόνια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 5 άτομα
Υλικά
-800 γρ. κιμά κοτόπουλου
-1 φλιτζάνι κρασί γλυκό
-2 κρεμμύδια μέτρια
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-5 κόκκους μπαχάρι
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 δαφνόφυλλο
-αλάτι, πιπέρι
-1 πακέτο μακαρόνια
-2-3 κουτ. σούπας λάδι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε τον κιμά για 15 λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τον κιμά.