Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ"


Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια στην πλατεία της Κατούνας, και το χειρότερο, στο πιο όμορφο σημείο, εκεί όπου όλοι πάνε για δροσερό αεράκι αλλά και την υπέροχη θέα!!!! 
Όταν έρχονται τα τέλη καθαριότητας αυξημένα όλοι ξέρουν να φωνάζουν, φταίει το ένα, φταίει το άλλο, χωρίς  όμως κανείς να βάζει πλάτη.
Συλλογική προσπάθεια πουθενά, πάνε οι εποχές που όλοι οι κάτοικοι συμμετείχαν για το καλό του χωριού μας, η Κατούνα άλλωστε αποτελεί μια μικρογραφία του τι επικρατεί  στην Ελλάδα σήμερα γενικότερα, καθρέφτης μιας κοινωνίας που στην καλύτερη περίπτωση απλά αδιαφορεί.  
Ο καθένας πετάει τα σκουπίδια όπου να’ ναι, αυτό άλλωστε φαίνεται και στις δυο εισόδους του χωριού μας και παρά το γεγονός ότι κάθε δέκα μέρες ο δήμος καθαρίζει, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. 
Σχεδόν παντού έχουν τοποθετηθεί κάδοι όπως και καλάθια, μάταια όμως, οι συνήθειες δεν κόβονται και δεν περνά απαρατήρητο ότι μερικοί το κάνουν και επίτηδες, νομίζοντας πως κάνουν κακό σε άλλους χωρίς να σκέφτονται πως την πληρώνουμε όλοι μας και σε χρήμα αλλά και στην κακή εμφάνιση του χωριού μας κυρίως στα μάτια των φιλοξενουμένων μας.  

Σε όλα αυτά υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, βλέπουμε ανθρώπους να προσέχουν και να προσπαθούν. 
Το μπαστούνι καθαρίστηκε πολλές φορές από το Δήμο, αυτή τη φορά όμως από το «Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας», «Φίλιππος ο Ακαρνάν»  βοηθώντας να διορθωθεί η απαράδεκτη εικόνα που υπήρχε, πληρώνοντας  ο ίδιος τα μεροκάματα. 
Υπάρχει όμως μια απορία σε όλους μας.. καλά τα καλάθια που τοποθετήθηκαν στο μπαστούνι δεν τα βλέπουν, τους νέους κάδους που γέμισε το χωριό δεν τους βλέπουν;
Κατά καιρούς έχουμε γράψει και θα γράφουμε συνέχεια ότι δεν μπορεί να τα ρίχνουμε όλα στην δημοτική αρχή, αν εμείς οι ίδιοι δεν δώσουμε το καλό παράδειγμα πρώτοι ή δεν διαπαιδαγωγούμε σωστά τα παιδιά μας, τότε ναι, αναγκαστικά ο δήμος θα αυξάνει τα τέλη καθαριότητας και θα γίνεται ο κακός ή θα πληρώνει  εργατικό προσωπικό. 
Όπου ο δήμος έχει ευθύνη ή αδρανούν οι αιρετοί, θα το επισημαίνουμε με δημοσιεύματα μας, πάντα καλοπροαίρετα, μόνο και μόνο για να συμβάλουμε έτσι ώστε η Κατούνα να σταθεί στα πόδια της,  στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι και όχι με φωνές και λαϊκισμούς να δημιουργούμε αντιπάθειες και τεχνητές κόντρες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται ορισμένα συμφέροντα. 
Πολλές φορές ή μάλλον καμιά  «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» .























google page rank