Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 Ο  Δημήτρης Μπακοχρήστος που κατάγεται από  το Μοναστηράκι είναι στο Ριο της Βραζιλίας για να πάρει μέρος στην Παραολυμπιάδα που διοργανώνεται αυτές τις μέρες και αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. 
 Αγωνίζεται την Παρασκευή  9 Σεπτεμβρίου  και ώρα 7 το απόγευμα 
Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Δημήτρη διότι πρώτη φορά πάει στην ολυμπιάδα και έχει αντιπάλους απο άλλες χώρες που έχουν καλές επιδόσεις και έχουν πάει και άλλες φορές στην Ολυμπιάδα.  Πάρόλα αυτά όμως επειδη ξέρουμε τον Δημήτρη ελπίδα μας κι ευχή ειναι να ανέβει στο βάθρο του Νικητή. 
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 

Ο Μήτσος στο προπονητήριο στη Θεσσαλονίκη
Το να έχεις ένα μεγάλο αθλητή από την περιοχή σου στη παραολυμπιάδα του Ρίο  δεν είναι λίγο, γιατί αυτός ο αθλητής είναι πρότυπο στη νεολαία μας.
Αυτός ο άνθρωπος  παρόλα τα προβλήματα του, πάλεψε και παλεύει καθημερινά  δεν αφέθηκε να τον ρίξουν κάτω αλλά έμεινε όρθιος.
Τα κατάφερε και να που τον θαυμάζουμε όλοι.
Την μέρα που θα αγωνίζεται (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) πολλοί από εμάς θα στηθούμε  στην τηλεόραση για να δούμε αν θα καταφέρει να πάρει ένα μετάλλιο ακόμα για τον εαυτό του, την οικογένεια του, το χωριό του, το Δήμο μας και κυριότερο για την Ελλάδα που πονάει πολύ αυτόν τον καιρό. Ίσως ήμασταν από τους λίγους σαν katouna News που πιστέψαμε σ’ αυτόν και την ψυχική του δύναμη, από την μέρα που τον γνωρίσαμε από την μέρα που ξεκίνησε και έγινε αθλητής και τον βγάλαμε στον αέρα, τότε που του σταθήκαμε και δημοσιεύαμε συχνά γι’ αυτόν, τότε συντελέσαμε ο Δήμος να του φτιάξει το δικό του Γυμναστήριο στο Μοναστηράκι και μετά να τον βραβεύσει που άρχισε τις επιτυχίες του. 
              
Ακόμα και τότε κανένας δεν πίστευε πως θα έφθανε σήμερα να είναι το Νο 1 της Εθνικής μας στην παραολυμπιάδα του Ριο παρά μόνο εμείς.
Φυσικά η δημοσιότητα που δώσαμε σαν δύναμη ψυχής ποτέ δεν μας το ζήτησε ο ίδιος αλλά ήταν δικό μας χρέος να το κάνουμε και να του σταθούμε στον πολύ δύσκολο δρόμο που διάλεξε διότι ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι η Ελληνική σημαία το σύμβολο πλέον για το Μοναστηράκι και το Δήμο μας.  
Τέτοιοι αγωνιστές της ζωής πρέπει να είναι παράδειγμα για τα παιδιά μας.
Στο τυροκομείο στο Μοναστηράκι 
Φυσικά όταν ο Δημήτρης Μπακοχρήστος αυτός ο ασήμαντος άνθρωπος για πολλούς όταν προκρίθηκε για την Ολυμπιάδα του Ριου στη Βραζιλία τότε και μόνον τότε έγινε σημαντικός για πολλούς και άρχισαν να γράφουν γι’ αυτόν και να τον δούμε μέχρι και στην τηλεόραση. Δημήτρη ήμασταν από την αρχή δίπλα σου και θα είμαστε μέχρι το τέλος γιατί πιστεύουμε στην τελική νίκη.
Συναντήσαμε τον Δημήτρη για μια ακόμα φορά πριν φύγει για την Βραζιλία και του θέσαμε μερικά ερωτήματα έτσι να τον γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος, διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που μας έδωσε.
Στο Γυμναστήριο στο Μοναστηράκι


Πριν ξεκινήσουμε σας αναφέρουμε πως ο Δημήτρης Μπακοχρήστος γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Ακτίου-Βόνιτσας και έχει γονείς τονΠαναγιώτη και την Ευσταθία και δυο αδέλφια την Μαριάνα και τον Βαλάντη.   Αγωνίζεται στο άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο στην κατηγορία των 54ων κιλών. Είναι πρώτος αυτή την στιγμή στην Ευρώπη με 181 κιλά και 3ος Παγκόσμια. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ανήκει στο Σύλλογο ΑΚΜΩΝ Ιωαννίνων και προπονητή εκεί έχει τον Χρήστο Τριφύλλη, ενώ σήμερα σαν μέλος της Εθνικής μας ομάδας, έχει προπονητή τον ομοσπονδιακόΔημήτρη Ιωαννίδη. Την πρόκριση του για την Ολυμπιάδα την πήρε στην Ουγγαρία.

Συνέντευξη
Katouna News: Δημήτρη πόσα μετάλλια έχεις πάρει μέχρι τώρα;
Δημήτρης Μπακοχρήστος: καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε σαν katouna News από την πρώτη στιγμή για μένα. Μέχρι στιγμής έχω πάρει 5 χρυσά μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα από το 2010 έως το 2015. Ένα χάλκινο μετάλλιο στο DUBAI το 2013. Ένα ασημένιο στη Ρωσία και δυο χρυσά στην Ουγγαρία το 2014 και το 2015 όπου και πήρα την πρόκριση για την Ολυμπιάδα.
Katouna News: Ποια ήταν η καλύτερη απόδοση σου δηλαδή πόσα κιλά σήκωσες και που;
Δημήτρης Μπακοχρήστος: η καλύτερη επίδοση μου ήταν στο ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ το 2015 όπου σήκωσα 181 κιλά.
Katouna News: Πόσο καιρό έκανες προπόνηση στην Θεσσαλονίκη
Δημήτρης Μπακοχρήστος: Εφόσον προκρίθηκα για Ολυμπιάδα του Ρίο έπρεπε να ακολουθήσω τις προπονήσεις με τον ομοσπονδιακό προπονητή μου και την εθνική ομάδα στο Γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης. Όλα τα παιδιά της Εθνικής είναι εδώ όπως και εγώ από τις αρχές Γενάρη και ακολουθούμε αυστηρό πρόγραμμα, έτσι ώστε να έχουμε ελπίδες στο Ρίο.
Katouna News: Πόσες ώρες την μέρα ασχολείσαι με την προπόνηση τώρα
Δημήτρης Μπακοχρήστος: Κοιτάξτε, οι προπονήσεις βάσει προγράμματος είναι πρωί και απόγευμα. Εγώ κάνω προπόνηση περίπου 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα.
Katouna News: Τα έξοδα τα καλύπτει η ομοσπονδία για την προετοιμασία;
Δημήτρης Μπακοχρήστος: Μερικά έξοδα ναι, είναι της Ομοσπονδίας όσον αφορά το γυμναστήριο τον προπονητή τα υπόλοιπα όμως που είναι πάρα πολλά προσπαθεί και τα καλύπτει η οικογένεια μου και ένας φίλος συγχωριανός μου ο Δημήτριος Διαμαντής και είχα και κάποια βοήθεια από τον προπονητή του συλλόγου μου Χρήστο Τριφύλλη.  
Στην Κατούνα το χειμώνα σε μια 
από τις συνεντεύξεις του
Katouna NewsΠιστεύεις θα είσαι μέσα στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Ρίο και ποιον αντίπαλο φοβάσαι, έχεις άποψη για τους υπόλοιπους αθλητές των άλλων χωρών, τι κιλά σηκώνουν.
Δημήτρης Μπακοχρήστος: Πιστεύω πως θα είμαι κοντά στα μετάλλια αν όλα πάνε καλά έχω πολύ καλούς αντιπάλους που είναι από Νιγηρία, Βιετνάμ και Κίνα, έχουν πολύ καλές επιδόσεις και έχουν πάει πάλι σε παραολυμπιακούς αγώνες.
Katouna News: Τι παίζει για σένα ρόλο στην πρώτη σου εμφάνιση στην Ολυμπιάδα μετά την πρόκριση σου.
Δημήτρης Μπακοχρήστος: Το πρώτο και βασικό είναι η υγεία και να μην έχω τραυματισμούς όπως και να μην έχω άγχος έτσι ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με σκέφτονται σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και ας κάνουν και μια ευχή για μένα, επίσης ήθελα να ευχαριστήσω το katouna News που στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή.
Εμείς με την σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Μπακοχρήστο με την μεγάλη ψυχή και ευχόμαστε  να επιτευχτεί ο στόχος του, διότι μόνο και μόνο που πάει στην παραολυμπιάδα είναι μεγάλη τιμή για την περιοχή μας.

Καλή επιτυχία Δημήτρη.  

Πατήστε και διαβάστε 


google page rank