Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στο έργο των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Μενιδίου ο Ι. Λύτρας

Τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Μενιδίου, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Φάρες Μπεσαράτ και τους επιβλέποντες μηχανικούς.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.797.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στην παρούσα φάση υλοποιείται η κατασκευή ενίσχυσης θεμελίωσης του εδάφους, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός, και από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται η κατασκευή των εγκαταστάσεων της ΕΕΛ Μενιδίου. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εντός του 2017 και εν συνεχεία η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας.
Στην συνέχεια έγινε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Μενιδίου, στην οποία πέρα του παραπάνω κλιμακίου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμφιλοχίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, στην οποία συζητήθηκε η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. 
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας επισήμανε την ανάγκη τήρησης χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε το έργο να παραδοθεί λειτουργικό στους πολίτες και να συμβάλλει στην οικολογική αναβάθμιση του Αμβρακικού Κόλπου.

google page rank