Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Αστυνομικός πήρε μεγάλο ποσό από συνάδελφό του και αρνείται να τα επιστρέψει!

Τα λεφτά προορίζονταν για την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης
Εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην Αχαΐας και εμπλέκεται στη λειτουργία επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων, στην οποία «μπροστινός» είναι συγγενικό του πρόσωπο ,δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί ακόμα και συναδέλφους του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση πρώην συναδέλφου του ο οποίος υπηρετούσε σε νευραλγικό πόστο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά βγήκε στη σύνταξη αναγκαστικά για σοβαρούς λόγους υγείας, με ποσοστό αναπηρίας 89% μετά την εμφάνιση ασθένειας στο εγκέφαλο.
Όλα συνέβησαν την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο συνταξιούχος αστυνομικός , ο οποίος λόγω του προβλήματος στον εγκέφαλο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει τον έλεγχο των πεπραγμένων του, εμφανίστηκε σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων και αφού κατέβαλε το ποσό των 4.800 ευρώ από τον κοινό οικογενειακό λογαριασμό, προχώρησε σε αγορά ενός Ι.Χ. αυτοκίνητου, το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του δεν είχε ανάγκη.

Η αποκάλυψη – το μεσημέρι της ίδιας ημέρας – της αγοράς του αυτοκίνητου από τη σύζυγό του σήμανε συναγερμό, με τη γυναίκα να σπεύδει στην επιχείρηση που εμπορεύεται αυτοκίνητα, προσκομίζοντας και τα πιστοποιητικά υγείας του συζύγου της, από τα οποία προκύπτει το πρόβλημα που υπάρχει στη λήψη αποφάσεων και την αδυναμία ύπαρξης κριτηρίου από αυτόν, ζητώντας από τον αστυνομικό – έμπορο την επιστροφή των χρημάτων.
Η γυναίκα συνάντησε αρχικά την άρνηση του …συναδέλφου του συζύγου της – να σημειωθεί ότι το ποσό των 4.800 ευρώ είχε μπει σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό – ενώ μετά από πιέσεις και αναφορές για καταγγελία της υπόθεσης στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο ένστολος πείστηκε να επιστρέψει τα χρήματα, άλλα παρακράτησε ποσό 500 περίπου ευρώ, για υποτιθέμενες αγορές ανταλλακτικών για το αυτοκίνητο.
Να σημειωθεί πως τα χρήματα προορίζονται για την πραγματοποίηση επέμβασης του πρώην αστυνομικού στο εξωτερικό και είναι μαζεμένα με μεγάλη προσπάθεια, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται σχετική ειδοποίηση από μεγάλο νοσοκομείο της Αμερικής, στο οποίο η οικογένειά του έχει στείλει όλα τον ιατρικό του φάκελο.
Τι κάνει το εσωτερικών υποθέσεων
Η αποκάλυψη της υπόθεσης φέρνεις το προσκήνιο σωρεία ερωτημάτων σχετικά με το κατά πόσο ο ένστολος – έμπορος, λειτουργεί στο πλαίσιο των κανόνων της νομιμότητας που διέπει όσους υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.
Τα ερωτήματα αφορούν τόσο την τοπική ηγεσία και το συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας σε επίπεδο Αχαΐας, αλλά πολύ περισσότερο την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, δεδομένου ότι «ακουμπάει» εν ενεργεία αστυνομικό, αλλά και πρώην αστυνομικό ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

patrastimes.gr
google page rank