Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου καταγγέλλει, άγριο ξυλοδαρμό και φραστικές επιθέσεις, κατά δύο νεαρών από αστυνομικούς

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να σκληραίνει η στάση της κυβέρνησης σε όσους αντιστέκονται, να αυξάνεται η βία και η καταστολή. Πριν λίγες μέρες οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων που διαδήλωναν ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων. Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης προσπαθησαν να μας πείσουν ότι δεν γνώριζαν για το ποιος έδωσε εντολή για τη βία, ρίχνοντας τις ευθύνες στον υπεύθυνο των ΜΑΤ λες και οι δυνάμεις καταστολής λειτουργούν από μόνες τους δίχως αποφάσεις και διαταγές ανωτέρων.
  Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της διεθνής έκθεσης Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι μόλις αναλάβει την εξουσία θα καθαρίσει των χώρο των Εξαρχείων κάνοντας ευθεία επίθεση σε ένα πολιτικό χώρο και λίγες μέρες αργότερα το επανέλαβε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κάνοντας παρόμοιες δηλώσεις.

  Στη Θεσσαλονίκη διαδηλωτές κατάφεραν με τη μαζική συμμετοχή τους να αναβάλουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας παρότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ που εισέβαλαν μέσα στο χώρο του δικαστηρίου προκειμένου να τους καταστείλουν.
  Στο Αγρίνιο, στην πόλη μας, την περασμένη Παρασκευή ομάδα της ΟΠΚΕ απαρτιζόμενη από τέσσερις άντρες συνέλαβαν δυο αγρινιώτες αγωνιστές, αντιφασίστες, με την δικαιολογία ότι αρνήθηκαν να τους δώσουν τα στοιχεία τους και η συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα ήταν άγριος ξυλοδαρμός και φραστικές επιθέσεις «είστε τελειωμένοι κτλ…», ενώ τους υποχρέωσαν να βγάλουν τα ρούχα τους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δυο νεαρών.
  Η στοχοποίηση ατόμων δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Πολλές φόρες στο παρελθόν έχουμε δει να διώκονται αγωνιστές, συνδικαλιστές, εργάτες επειδή απεργούν. Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι η αύξηση τέτοιων φαινομένων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να εφαρμόσει το μνημόνιο του Μαΐου που όλοι μαζί με την αντιπολίτευση αποδέχτηκαν πέρσι τον Αύγουστο. Έχει μπροστά της το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του Μετρό και του νερού Αθήνας Θεσσαλονίκης μέσω του υπερταμείου. Φέρνει αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα τσιγάρα, τα εισιτήρια κτλ. για να μαζέψει φόρους, έρχονται απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις συντάξεων, υπερφορολόγηση αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών, ετοιμάζει νόμο για κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση, γι αυτό και εντείνει τη βία και την καταστολή προκειμένου να περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να χτυπήσει τον εχθρό λαό. Ξέρει η κυβέρνηση ότι η διάρκεια της εξαρτάτε από το πόσο χρήσιμη θα είναι στα αφεντικά της, το κεφάλαιο, την Ε.Ε, το ΔΝΤ, τους μηχανισμούς του αστικού κράτους.
  Η απάντηση μας είναι η συμμετοχή μας στους αγώνες που έρχονται, στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Δε θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία και την καταστολή. Μπορούμε να τους νικήσουμε.
Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

google page rank