Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πάλι αίμα στην Τουρκία! – Δυο νεκροί και 21 τραυματίες από έκρηξη στα Άδανα

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 21 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο πάρκινγκ, έξω από το γραφείο του κυβερνήνη της πόλης Άδανα στη νότια Τουρκία.  
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μουεζίνογλου, την επίθεση πραγματοποίησαν ένοπλοι κούρδοι του PKK, όπως μετέδωσε το CNN Turk, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Ο υπουργός δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οπτικό υλικό δείχνει ένα αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες, σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης έξω από το κτίριο και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και τμήματα της πρόσοψης του κτιρίου ξεκόλλησαν.

Τα Άδανα βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας και 16 χιλιόμετρα από την Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ, την οποία οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Τον Μάρτιο, οι οικογένειες των αμερικανών στρατιωτικών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα Άδανα και κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας για λόγους ασφαλείας. «Η καταραμένη τρομοκρατία συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο τους πολίτες μας. Θα αναμετρηθούμε με αυτή την τρομοκρατία μέχρι τέλους στο όνομα της ανθρωπότητας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές σχέσεις Ομέρ Τσελίκ προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της πόλης.
Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις «συνεχίζουν τις επιθετικές τους προσπάθειες εναντίον αμερικανών πολιτών και άλλων ξένων στα Άδανα», ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει απευθύνει προειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.
newsit.gr
google page rank