Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Δ. Μακρής: Οι μόνοι που δεν φταίνε για τις πλημμύρες είναι οι πολίτες

Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που ειπώθηκαν από τους προλαλήσαντες.
Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάποιες αστείες δηλώσεις που έγιναν από την Δημοτική Αρχή που δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες που έχει αλλά επιρρίπτει ευθύνες στον Θεό και στην υψομετρική διαφορά στεριάς και θάλασσας που βρίσκεται το Μεσολόγγι… Είναι για γέλια και για κλάματα…
Δεν μπορώ επίσης να συμφωνήσω και με κάποιους της αντιπολίτευσης που πανηγύριζαν σε εισαγωγικά… πάνω στην καταστροφή των συμπολιτών μας.
Οι κύριοι αυτοί προφανώς αποποιούνται τις ευθύνες τους ή δεν κατάλαβαν ποτέ ότι είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό το αίσχος που ζήσαμε και ελπίζω να μην το ξαναζήσουμε στο μέλλον.
Υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να καταλογιστούν σε όλους όσους είχαν και στο κοντινό παρελθόν θέσεις που τους υποχρέωναν να παίρνουν αποφάσεις για την τοπική κοινωνία μας.
Όπως ο Κος ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Πρώην Δήμαρχος ο οποίος προφανώς το αντιπλημμυρικό έργο που έφτιαξε αν… έφτιαξε, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουμε την καταστροφή.
Ο Κος ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ Πρώην Αντινομάρχης πριν γίνουμε περιφέρεια, προφανώς ούτε αυτός ενδιαφέρθηκε και τόσο πολύ όταν πραγματικά είχε τον τρόπο και μπορούσε να συμβάλλει ώστε να φτιαχτεί ένα έργο υποδομής, το οποίο θα το βρίσκαμε σήμερα μπροστά μας.

Η Εταιρία ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, έχει τεράστια ευθύνη με τις επιχωματώσεις και το μπάζωμα στα φυσικά ρέματα και στα αυλάκια που προϋπήρχαν.
Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η φυσική ροή του νερού να έχει βρει άλλη διέξοδο και να έχουμε το αποτέλεσμα που είδαμε όλοι μας.
 Η ΔΕΗ αν και είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα από την πολιτική προστασία για ακραία καιρικά φαινόμενα ,αντί να θέσει αρκετό προσωπικό σε επιφυλακή διέθεσε μόλις Δυο άτομα τα οποία εκ τον πραγμάτων δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν στις βλάβες στις οποίες υπήρξαν.
ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον σκοπό οι άνθρωποι αυτοί υφίστανται ακόμα χωρίς την παραμικρή προσφορά υπηρεσίας.
Αυλάκια και ρέματα που ανήκουν στην δικαιοδοσία τους αποτελούν μια «ΖΟΥΓΚΛΑ» από καλάμια, χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια…
Τα Αντλιοστάσια δεν είναι συντηρημένα και πολλά δεν είναι πλέον λειτουργικά , από κλοπές εξαρτημάτων τους που έγιναν στο παρελθόν και δεν αποκαταστήθηκαν ποτέ…
Γεννήτριες που είναι απαραίτητα εργαλεία για τα Αντλιοστάσια ούτε αυτά υπάρχουν.
Δυστυχώς ευθύνες υπάρχουν και είναι πολλές και από πολλά χρόνια της οποίες ποτέ δεν αποδόθηκαν.
Οι μόνοι που πραγματικά δεν έχουν καμία ευθύνη είναι οι πολίτες που είδαν τις περιούσιες τους να καταστρέφονται από την αδράνεια και την ανευθυνότητα των υπευθύνων.
Οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη δυστυχώς δεν είναι σε θέση να τους προστατέψουν. Όπως και να χει οι πολίτες που υπέστησαν αυτήν την καταστροφή θα πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο.
Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει έστω και τώρα να κοιτάξουμε μπροστά και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι όλοι μαζί, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στον δήμο μας.
Μόνο με καλή συνεργασία και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι για τους πολίτες και για τον Δήμο που υπηρετούμε.
Το να στήνεις εμπόδια και να βάζεις τρικλοποδιές έχοντας ως απώτερο στόχο την προσωπική και πολιτική σου αναρρίχηση αδιαφορώντας για τους συνδημότες μας και το κοινό καλό εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει, δεν με βρίσκει σύμφωνο και δεν πρόκειται να υιοθετήσω αυτή την πρακτική την οποία θεωρώ πολιτική αλητεία…
Πολιτική Ανδρεία είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη όταν πραγματικά την έχεις.
Να μπορείς να βοηθήσεις τον πολιτικό αντίπαλο σου όταν πρόκειται για το κοινό καλό.
Και να μιλάς όταν πραγματικά νιώθεις ότι έχεις κάτι να πεις και να πράξεις.
Την πολιτική του πληρωμένου πρωτοσέλιδου κάποιας εφημερίδας και την πολιτική του "ισοπεδώνω τα πάντα" εγώ δεν πρόκειται να την ακολουθησω ποτέ.
Λυπάμαι όμως κάποιους που δυστυχώς επέλεξαν να το κάνουν και το κάνουν αυτό κατ΄ εξακολούθηση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος
Δημήτριος Ε Μακρής
google page rank