Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ για την επιδιόρθωση της ξύλινης αεροπεζογέφυρας στα Παλιάμπελα

Πριν δυο μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης της αεροπεζογέφυρας  στα Παλιάμπελα. Η γέφυρα αυτή  είχε εγκαταλειφθεί και δεν έγινε καμία παρέμβαση για την συντήρηση της, εδώ και δυο δεκαετίες περίπου από την κατασκευή της.  
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εδώ και 4 χρόνια περίπου η γέφυρα να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα με αποτέλεσμα να γίνει επικίνδυνη για τους Παλιαμπελιώτες και –τισσες που πηγαινοερχόταν πάνω σε  αυτή, κυρίως μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο αλλά και ηλικιωμένους.   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΥΤΡΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ 
Ο τότε πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Λύτρας με επιστολή του στις 12/6/2012 προς την Περιφέρεια στην αρμόδια υπηρεσία αλλά και προς το Δήμο τους καλούσε να ελέγξουν και να συντηρήσουν την ξύλινη γέφυρα διότι άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα. 
Όμως δεν στάθηκε σ’ αυτό αλλά έκανε και συναντήσεις στην περιφέρεια για το πρόβλημα αυτό.
Οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν τότε, παρόλο το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για την επικινδυνότητα της γέφυρας.
 Στις 20/8/2015 μιας και είχε εκλεγεί και πάλι πρόεδρος με το συνδυασμό του Γιώργου Αποστολάκη έστειλε ξανά επιστολή στην Περιφέρεια  και τους εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να γίνει έλεγχος της στατικότητος, αλλαγή ξύλων κλπ.
Με τις συνεχείς παρεμβάσεις του στην Περιφέρεια, διότι εκεί υπάγεται το έργο, αυτό πριν 8 μήνες, η αρμόδια υπηρεσία έστειλε μηχανικούς και τεχνικούς και έγινε έλεγχος και κρίθηκε ακατάλληλη και έτσι απαγορεύτηκε να πηγαινοέρχονται πάνω σε αυτή, έτσι ώστε να διασχίζουν την εθνική οδό με μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος.
1η Επιστολή στην Περιφέρεια το 2012 
Και οι  δύο δήμαρχοι του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας Νικόλαος Σολδάτος και Γιώργος Αποστολάκης όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος κ. Δημήτριος  Λύτρας, προσπαθούσαν και πίεζαν ο καθένας με τον τρόπο και τη δυναμική του, την Περιφέρεια για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. (Ήταν στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας και ο δήμος δεν μπορούσε να παρέμβει διότι αν γινόταν κανένα ατύχημα θα ήταν υπεύθυνος αυτός).
Μετά τις ανάλογες παρεμβάσεις του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιου Αποστολάκη προς την Περιφέρεια και του προέδρου Δημήτρη Λύτρα που δεν σταμάτησε τόσα χρόνια να αγωνίζεται για το πρόβλημα αυτό, προχτές η Περιφέρεια έστειλε συνεργείο που επισκευάζει την αεροπεζογέφυρα. Για την οποία έκανε παρέμβαση και ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος στον Περιφερειάρχη, αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιαμπέλων "Ο ΜΥΛΟΣ" , όπως και ο βουλευτής Νίκος Μωραίτης. 
Με λίγα λόγια λοιπόν οι αγώνες του προέδρου δικαιώνονται έως ένα σημείο, μετά την παρέμβαση του υπεύθυνου Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα αλλά και της κας Σταρακά.  
 Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Δημήτριος Λύτρας «αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα όσα έχουν γραφεί για την επισκευή της αερογέφυρας και τα Παλιάμπελα έχουν πρόεδρο που παλεύει καθημερινά για τα προβλήματα του χωριού»
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
2η επιστολή 20/8/2015

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:








google page rank