Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Έμενε στην Αιτωλοακαρνανία και έκλεβε Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Τελεσίδικα σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάσθηκε ο Αλβανός που κατοικούσε στην Αιτωλοακαρνανία και έκλεβε αυτοκίνητα από τη Μεσσηνία. Χθες η υπόθεσή του, σε ό,τι αφορά την έφεση από το πρωτόδικο δικαστήριο, επρόκειτο να συζητηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όμως ούτε ο ίδιος παρουσιάσθηκε ούτε δικηγόρο έβαλε.
Ο συγκεκριμένος Αλβανός έχει κριθεί ένοχος για διακεκριμένες κλοπές, μαζί με ομοεθνείς τους, κάποιοι από τους οποίους διαφεύγουν και άλλοι έχουν καταδικασθεί.
Με διαφυγή από Σπάρτη

Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάσθηκε διαπράχθηκαν το 2010. Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο της χρονιάς εκείνης από την οδό Αλαγονίας στην Καλαμάτα αφαίρεσαν αυτοκίνητο. Σε αυτό υπήρχαν προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας, δύο κάρτες τραπεζών, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και ένα εκλογικό βιβλιάριο.
Την ίδια νύχτα έκλεψαν δεύτερο αυτοκίνητο, αυτή τη φορά από την περιοχή της Αρτεμισίας. Αυτό ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι του ιδιοκτήτη, χωρίς να είναι κλειδωμένο.
Την επόμενη ημέρα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λακωνίας σε ελέγχους που έκαναν εντόπισαν τα δύο αυτοκίνητα να κινούνται στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης και τα οδηγούσαν δύο άλλοι Αλβανοί. Στο ένα, μάλιστα, βρέθηκε το διαβατήριο του κατηγορούμενου  Αλβανού, ενώ και στα δύο πολλά διαρρηκτικά εργαλεία.
Τότε, οι Αλβανοί είχαν υποστηρίξει ότι ο κατηγορούμενος ομοεθνής τους, τους τα είχε πουλήσει αντί 500 ευρώ το καθένα και οι ίδιοι δε γνώριζαν ότι είναι κλεμμένα.
Παρά τα επιβαρυντικά στοιχεία, ο κατηγορούμενος Αλβανός είχε αρνηθεί την ανάμειξή του, υποστηρίζοντας ότι είχε χάσει το διαβατήριό του από το 2008 και δεν είχε έρθει ποτέ στην Καλαμάτα.

tharrosnews.gr
google page rank