Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Προχωράει το έργο αγροτικής οδοποιίας στη θέση «Μουτζούρια» στην Κατούνα


Οι εργασίες βρίσκονται σε καλό στάδιο και η διάνοιξη με τα χωματουργικά κοντεύει να τελειώσει, θα συνεχιστεί με τα τεχνικά έργα, την οδοστρωσία, τα ασφαλτικά κλπ.

Από τα βασικά προβλήματα της ορεινής περιοχής μας είναι η αγροτική οδοποιία έτσι ώστε να είναι εύκολη με λιγότερα έξοδα η διάβαση των αγροτοκτηνοτρόφων. Το οδικό δίκτυο που ξεκινάει περίπου από την περιοχή «Αναγνώστου Λάκκος» από το οδικό δίκτυο Κατούνα – Τρύφος και κατευθύνεται κάθετα αριστερά ανάμεσα από τις περιοχές «χώνες» και «Αγκίστρα» και καταλήγει κοντά στην δεύτερη βρύση που συναντάμε μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Νήσσας. 
Το έργο είναι στην 4η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ». Μέτρο 321
Το έργο θα εξυπηρετεί κυρίως αγροτοκτηνοτρόφους στην περιοχή Μουτζούρια.
Έχει τον τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - ΠΑΛΙΟΠΗΓΑΔΟ - ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΑ  Δ. E. ΜΕΔΕΩΝΟΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013 ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  75% ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΤΑΑ ΚΑΙ 25% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ. Ποσό:  608.000 Ευρώ  ( με  Φ.Π.Α. 23 %)
Η Τεχνική περιγραφή λέει: Το αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή Μουτζούρια που βρίσκεται στην περιοχή της Κατούνας στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.
Ο εν΄ λόγω δρόμος έχει συνολικό μήκος 3.000,00 μέτρα περίπου.
Η βελτίωση συνίσταται, στην διαπλάτυνσή του, με προτεινόμενο πλάτος ίσο με  5,50 μέτρα, κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος του με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.

Παράλληλα προβλέπεται και η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή  των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του δρόμου.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ





google page rank