Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Γενική Συνέλευση CPMR: «Μεταναστευτικό», «Μακροπεριφέρειες», «Θαλάσσιες Υποθέσεις» και «Συνοχή» - Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με Περιφερειάρχη Αζορών

Στις εργασίες της 44ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR (Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) που πραγματοποιείται από χθες στις Αζόρες, συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, Απόστολος Κατσιφάρας.
Μεταναστευτικό, Μακροπεριφέρειες, Θαλάσσιες Υποθέσεις και Συνοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης, ημέρας συνεδριάσεων των Ομάδων Εργασίας με στόχο να επεξεργαστούν οι τελικές πολιτικές θέσεις της Γ.Σ. που θα τεθούν την κρίση του Σώματος σήμερα και αύριο.
Παράλληλα, η Ελληνική Αντιπροσωπεία συνεδρίασε  για τον καθορισμό της ελληνικής εκπροσώπησης στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR (εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους).

Υπενθυμίζεται ότι η 44η Γενική Συνέλευση περιλαμβάνει την εκλογή νέου Προέδρου της CPMR και τον ορισμό του νέου Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ούτως ή άλλως, αφού μετέχουν οι Πρόεδροι των Γεωγραφικών Επιτροπών και η Περιφέρειά μας κατέχει την προεδρία της Διαμεσογειακής. 
Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της CPMR πραγματοποιείται και η Ολομέλεια της Διαμεσογειακής Επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύσει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, με βασικό αντικείμενο τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις και την ενίσχυση της συνεργασίας στη λεκάνη της Μεσογείου.
Συνάντηση Κατσιφάρα με Περιφερειάρχη Αζορών
Στο περιθώριο των συνεδριάσεων ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας είχε συνάντηση με τον Βάσκο Κορντέιρο, Περιφερειάρχη Αζορών και νυν Πρόεδρο CPMR, τον οποίο και συνεχάρη εγκάρδια, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο επανεκλέγη για δεύτερη φορά στις Περιφερειακές Εκλογές της Πορτογαλίας, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία, αφού έχει θέσει εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της CPMR.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα λιμενικών υποδομών και τουρισμού κρουαζιέρας, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει τις αναβαθμισμένες πλέον υποδομές υποδοχής κρουαζιερόπλοιων μέσω του ΕΣΠΑ στο Κατάκολο και δέχεται χιλιάδες τουρίστες, ενώ και οι Αζόρες είναι στάση για τα κρουαζιερόπλοια της Μεσογείου και για αυτά της Καραϊβικής. 
Από την πλευρά του ο κ. Κορντέιρο ευχαρίστησε τον Απόστολο Κατσιφάρα για την μέχρι σήμερα συνεργασία εντός της CPMR.

google page rank