Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Eργαζόμενη κινδυνεύει με ακρωτηριασμό στο ένα πόδι μετά από ατύχημα

Η εργαζόμενη έχει ήδη υποβληθεί σε πολύωρη επέμβαση και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.
Το παραπάνω εργατικό ατύχημα καταγγέλει με σχετική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Συνδικάτο Τροφίμων -ποτών
“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ
Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, στην επιχείρηση ΝΟΥΣΙΑΣ στη ΒΙΠΕ, η εργοδοσία έστειλε εργαζόμενες να συσκευάσουν τα γλυκά της σε άλλη επιχείρηση, σε άγνωστο χώρο, όπου και έγινε το εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να κομματιαστεί σε ράμπα το πόδι της συναδέλφου ΛΜ
Η συνάδελφος έχει ήδη υποβληθεί σε πολύωρη επέμβαση και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της συνολικής κατάστασης στον κλάδο. Όταν οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, συχνά χωρίς διαλείμματα, με μεγάλη πίεση, φωνές και απειλές από τους υπεύθυνους. Όταν δουλεύουν με ακατάλληλο εξοπλισμό και χωρίς μέτρα ασφαλείας, αφού αυτά θεωρούνται κόστος για την εργοδοσία.
Οι επιλογές που έχουμε είναι είτε να αγωνιστούμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά και να προστατεύσουμε την ίδια μας τη σωματική ακεραιότητα είτε να περιμένουμε τον επόμενο.
Την ίδια στιγμή η ασφάλεια στο χώρο δουλειάς δεν είναι άσχετη με τα υπόλοιπα εργασιακά ζητήματα. Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκονται παράνομα σε εκ περιτροπής 3μηέρη εργασία εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια.
Τώρα είναι η ώρα όλοι να σκεφτούμε καλά. Η εργοδοσία δε θα μείνει εδώ, δε θα χορτάσει από κέρδη, δε θα πάψει να προσπαθεί να επιβληθεί στον ανταγωνισμό.
Να μην τους αφήσουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.
Με τη δράση του κλαδικού σωματείου και της ομοσπονδίας έχουμε εμποδίσει πλευρές της επίθεσης της εργοδοσίας.
Την ίδια στιγμή απαιτείται να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να δυναμώσουμε τη φωνή μας, από καλύτερη θέση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, να έχουμε ανθρώπινα ωράρια με τα απαραίτητα διαλείμματα.”
πηγή:epirus-tv-news.gr
google page rank