Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τι είπαν Αποστολάκης, Σταρακά με τα στελέχη της Fraport στην οποία έχει παραχωρηθεί το Αεροδρόμιο Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας


Πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2016 στην Αθήνα συνάντηση στελεχών της Fraport στην οποία έχει παραχωρηθεί  το Αεροδρόμιο του Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας, με τον Δήμαρχο Ακτίου- Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά στα πλαίσια της  έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου από την  Fraport για  την περαιτέρω ανάπτυξή του, πράγμα που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. 
Η συνάντηση αυτή έγινε την Τετάρτη 9/11/2016 στα κεντρικά γραφεία της Fraport και είναι η δεύτερη μιας και η πρώτη είχε γίνει στην Βόνιτσα στις 8/4/2016. 
Το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος μας είναι μεγάλο γιατί υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από το Αεροδρόμιο του Ακτίου, που συνδέονται με την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. 
Στην συνάντηση συζήτηση  για το Αεροδρομιο του Ακτίου της κοινοπραξίας FRAPORT που έχει πάρει 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα έλαβαν μέρος τα παρακάτω στελέχη:
O κος Κώστας Παπακωνσταντίνου Διευθυντικό στέλεχος  Fraport Greece, o κος Alexander Zinell Διευθύνων Σύμβουλος Fraport Greece & κος Bernd-Andreas Becker Chief Master Planner Fraport Greece. 
Η συνάντηση  ήταν σε καλό κλίμα, με επίκεντρο πάντα την λειτουργία του αεροδρομίου που σύμφωνα με τα στοιχεία αναδεικνύεται σε ένα από τα κορυφαία περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. 
Συζητήθηκαν και δρομολογούνται πολλά θέματα και προτάσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, μιας και η Fraport έχει μεγάλη εμπειρία και  τεχνογνωσία, αφού διαχειρίζεται με εξαιρετική επιτυχία πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως. 
Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι η πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής συνάντησης, στο Δήμο μας  μέχρι το Μάιο των στελεχών  της κοινοπραξίας με τους φορείς αλλά  και τους πολίτες  που θα αφορά στο πρόγραμμα  βελτίωσης των εγκαταστάσεων και της αναβάθμισης των υπηρεσιών στο Άκτιο.  
Επίσης αποφασίστηκε η προσέγγιση και ενημέρωση και άλλων εταιρειών για δρομολόγια έτσι ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά με καλύτερες τιμές. 
Απαραίτητη κρίθηκε η ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος όπως και η αναβάθμιση της πυροσβεστικής. Επίσης η συνεργασία με τα επιμελητήρια (Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Ηπείρου) για την καλύτερη τουριστική ενημέρωση και ανάπτυξη καθώς και η ποσόστωση στις προσλήψεις που θα γίνουν να αφορά σε ανέργους από την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά την ευρύτερη περιοχή.  
Χρήσιμες θα είναι και οι συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς με επαγγελματίες  από την Αιτ/νία, όπως και να υπάρχει αίθουσα προβολής τοπικών προϊόντων και τουριστικής ενημέρωσης, όπως και διάφορες τουριστικές καμπάνιες για την Αιτωλοακαρνανία στην οποία  ανήκει το Αεροδρόμιο. 
Κορυφαίας  σημασίας κρίνεται και η συμφωνία για την δημιουργία ενός χώρου/μουσείου κοντά στο Αεροδρόμιο ώστε   να αναδειχθεί  το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.) με την τεράστιο παγκόσμιο αντίκτυπο .
Επίσης παρουσιάσθηκαν σχεδιαγράμματα του Αεροδρομίου που είναι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας μιας και η Fraport  θα επενδύσει πολλά εκατ. € για τη βελτίωση του αεροδρομίου άμεσα αλλά και στα επόμενα χρόνια, ενώ θα πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για συντήρηση και επισκευή, καθώς και για αύξηση της χωρητικότητας, με βάση την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης.
Τέλος συμφώνησαν πως οι προσπάθειες θα είναι κοινές,  μιας και από τις δύο πλευρές υπάρχει η διάθεση για συνεργασία, το κλίμα είναι εξαιρετικό και ο στόχος είναι η ανάπτυξη του  αεροδρομίου Ακτίου –Βόνιτσας  ως κινητήριος μοχλός , με πολλαπλά  οφέλη για την περιοχή μας και τους κατοίκους της. 
Οι συναντήσεις πλέον θα γίνονται σε τακτά διαστήματα έτσι ώστε να δρομολογηθούν και να πραγματοποιηθούν όλες οι προαναφερόμενες συμφωνίες. 
Γραφείο τύπου Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας 

google page rank