Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΓΑ οικογενειακά επιδόματα: Πότε θα γίνει η πληρωμή

Το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προγραμματίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ να καταβάλλουν την δ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News. 
Ο στόχος που έχει τεθεί είναι τα επιδόματα αυτά να χορηγηθούν στους δικαιούχους, πριν από τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι το χρονικό όριο, βάσει νόμου, είναι η 20η Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς. Ένας στόχος που μοιάζει εφικτό να πραγματοποιηθεί, μιας και έχουν σχεδόν καταλήξει στο σύνολο των δικαιούχων που θα λάβουν τα συγκεκριμένα επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), όπως και στο κονδύλι που απαιτείται. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 770 χιλιάδες οι δικαιούχοι, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης, είναι πιθανό να προσεγγίσει τα 185 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ. 
Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων.
www.dikaiologitika.gr
google page rank