Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πριν τα Χριστούγεννα η Εξισωτική Αποζημίωση

Πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του 100% της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016, ύψους 243,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, κατά την διάρκεια συνάντησης φορέων που εκπροσωπούν τον τομέα του γάλακτος, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. 
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού, μετά την εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νικόλαος Παλάσκας- Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ο Νικόλαος Μπίζιος-μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, (Σ.Ε.Β.ΓΑ.Π.), ο Ιωάννης Γκρίνιας- αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιάννης Κόκουρας. 

Ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε πως στηρίζει το αίτημα των κτηνοτρόφων και του Συνδέσμου Βιομηχανιών να προχωρήσουν στην δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης και τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία της φέτας και ειδικότερα της κτηνοτροφίας. Επίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει την ονομασία της φέτας, με δύο καίριες παρεμβάσεις το καλοκαίρι του 2015 και τον φετινό Μάιο, οπότε και πετύχαμε τη δέσμευση της Ε.Ε. να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς για την προστασία του εθνικού μας προϊόντος.

e-ea.gr
google page rank