Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Εργα €330 εκατ. στα 14 αεροδρόμια για αναβάθμιση υποδομών Τι θα γίνει στο Ακτιο;

Τι προβλέπει το πλάνο της κοινοπραξίας Fraport - Slentel για την προσεχή 4ετία
Εργα €330 εκατ. στα 14 αεροδρόμια  για αναβάθμιση υποδομών
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σχεδιάζεται επέκταση του αεροσταθμού κατά 35.000 τ.μ. καθώς βρίσκεται στα όρια της χωρητικότητάς του, ενώ προγραμματίζονται άλλες δύο επεκτάσεις βάσει των προβλέψεων της επιβατικής κίνησης
Το πλάνο ανάπτυξης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία αναλαμβάνει για 40 χρόνια η κοινοπραξία Fraport - Slentel, φέρνει στο φως «Το Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει να εκτελέσει στην προσεχή τετραετία έργα αναβάθμισης των υποδομών ύψους 330 εκατ. ευρώ, λειτουργώντας παράλληλα τα αεροδρόμια. Βέβαια, αυτό θα είναι το πρώτο κύμα έργων, καθώς στη συνέχεια και καθ' όλη την περίοδο της παραχώρησης θα υπάρξουν και νέα έργα αναβάθμισης και βαριάς συντήρησης των αερολιμένων.
Στο Ακτιο κρίνεται απαραίτητη η επέκταση του πλάτους της λωρίδας του διαδρόμου κατά 75 μέτρα προκειμένου να συνάδει με τα διεθνή στάνταρ, στο πλαίσιο της οποίας θα απαιτηθεί μετατόπιση ή εκχέρσωση της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας τέλους διαδρόμου, ενώ οι υφιστάμενες παρεκκλίσεις θα συνεχιστούν. Παράλληλα, προγραμματίζεται επέκταση του τερματικού σταθμού κατά τέσσερα στρέμματα - και ακόμη μία στο μέλλον.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 1940 - 1948 ΜΑΡΤΗΣ <ο μαρτυριάρης μήνας> του Γιώργου Μπελεσιώτη

Τα ήθη και τα έθιμα στα παιδικά μου χρόνια, δεν είχανε τελειωμό και πάντα τα τηρούσαμε, μ ευλάβεια. 
Ένα από αυτά, ήταν και ο Μάρτης που κρεμάγαμε στο λαιμό μας.
Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στα Ελευσίνια μυστήρια και αναφέρεται και απ τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο σαν ειδωλολατρικό έθιμο.
Για μας, οι τρεις πρώτες μέρες του μήνα, ήταν <οι μέρες της γριάς> γιατί ο μήνας αυτός έχει τις περισσότερες καιρικές μεταβολές. 
Τρεις φορές εχιόνισε και πάλι το μετάνοιωσε.
Τον Μάρτη μήνα, ο ήλιος είναι πολύ καυτερός και οι μανάδες που είχαν κοπέλες της παντρειάς, δεν τις αφήνανε να τις δει ο ήλιος του Μαρτιού - για να μη μαυρίσουν- και να τις παραδώσουνε στο γαμπρό, άσπρες κι αφράτες.

Σοβαρός τραυματισμός 24χρονης υπαξιωματικού από έκρηξη στην Αεροπορική Μονάδα του Αράξου- Χειρουργείται στο Νοσοκοκείο Ρίου

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε μια 24χρονη υπαξιωματικός μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην Αεροπορική Μονάδα του Αράξου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 24χρονη έπαιρνε μέρος σε μεταφορά καυσίμων μέχρι την πίστα με τα μαχητικά αεροσκάφη, όταν ξαφνικά σημειώθηκε η έκρηξη με αποτέλεσνα να επικρατήσει πανικός.
Η 24χρονη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου και χειρουργείται ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το προσωπικό της μονάδας ήταν σε επιφυλακή, λόγω διήμερης άσκησης που πραγματοποιείται στην μονάδα.

thebest.gr

Διακοπή νερού στη Βόνιτσα Τρίτη 1-3-2016 και από ώρα 8.00 το πρωί έως τις 3:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη   1-3-2016  και από ώρα 8.00 το πρωί  έως τις 3:00 το μεσημέρι  λόγω  σύνδεσης νέου και παλιού δικτύου  ύδρευσης θα γίνει διακοπή νερού στη Βόνιτσα.  Οι συχνές διακοπές θα συνεχιστούν μέχρι το Μάιο. 
Από την Υπηρεσία θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.
Παρακαλούμε  για την κατανόηση των συμπολιτών.
Εκ του Δήμου

Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων «75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ»


Έγινε την Τρίτη 23 Φλεβάρη στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής παρουσία τεσσάρων ΕΑΜιτών που εικονίζονται στα γραμματόσημα και της οικογένειας του Λάκη Σάντα η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ».
Η σειρά αποτελείται από πέντε γραμματόσημα αφιερωμένα στους Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλη Γλέζο, Στέλιο Ζαμάνο, Κώστα Μαραγκουδάκη και Απόστολο (Λάκη) Σάντα, στα πρόσωπα των οποίων τιμώνται, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ΕΛ.ΤΑ., εκατομμύρια αγωνιστές και αγωνίστριες που συσπειρώθηκαν κάτω από τη σημαία μίας ενιαίας πατριωτικής απελευθερωτικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θάνατο του 25χρονου στο τροχαίο

Χθες, 28-02-2016, το απόγευμα, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λευκάδας- Αγίου Νικήτα, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Λευκάδας.

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο που είπαν σήμερα στον Γιώργο

Σε κλίμα  οδύνης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Γιώργο Θεοδοσίου  η κηδεία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου -  Κάμπου Αμπελακίου. 
 Ήταν μόλις 25 ετών όταν χθες το απόγευμα   που κινούνταν με το Ι.Χ.Ε  μάρκα Audi A3  που οδηγούσε έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε μάντρα στην οδό Αναπαύσεως στην Λευκάδα.
 Τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένεια του «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει»
δείτε φωτο:

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης Σπύρος Διαμαντόπουλος, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το πλούσιο περιβάλλον-οικοσύστημα σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα - πολιτιστικά αποθέματα του διευρυμένου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.


   Ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.urbotour.com  απεικονίζονται τα αξιοθέατα του Δήμου μας, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν barcodes στα αντίστοιχα σημεία ενδιαφέροντος μέσω των οποίων θα παρέχεται ηλεκτρονική ενημέρωση για το κάθε αξιοθέατο. Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν αρκετοί συνδημότες μας ώστε να συμμετέχουν και εντέλει να παραχωρήσουν φωτογραφικό υλικό προς ψηφιακή αξιοποίηση από πλευράς Δήμου, με τελικό αποδέκτη τον εν δυνάμει επισκέπτη της πόλης αλλά και τους ίδιους τους δημότες. .......

Παράταση της Διαβούλευσης για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μέχρι τις 15 Μαρτίου παρατείνεται η διαβούλευση επί της Μελέτης «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του Περιφερειακού Πλαισίου  Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Δυτικής Ελλάδος», όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής.


Έτσι το Σώμα ανέβαλε την έκδοση γνώμης του επί της Μελέτης και πλέον καλούνται άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη μελέτη που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τις αλλαγές στις χρήσεις γης με στόχευση την οικονομική και αστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. ......

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύδρευση του Αιτωλικού

   Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης αυτό της ύδρευσης του Αιτωλικού, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εισήγησης του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, το οποίο αφορούσε τις ενέργειες και παρεμβάσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ έως σήμερα.


   Στην συνεδρίαση, παρευρίσκονται κάτοικοι του Αιτωλικού, οι οποίοι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγ. Κότσαλος, θα έχουν την δυνατότητα στο πλαίσιο της συνεδρίασης, να εκφράσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

   Ο Νίκος Καραπάνος στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησής του ανέφερε:

   «Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αφορά σε ένα και μοναδικό θέμα. Το νερό Αιτωλικού. Και γίνεται σήμερα, γιατί η ΔΕΥΑΜ ολοκλήρωσε μία σειρά ενεργειών που υποδείχτηκαν να γίνουν από την Διεύθυνση Υγείας με την πεποίθηση, ότι θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην απαλλαγή του νερού της πηγής Κεφαλόβρυσου από το μικροβιακό φορτίο που έχει εμφανιστεί τα τελευταία τουλάχιστον δέκα πέντε χρόνια. ......

“190 χρόνια από τη μάχη του Ντολμά”

Εκδηλώσεις στο Αιτωλικό με αφορμή την επέτειο της μεγάλης μάχης του Ντολμά... Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ολοκληρώθηκαν στο Αιτωλικό, οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής αφιερωμένες στον Γρηγόρη Λιακατά και τους υπερασπιστές του Ντολμά.
Πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι από το Δήμο Μεσολογγίου καθώς και το νομό, συμμετείχαν στην επέτειο των 190 χρόνων της μάχης του Ντολμά, η οποία περιελάμβανε πομπή τμημάτων παραδοσιακών ενδυμασιών συνοδεία φιλαρμονικών το βράδυ του Σαββάτου καθώς επίσης και το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού.
Στο μνημείο της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς. Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Αγ. Κότσαλος, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι.
Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:

ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος



Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Συνολικά ψήφισαν 474 εισαγγελείς όλων των βαθμών και μετά την καταμέτρηση των ψήφων βρέθηκαν έγκυρα ψηφοδέλτια 462 και άκυρα 12.
Δεν επανεξελέγησαν οι έως τώρα πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης αντεισαγγελείς Εφετών Κ. Τζαβέλλας και Δ. Ζημιανίτης, αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταμέτρηση τα αποτελέσματα σε σταυρούς προτίμησης έχουν ως εξής:
ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ Δημήτριος Εισαγγελέας Εφετών 157,

Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης απο το Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων TA KOPONTA

Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων TA KOPONTA την Κυριακή 6/3/2016 ώρα 11 π.μ.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην επίσκεψη που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 6/3/2016 ώρα 11 π.μ. Το εισιτήριο και τα έξοδα για τον ξεναγό θα καλυφθούν από το Σύλλογό μας.
Η συνάντησή μας θα γίνει στην είσοδο του Μουσείου.
Η επισκευή-ξενάγηση προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα είναι για όλους μας μια χρήσιμη εμπειρία γιατί θα μας κάνει πλουσιότερους σε γνώσεις αναφορικά με τον αρχαίο ελληνικό μας πολιτισμό.
Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνήστε στο 210-3470021 (Αλ. Σάββας).

Δικογραφία σε βάρος αστυνομικών για καταδίωξη και σύλληψη δύο ατόμων στο Αντιρρίο

Δύο άνδρες Ρομά συνελήφθησαν στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 25/2 μετά από συντονισμένη προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΟΠΚΕ –ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
Οι δράστες μετά από προσπάθεια τους να ληστέψουν οικία στο Περιθώρι έγιναν αντιληπτοί και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν στο Αντίρριο αφού πρώτα στήθηκε οδόφραγμα προκειμένου να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία τους. Πριν ακινητοποιηθεί το όχημα των δραστών, δύο εκ των συμμετεχόντων αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Ναυπάκτου, προέβησαν σε πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.

Την Tσικνοπέμπτη η 3η τάξη του ενιαίου Λυκείου Βόνιτσας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο Όπως Παλιά


Κανδηλιώτικο Καρναβάλι την Κυριακή 13 Μαρτιου 2016


Το ΚΔΑΠ Βόνιτσας παρουσιάζει το δρώμενο "Γληράκης" junior την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016


Στράτου Αγρινίου: Πυροβόλησε κατά λάθος την πεθερά του!

Τα ξημερώματα σε χωριό της Δ.Ε. Στράτου του δήμου Αγρινίου  σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού 84χρονης από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, 59χρονος φέρεται να καθάριζε το κυνηγετικό όπλο του γιου του, στην οικία τους, όταν αυτό, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, εκπυρσοκρότησε  με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από σκάγια  η ηλικιωμένη στο δεξί της πόδι.
Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Αγρινίου και αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του 59χρονου γαμπρού της για παράνομη οπλοχρησία και σωματική βλάβη από αμέλεια, καθώς και του γιου του, για παραβίαση των ορών ασφαλούς φύλαξης όπλου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το περιστατικό σημειώθηκε αργά τη νύχτα, στις δυο τα ξημερώματα συγκεκριμένα.
 agriniopress

Δανειστείτε αποκριάτικες στολές για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν αποκριάτικες στολές για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας θα μπορούν να τις προμηθευτούν από το κτίριο του Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας στην Ελευθερίου Βενιζέλου (κεντρική οδός) διπλά από το Γυμνάσιο - Λύκειο Βόνιτσας κατά τις ώρες 08:00-14:00 και 17:00-20:00.
ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Διοργάνωση εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιαμπέλων Ακτιου-Βόνιτσας ο Μύλος το 3ημερο της Αποκριάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιαμπέλων Ακτίου-Βόνιτσας "Ο Μύλος" σας προσκαλεί όλους στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για το 3ήμερο της Αποκριάς.
Το Σάββατο, 12/03/2016 και ώρα 10μμ, διοργανώνει λαϊκο-δημοτική βραδιά στο κέντρο "Must", με τους: Τσιλιάκο & Σάρρα, Σταματίου στο τραγούδι, Σταθόπουλο στο κλαρίνο. Φιλική (αφιλοκερδής) συμμετοχή του Σταύρος Γεροκωστόπουλος.
Την Κυριακή, 13/03/2016, το μεσημέρι, θα γίνει περιφορά του άρματος στους δρόμους του χωριού.
Τη Δευτέρα, 14/03/2016, θα εορταστούν τα κούλουμα και, στη συνέχεια, θα συνοδευτεί το άρμα στη Βόνιτσα, όπου θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου.
Καλή Σαρακοστή σε όλους!!! 

Ο Παναγιώτης Μαλτέζος πηρε την 54η θέση στον 9o Ημιμαραθώνιο Αγρινίου "Μιχάλης Κούσης"

Διεξήχθη στις 28 Φεβ. στο Αγρίνιο ο Ημιμαραθώνιος Αγρινίου (21,1 χιλ ). Παράλληλα υπήρχαν κ αγώνες 5 κ 10 χιλ κ 1 χιλ για τους μικρούς δρομείς !!
Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές και οι κάτοικοι των χωριών από όπου περνούσαν οι δρομείς , ήταν όλοι έξω στους δρόμους και τους χειροκροτούσαν , ενθάρρυναν για την προσπάθεια τους. Συμμετείχαν περίπου 300 δρομείς στα 21,1 χιλ από διάφορα μέρη της Ελλάδας !

Το χωριό μας τίμησε τον αγώνα δια μέσω  του υπερμαραθωνοδρόμου μας Μαλτέζου Παναγιώτη, όπου κ τερμάτισε επιτυχώς, με χρόνο 1 ώρα κ 38 λεπτά . Κατεταγη στην 54η θέση Γενικής και 26η θέση  Ηλικιακής Κατηγορίας !!!

Αντιπροσωπεία του μπλόκου Αγίου Νικολάου Βόνιτσας στο Κιλελέρ

Τιμή στους Θεσσαλούς κολίγους – Συνεχίζουν από τη Δευτέρα με διαφορετικές μορφές τον αγώνα τους
1
Με μια μαζική συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες. Έστειλαν το μήνυμα ότι από τη Δευτέρα αλλάζουν μορφή πάλης και συνεχίζουν τον αγώνα τους με διαφορετικές μορφές.

Μεδεων Κατούνας - ΑΕ Χρυσοβίτσας 6-0 (Φωτο)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


Δεν έχω σπίτι, πίσω για να ΄ρθω
ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ,
δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά
να περπατήσω μια Πρωτομαγιά.
Ακούω τον Βασίλη Λέκκα να τραγουδάει τους πρώτους στίχους απ’ το “Μάνα μου Ελλάς”, σε στίχους Γκάτσου και μουσική Ξαρχάκου. Είναι ένας αμανές, σαν αυτούς που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Οι τσέτες κι οι Νεότουρκοι του Κεμάλ έσφαζαν τους χριστιανούς, Αρμένηδες και Έλληνες. Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρακολουθούσαν αμέτοχες. Εκείνες το προκάλεσαν, η αστάθεια κι ο πόλεμος τις κάνει πιο δυνατές. Μιλιούνια οι πρόσφυγες εγκατέλειπαν τις εστίες τους, το χώμα των προγόνων τους και πνίγονταν στο Αιγαίο, για να φτάσουν στη “Μάνα μου Ελλάς”.
Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
εσύ φοράς τ’ αρχαία σου στολίδια
και δε δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς,
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Συνεστίαση Συλλόγου Δρυμιωτών Αθήνας

Ο Σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας σας προσκαλεί στην φετινή συνεστίαση που θα γίνει την Κυριακή και ώρα 2 το μεσημέρι 6 Μαρτίου στις Μουσικές Διαδρομές (Πατησίων 208)
Πρόσκληση 20ευρώ

Απαγορεύθηκε η διέλευση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Διεκόπη η διέλευση από τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
Ειδικότερα, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των πλοίων στο πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, ενώ έχουν τεθεί περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων στην γέφυρα.
Όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, έχει απαγορευθεί η διέλευση από τη γέφυρα σε δίκυκλα και τροχόσπιτα, καθώς και σε κενά φορτίου φορτηγά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόνιτσας η ημερίδα με θέμα «Παιδική Διατροφή»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόνιτσας η ημερίδα με θέμα «Παιδική Διατροφή» με ομιλήτρια την κ. Βάσια Χασακή, κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο. 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κ.Δ.Α.Π. Βόνιτσας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων , τις δύο αθλητικές ομάδες της πόλης μας, τον ΠΑΣ Αμβρακικό και τον ΑΟ Βόνιτσας και τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.



Άρχισαν οι προετοιμασίες για το γαϊτανάκι στη Βόνιτσα


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Νεκρός 27χρονος από την Αμφιλοχία σε τροχαίο στη Λευκάδα

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν λίγο σε τροχαίο στη Λευκάδα στην οδό Αναπαύσεως ο 27χρονος Γ.Θ. Ο άτυχος 27χρονος ο οποίος προκάλεσε το τροχαίο, καρφώθηκε πάνω σε μάντρα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Κατά τη μεταφορά του στο Γ.Ν Λευκάδας υπέκυψε από τα βαριά τραύματα που έφερε κυρίως στο κεφάλι.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή την παρουσία της στο παγκόσμιο κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο που διοργανώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Άρσης Βαρών σε πάγκο που έγινε στην Μαλαισία, καθώς ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία των -107 κιλών σήκωσε 235 κιλά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Διπλή επιτυχία για την χώρα μας στην ίδια κατηγορία, αφού το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε άλλος ένας Έλληνας, ο Κώστας Δήμου με 220 κιλά.
Και οι δύο αθλητές, έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρόκρισή τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.
 Ο Μάμαλος με επίδοση 235 κιλά, κατέλαβε την πρώτη θέση και πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, ενώ ο Δήμου σήκωσε 220 κιλά στην πρώτη προσπάθεια (είχε δύο άκυρες στα 225 και τα 229κ.) και έδωσε το αγωνιστικό του στίγμα ενόψει του κορυφαίου αγωνιστικού ραντεβού της Βραζιλίας.
Η ελληνική ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο έχει εξασφαλίσει πέντε θέσεις για τους Αγώνες του Ρίο, ενώ στην κατηγορία του Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη ευελπιστεί σε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής, κάτι που θα γίνει γνωστό τον προσεχή Απρίλιο.
Ανάμεσά τους ο συνδημότης μας Δημήτρης Μπακοχρήστος που είχε προκριθεί για την Ολυμπιάδα.
Αναλυτικά:

Πρέβεζα: Τραυματίστηκε κάνοντας παρά πέντε

Ατύχημα σημειώθηκε εχθές στην περιοχή της Κρανιάς στην Πρέβεζας όταν ένας άντρας τραυματίστηκε κάνοντας αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας έπεσε με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου παραμένει στην Ορθοπεδική κλινική με κατάγματα.
pamepreveza

ΣΚΟΡΠΙΕΣ…ΘΥΜΙΣΕΣ.......«Τι σκιάζεσαι ωρέ χαμένε, μη σ’κρατικοποιησ’νε τ’γαϊδούρα;».

Σε θυμάμαι να στρίβεις στο πρώτο σοκάκι και να κρύβεσαι γιατί είχε έρθει ο εισπράκτορας. Βλέπεις και τότε το κράτος φρόντιζε για σένα.
Σε θυμάμαι να κατεβάζεις τα ρολά του μαγαζιού σου και να κλείνεις τις πόρτες.
Ένδειξη σεβασμού και συμμετοχής στο πένθος, όταν πέρναγε το ξόδι.
Τώρα; Δε θέλω να μαυρίσω την ψυχή μου, αλλά το είδα πριν λίγα χρόνια, διάβασμα, φόρτωμα στ’αγροτικό και γραμμή για την Παναγιά. 
Σε θυμάμαι εκεί με τους ώμους, χαμένο στο παρελθόν να αναρωτιέσαι: Καλά, τόσα παιδιά έχουμε-παιδιά στυλιάρια-είναι σωστό; 
Σε θυμάμαι να μη δίνεις σακί άχυρο κι ας είχες δυο αθημωνιές περίσσευμα. Όμως σε είδα τα Χριστούγεννα να φιλεύεις ταϊνια. 
Σε θυμάμαι να κόβεις την αγραπίδα του συνορίτη σου-μοναδικό δέντρο στο χωράφι του-που το είχε να κρεμάσει το ψωμοσάκουλο να μη γεμίσει πουρδάλα ή να κάθεται στο θέρο για μια ανάσα. Σε θυμάμαι όμως να κόβεις το γαλατά το Μεγαλοβδόμαδο και να μοιράζεις το γάλα στη γειτονιά. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Του Ξηρομερίτη, δέκα φορές Άβυσσος. 
Σε θυμάμαι να κατεβαίνεις βιαστικά με το αγκαθό και το τυρί στο χέρι για να προλάβεις το λόγο του υποψήφιου βουλευτή που ήρθε να σου πουλήσει φύκια και να σε φωτίσει. 

Βραχογραφίες του 9ου αιώνα στο σπήλαιο του «κρεμαστού» Αγίου Νικολάου στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας (δείτε ένα υπέροχο βίντεο με αφηγητή τον Αείμνηστο Αθανάσιο Παλιούρα) Αξίζει να το επισκεφθούμε

Στη νότια πλευρά του όρους Αράκυνθος στην Αιτωλοακαρνανία, σε μία απότομη και δυσπρόσιτη πλαγία, ο ταξιδιώτης παρατηρεί το άνοιγμα ενός μικρού σπηλαίου… Είναι ο ναός του «Αγίου Νικολάου, του Κρεμαστού», που διαμορφώθηκε τον 9ο αιώνα!

Στις πέτρες του σπηλαίου, μοναχοί και ασκητές ζωγράφισαν τοιχογραφίες απαράμιλλης ομορφιάς… Την ονομασία «Άγιος Νικόλαος, ο Κρεμαστός», έδωσε ο βυζαντινός λόγιος Ιωάννης Απόκαυκος τον 13ο αιώνα…
Ο Ιωάννης Απόκαυκος ήταν μία από τις πιο «φωτισμένες» μορφές του Βυζαντινού Πολιτισμού. Γοητεύτηκε από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και δημιούργησε μοναστηριακό συγκρότημα, όπου μοναχοί και κληρικοί αντέγραφαν αρχαία κείμενα φιλοσοφίας από μισο-κατεστραμμένα χειρόγραφα, προκειμένου να τα σώσουν από την φθορά του χρόνου και να τα παραδώσουν στις μελλοντικές γενιές. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Ο ίδιος ο Ιωάννης συνέταξε κώδικες με το «κατ΄ έθιμον δίκαιο», στους οποίους οι σημερινοί ερευνητές βρίσκουν πολύτιμες πληροφορίες για τον ιδιωτικό βίο στον ελλαδικό χώρο τον 11ο και τον 12ο αιώνα. Ένας από τους κώδικες του Απόκαυκου βρίσκεται σήμερα στο μουσείο του Λονδίνου.

Η Συνεστίαση του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας "Φίλιππος ο Ακαρνάν" την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 το μεσημέρι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ»

Όταν η Κατούνα γιορτάζει είστε όλοι καλεσμένοι 

  Σας καλούμε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 1:00 το μεσημέρι  στην Αίθουσα εκδηλώσεων - Ταβέρνα –Μεζεδοπωλείο  «ο Άγγελος» στο Χαϊδάρι επί της οδού Καραϊσκάκη 1 και Κοραή στην συνεστίαση του Συλλόγου μας.  
Καλούμε όλους τους Κατουνιώτες και Κατουνιώτισες και φίλους του Συλλόγου μας να βρεθούμε όλοι μαζί να περάσουμε μια όμορφη μέρα. 
Τιμή πρόσκλησης: 17,00 € 
Περιλαμβάνει: Σαλάτα ορεκτικά ανά 4 άτομα  Α) διπλή σαλάτα εποχής ανάμεικτη, Β)βαρελίσια φέτα, Γ)Τζατζικι πολίτικο Δ)Τυροκροκέτες, Ε)Λουκάνικο χωριάτικο με πράσο, Ζ)Κοντοσούβλι χοιρινό Ρούμελης.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Μάχη της Κλείσοβας, όπου 100 Έλληνες συνέτριψαν 3500 Τουρκοαιγύπτιους αναβιώνει

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ 

 H ιστοσελίδα onairnews.gr σε άρθρο της αναφέρει την αναπαράσταση της "Μάχης Της Κλείσοβας" που πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά.

Την 25η Μαρτίου 1826, λίγες ημέρες πριν την μεγαλειώδη  Έξοδο της Φρουράς του Μεσολογγίου, δόθηκε μια απ’ τις συγκλονιστικότερες και φονικότερες μάχες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Η μάχη της Κλείσοβας. Οι ενωμένες Τουρκικές και Αιγυπτιακές δυνάμεις έθεσαν υπό αμφισβήτηση την Ελληνική κυριαρχία της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και της ομώνυμης νησίδος της, με απώτερο σκοπό  τον ολοκληρωτικό θαλάσσιο αποκλεισμό της πόλης. Με το πρώτο φως της ημέρας οι εχθρικές δυνάμεις προσέβαλαν την οχυρωμένη νησίδα την οποία υπεράσπιζαν ολιγάριθμοι Έλληνες μαχητές. Οι αναλογίες μεταξύ των εμπλεκομένων δυνάμεων ήταν συντριπτικά εις βάρος των αμυνομένων, αφού η φρουρά των 100 περίπου πολεμιστών θα έπρεπε να ακυρώσει κάθε επιθετική ενέργεια 6.000 χιλιάδων Τούρκων και Αιγυπτίων. .....

Τα βρόντηξε και έφυγε ο Λεβέντης απ’το συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Άρον άρον έφυγε από το συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ο Βασίλης Λεβέντης.

Αν και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στο συνέδριο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποχώρησε χωρίς να πει λέξη!

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων ενοχλήθηκε από τη σειρά των ομιλητών.
.......

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του 9ου ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου στη μνήμη του Μιχάλη ΚΟΥΣΗ

Την Κυριακή (28-2-2016) στα πλαίσιο της διεξαγωγής του 9ου ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου, συνολικής απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, στη μνήμη του Μιχάλη ΚΟΥΣΗ, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αγρινίου – Θέρμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγρίνιο και εκτροπή αυτών μέσω παρακαμπτήριων οδών κατά τις ώρες 10.30 έως και 12.00.
  • Σταδιακή ακινητοποίηση οχημάτων ή εκτροπή αυτών μέσω παρακαμπτήριων οδών, στην Ε.Ο. Αγρινίου Θέρμου από το 8ο χιλιόμετρο (Καινούργιο) έως το 16ο χιλιόμετρο (Βαρεία) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θέρμο, από ώρα 10:00 έως 13:00.
  • Σταδιακή ακινητοποίηση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Παναιτωλιου – Καινούργιου και την εκτροπή τους μέσω παρακαμπτήριων οδών, από ώρα 10:00 έως 13:30.......

Ζωοκλοπή στη Βόνιτσα

Έξι αρνιά αφαίρεσαν άγνωστοι νυχτερινές ώρες από 24 έως 25 του μήνα, από στάνη σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. 

Ο ιδιοκτήτης υπεβαλε μήνυση και οι δράστες αναζητούνται.

πηγή:  http://sinidisi.gr

«Φως στο Τούνελ»: ο γρίφος της εξαφάνισης του Οδυσσέα Γαλάνη από το Θύρρειο.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη ,που είναι σε εξέλιξη, καταπιάνεται με την εξαφάνιση του Οδυσσέα Γαλάνη από το Θύρρειο του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

Ο Οδυσσέας Γαλάνης ,52 χρόνων τότε, στις 16 Δεκεμβρίου 2007  ημέρα που πέθανε ο αδερφός του, έφυγε σοκαρισμένος προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής στην οικογένεια του.
Για ένα ολόκληρο χωριό, η εξαφάνιση του κυνηγού αποτελεί μυστήριο… Ο αγνοούμενος άνδρας ήταν ανύπανδρος κι έμενε σε απομονωμένο σημείο του χωριού. Ο αγαπημένος του αδελφός ήταν στην Εντατική για μέρες. Δεν άντεχε να τον επισκεφθεί.Την ημέρα που πέθανε τα ίχνη του χάθηκαν μυστηριωδώς. Όταν τον αναζήτησε η αδελφή του η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και το κλειδί από μέσα. Στο σπίτι δεν υπήρχε αναστάτωση. 
Έλειπαν κάποια χειμωνιάτικα ρούχα, το κυνηγετικό του όπλο και το σκυλί του.  ......

KKE:Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με την οποία ζητείται να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος
Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με την οποία ζητείται να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αθήνα 26/2/2016
Οι καταθέτοντες βουλευτές

Αγρίνιο : Με επιτυχία η «Γιορτή του Αθλητή»

Στo πλαίσιo του 9ου Ημιμαραθώνιου δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητή», στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν Αγρινιώτες αθλητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ έγιναν και ειδικές βραβεύσεις.
Ειδικότερα,
Ειδικές βραβεύσεις
1) ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
2) ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΝΕΚΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ
3) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2015 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΤ3
4) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΚΑΡΤ)
5) ΓΩΓΩ ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ 2015
ΣΤΙΒΟΣ
1) Τζογάνη Μαριάμ: 1π στα 200μ. Κορασίδων, – 2η στα 1.000μ. Κορασίδων, – 2η στα 200μ. Νεανίδων, – 3η στους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων και 3η με τη Σκυταλοδρομία 4χ100μ. στους Βαλκανικούς Αγώνες Νεανίδων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Παναιτωλικός – Ξάνθη 2-2

Η Ξάνθη προηγήθηκε 0-2 μέσα στο Αγρινίο, ο Παναιτωλικός με δύο γκολ του Ουάρντα ισοφάρισε, ωστόσο το τελικό 2-2 αφήνει και τις δύο ομάδες πίσω στη μάχη για την πεντάδα!
Ματσάρα, μπαλάρα πολλά γκολ αλλά στο τέλος οι δύο ομάδες μπήκαν στ” αποδυτήρια απογοητευμένες. Και αυτό γιατί το τελικό 2-2 δεν ευνοεί καμία από τις δύο για την μάχη που θα δώσουν μέχρι το τέλος να προλάβουν την έκτη ή ακόμα και την πέμπτη θέση. Και αν για την Ξάνθη μια ισοπαλία μέσα στο Αγρίνιο θα ήταν θετική μάλλον θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο Ουάρντα το πήρε πάνω του για τους γηπεδούχους και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Ακτίου - Βόνιτσας παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στον Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου του ἐν Βουνένοις το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος Κρήτης

Σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016  στο χωριό του Αγίου Νικολάου Ακτίου Βόνιτσας οι κάτοικοι παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχτηκαν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος Κρήτης του Θαυματουργού.  Στην συνέχεια στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε αρχιερατικός Εσπερινός. Στην υποδοχή και στον εσπερινό παρέστη και ο πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Φουντογλου.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει:  
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
7:00 π. μ. - 10:00 π. μ.: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία.
17:00 μ. μ.: Ἑσπερινὸς καὶ Ἱερὰ Παράκλησις εἰς τὸν Ἅγιο Μύρωνα.
Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου
7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία. Ἐκκλησιασμὸς τῶν σχολείων τῆς ἐνορίας μας καὶ προσκύνηση Ἱεροῦ Λειψάνου.
16:30 μ. μ.: Ἑσπερινὸς.
17:00 μ.μ.: Ἀκολουθία Ἱεροῦ Εὐχελαίου.
Τρίτη 1 Μαρτίου
7:00 π.μ. – 9:30 π.μ.: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία - Μικρὸς Ἁγιασμός.
20:00 μ.μ. – 00:45 π.μ.: Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ μνήμῇ τοῦ Ἁγίου Νικολάου τοῦ Πλανᾶ.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ
google page rank