Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Με πολύ θετικά αποτελέσματα επέστρεψαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από την Έκθεση Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού "NOSTOS 2017" στην Ναύπακτο

Την  Έκθεση Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού NOSTOS 2017 διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ναυπακτίας (13-16 Οκτωβρίου 2017) συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 60 εθνικά περίπτερα και να έρθουν σε επαφή με 150 εκθέτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται για την ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις πιο δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό. 
Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας  φιλοξενήθηκε στα περίπτερα με υλικό με τις πανέμορφες παραλίες του Δήμου μας, μιας και έχει το χάρισμα να περιέχει και Ιόνιο και Αμβρακικό με βάρος στις παραλίες τις Παλαίρου – Πογωνιάς.  
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν οι υπεύθυνοι του Δήμου στην Έκθεση στο αεροδρόμιο του Ακτίου μιας και ανήκει στο Δήμο μας όπου καταφθάνουν καθημερινώς ιδίως τους Καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες τουρίστες με προορισμό το Δήμο μας και κυρίως Πάλαιρο - Πογωνιά, επίσης για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα κάστρα όπως το Κάστρο της Βόνιτσας που είναι επισκέψιμο αλλά και τα Κάστρα πλαγιάς, Περατιάς και Ακτίου. 
Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.   Το κομμάτι του Αμβρακικού και Ιονίου που αποτελούν ιδανικό τόπο άσκησης εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων.
Στο ορεινό κομμάτι του Δήμου μας που προσφέρετε και αυτό για εναλλακτικό τουρισμό παρουσιάσθηκαν μνημεία της φύσης όπως το ποτάμι της Νήσσας και τα ιαματικά Λουτρά Τρύφου, η Κορπή και ο Σεπετός στο Μοναστηράκι. 
Φυσικά δεν έμειναν απέξω τα μνημεία που παρουσιάζουν θρησκευτικό εσωτερικό τουρισμό. 
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες για το περίπτερο του Δήμου μας μιας και προμηθευόταν και τον οδηγό του Δήμου όπως και το οπτικοακουστικό υλικό που υπήρχε σε dvd.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, Ξενοδόχοι και ιδιώτες που ασχολούνται με τον τουρισμό που ήταν στην έκθεση ήρθαν σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες, εσωτερικού και εξωτερικού και τις επόμενες μέρες θα έρθουν στην περιοχή μας, να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας μιας που υπάρχουν και τόσες ξενοδοχειακές μονάδες.
Επίσης έγιναν αρκετές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με εναλλακτικό τουρισμό μιας και η περιοχή μας είναι παρθένα στο κομμάτι αυτό, ενώ διαθέτει αξιόλογες ευκαιρίες.
Μεγάλο ενδιαφέρον οι επισκέπτες του περιπτέρου έδειξαν πρώτα απ’ όλα για την περιοχή της Νήσσας Μεδεώνος, την περιοχή στα Ιαματικά λουτρά Τρύφου και το ποτάμι και στην συνέχεια οι πανέμορφες παραλίες της Παλαίρου – Πογωνιάς,  με πρώτη και καλύτερη αυτή στο Βαθυαβάλι.
Το περίπτερο της έκθεσης επισκέφθηκε πλήθος κόσμου ανάμεσα τους ο Περιφερειάρχης   κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λύτρας και Χριστίνα Σταρακά, ο βουλευτής κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Υπουργός Γεωργίας – Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, πάρα πολλοί Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα όπως και ο γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας. 
Η NOSTOS 2017 πραγματοποιήθηκε  για δεύτερη φορά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου.
Σε σχέση με το 2016, ο αριθμός των εκθετών έχει αυξηθεί σημαντικά (από 90 έφθασαν φέτος τους 170) και σε αυτούς περιλαμβάνονται περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.
Σημαντική αύξηση, όμως, υπήρχε και όσον αφορά τη συμμετοχή hosted buyers που εξειδικεύονται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού. Από 31 το 2016 φέτος έχουν φθάσει τους 45, οι οποίοι προέρχονται από μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Σουηδία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Τουρκία.

Παράλληλα, παρών δηλωσαν και εκπρόσωποι από γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό και εκπροσωπούν μεγάλες αγορές όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, η Κίνα, η Ινδία κ.ά. Ο αριθμός των προγραμματισμένων συναντήσεων ξεπερνά τις 3000, ενώ η ζήτηση που υπήρξε ήταν για 4500 συναντήσεις. 




google page rank