Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ο αγνοούμενος κυνηγός είναι ο 20ος νεκρός που βρέθηκε στη Μάνδρα

Στον 74χρονο κυνηγό που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος ανήκει η σορός που βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας.
Πρόκειται για τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Δημήτριο Γούτο, ο οποίος εντοπίστηκε σε πρανές σκεπασμένος με λάσπη και φερτά υλικά στο σημείο που νωρίς χθες το πρωί τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει και τον 38χρονο οδηγό.
Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται πλέον στους 2.
Δίχως τέλος η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Μάνδρας.
Νωρίτερα το πρωί είχε σημάνει ξανά συναγερμός στη Μάνδρα καθώς τα συνεργεία που επιχειρούν της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής είχαν ενημερώσει ότι οι χείμαρροι φουσκώνουν ξανά λόγω της μπόρας που έπληξε το πρωί την περιοχή
Η δήμαρχος ενημερώθηκε ότι μετά από τη νέα νεροποντή φουσκώνουν επικίνδυνα τα ρέματα.Ενημέρωσαν για τη συγκέντρωση όγκου νερού από το όρος Πατέρας και υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Τα συνεργεία που επιχειρούν ζήτησαν από τη δήμαρχο ο κόσμος να απομακρυνθεί από τις περιοχές που υπάρχει λάσπη και γίνονται εργασίες και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δήμαρχος Μάνδρας ζήτησε νωρίτερα να εκκενωθούν οι περιοχές γύρω από την οδό Κοροπούλη.
Ο δήμος έχει συστήσει στους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να μην χαθούν κι άλλες ζωές
Ψυχραιμία συνιστά η Περιφέρεια
Για την αποκατάσταση της ψυχραιμίας στους κατοίκους της Μάνδρας μετά από τον πανικό που επικράτησε νωρίτερα λόγω της διάδοσης πληροφοριών για νέες πλημμύρες, επιλήφθηκε αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος εγκαταστάθηκε προσωρινά στο δημαρχείο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι βοήθεια έχει ζητηθεί ή ζητείται από την δήμαρχο Μάνδρας Ειδύλλιας Ερυθρών κ. Κριεκούκη Γιάννα, έχει δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής και πως είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε νέων προβλημάτων προκύψουν».
Στο μεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία με τους μηχανικούς της Περιφέρειας και του υπουργείου Μεταφορών – Υποδομών.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Παράλληλα οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τους αγνοουμένους από τη φονική θεομηνία που χτύπησε την περιοχή. Πέντε ημέρες μετά και οι κάτοικοί της δοκιμάζονται αδύναμοι και κουρασμένοι με την καθημερινότητα.
Χθες Σάββατο εντοπίστηκαν νεκροί τρεις από τους αγνοουμένους ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 19. Αγνοούμενοι είναι ακόμη τρεις άνθρωποι
Εκκληση απόγνωσης έκανε χθες και η Δήμαρχος της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν καν να θάψουν τους νεκρούς τους.
Σε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούντο από περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ανήκουν οι δύο σοροί ανδρών που εντοπίστηκαν το πρωί από στελέχη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.
Οι δύο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους.
Νωρίτερα ανασύρθηκε άνδρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.
eleftherostypos
google page rank